Dagje uit met de hond

Hier is je trouwe viervoeter wél welkom

Hondvriendelijke uitstapjes   Redactioneel door
Foto 1. Een dagje uit met de hond. Foto: DagjeWeg.NL

6 augustus 2021 Toerisme Landelijk Hoe leuk is het om met je trouwe viervoeter op stap te gaan? Zet Rakker, Fikkie of Dexter in het zonnetje en neem 'm mee op stap! Dit zijn de leukste uitjes waar honden welkom zijn.

Avonturenpark Hellendoorn

HELLENDOORN - Veel attractieparken staan honden niet toe. Maar in Avonturenpark Hellendoorn zijn zowel baasje als hond van harte welkom, zolang de hond aangelijnd is. Ook voor de hond moet je reserveren. Je betaalt € 2,- voor een hondenschepje. Hiermee blijft het park netjes en schoon. Er zijn voldoende uitlaatplekken en de hond mag ook mee het restaurant in. Alleen de shows en de attracties zijn verboden terrein.

Voor alle uitjes geldt dat de hond kort aangelijnd moet zijn, tenzij anders is aangegeven. Daarnaast moeten de baasjes zelf op hun hond letten en eventuele rommel opruimen.

Attractiepark Slagharen

SLAGHAREN - Ook bij Attractiepark Slagharen is je kwispelende vriend aangelijnd welkom. Er geldt geen toeslag. Honden zijn niet toegestaan in de attracties, shows, restaurants en winkels. Je moet wel zelf opruimzakjes meenemen voor als de hond zijn behoefte doet.

Julianatoren

APELDOORN - Zoek je iets in de omgeving van Apeldoorn, dan is Julianatoren een prima idee. Dit familiepark beschikt niet alleen over aparte uitlaatplekken, maar heeft ook een eigen hondenbar met vers water. Bij de entree krijgt het baasje een honden-infobrief en een gratis hondenschepje. Alleen bij het Jul & Julia Theater en de attracties moet je viervoeter even buiten wachten. Ook hier geldt dat de hond aangelijnd moet zijn.

Sprookjeswonderland

ENKHUIZEN - Betover jezelf en je trouwe maatje in het Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Op voorwaarde dat de hond is aangelijnd en zich een beetje goed gedraagt rondom spelende kinderen, mag hij genieten van het hele park. Inclusief de enorme wandeltuin! Ongelukjes uiteraard zelf opruimen. Alleen de kinderboerderij is verboden gebied, zodat de andere dieren daar rustig kunnen genieten.

DierenPark Amersfoort

AMERSFOORT - Attractieparken zijn leuk, maar wat dacht je van een dagje naar de dierentuin met je hond? DierenPark Amersfoort laat je hond graag kennismaken met olifanten, chimpansees, flamingo's en andere exotische dieren. Let er wel op dat je viervoeter is aangelijnd en dat je een hondenschepje meeneemt. Je hoeft geen apart ticket te kopen.

Ouwehands Dierenpark Rhenen

RHENEN - Neem de hond mee naar zijn voorouders, de wolf. Dat kan in Ouwehands Dierenpark Rhenen. De hond mag niet mee naar Het Wad, de kinderboerderij, de Theatertent en de foodcounters van alle restaurants, maar heeft voor de rest overal toegang. De entree per hond is € 5,- met uitzondering voor hulphonden. Je krijgt een opruimzakje van het park. Opnieuw geldt: houd de hond kort aan de lijn.

De Tuinen van Appeltern

APPELTERN - Heb je je hond al uitgelaten? Dan is hij van harte welkom in De Tuinen van Appeltern. De tuinen lenen zich uitstekend voor een lekkere wandeling met je aangelijnde vriend. Neem wel zelf een drinkbak mee, want drinken uit de vijvers is geen aanrader. Mocht je hond wel zijn behoefte in het park doen, ruim het dan eventjes op.

Foto 2. Met je trouwe viervoeter naast je is het uitstapje compleet. Foto: FreeImages.

Laatst gewijzigd: 2022-01-24 11:31:46 · Gepubliceerd: 2011-06-21 17:03:48 - 76986