Dagje uit met de hond

Hondvriendelijke uitstapjes |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Hier is je trouwe viervoeter wél welkom

8 september 2020 Toerisme Landelijk Hoe leuk is het om met je hond op stap te gaan? Zet Rakker, Fikkie of Boris in het zonnetje en neem 'm mee op stap! DagjeWeg.NL komt de baasjes tegemoet en biedt een overzicht van leuke uitjes waar honden welkom zijn!

Foto 1. Een dagje uit met de hond. Foto: Pexels.

Avonturenpark Hellendoorn

HELLENDOORN - Veel attractieparken staan honden niet toe. Een van de uitzonderingen is Avonturenpark Hellendoorn. Zowel baasje als hond zijn van harte welkom, zolang de hond aangelijnd is. Ook voor de hond moet je reserveren. Je betaalt € 2,-, dit is voor een schepje. Hiermee blijft het park netjes en schoon. Er zijn voldoende uitlaatplekken en de hond mag ook mee het restaurant in. Alleen de shows en de attracties zijn verboden terrein.

Voor alle uitjes geldt dat de hond kort aangelijnd moet zijn, tenzij anders is aangegeven. Daarnaast moeten de baasjes zelf op hun hond letten en eventuele rommel opruimen.

Attractiepark Slagharen

SLAGHAREN - Ook bij Attractiepark Slagharen is Rakker aangelijnd welkom. Honden zijn niet toegestaan in de attracties, shows, restaurants en winkels. Je moet wel zelf opruimzakjes meenemen voor als de hond zijn behoefte moet doen.

Julianatoren

APELDOORN - Zoek je iets in de omgeving van Apeldoorn, dan is Julianatoren een prima idee. Dit familiepark beschikt niet alleen over aparte uitlaatplekken, maar heeft ook een eigen hondenbar met vers water. Bij de entree krijgt het baasje een honden-infobrief en een gratis hondenschepje. Ook hier geldt dat de hond aangelijnd moet zijn.

Sprookjeswonderland

ENKHUIZEN - Betover jezelf en je trouwe maatje in het Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Op voorwaarde dat de hond is aangelijnd en zich een beetje goed gedraagt rondom spelende kinderen, mag hij genieten van het hele park. Inclusief de enorme wandeltuin! Ongelukjes uiteraard zelf opruimen. Alleen de kinderboerderij is verboden gebied, zodat de andere dieren daar rustig kunnen genieten.

DierenPark Amersfoort

AMERSFOORT - Attractieparken zijn leuk, maar wat dacht je van een dagje naar de dierentuin met je viervoeter? DierenPark Amersfoort laat je hond graag kennismaken met olifanten, chimpansees, flamingo's en andere exotische dieren. Let er wel op dat je viervoeter is aangelijnd en dat je een hondenschepje meeneemt. Schepje vergeten? In het park zijn hondenschepjes voor een kleine vergoeding verkrijgbaar bij de kassa.

Ouwehands Dierenpark Rhenen

RHENEN - Neem Rakker mee naar zijn voorouders, de wolf. Dat kan in Ouwehands Dierenpark Rhenen. De hond mag niet mee naar het Noordzeewad, de kinderboerderij, de Theatertent en de foodcounters van alle restaurants, maar heeft voor de rest overal toegang. De entree per hond is € 5,- met uitzondering voor hulphonden. Je krijgt een opruimzakje van het park. Opnieuw geldt: houd de hond aan de lijn.

De Tuinen van Appeltern

APPELTERN - Heb je je hond al uitgelaten? Dan is hij van harte welkom in De Tuinen van Appeltern. De tuinen lenen zich uitstekend voor een lekkere wandeling waar je maatje over het gras mag rollen. Neem wel zelf een drinkbak mee, want drinken uit de vijvers is geen aanrader. Mocht je hond wel zijn behoefte in het park doen, ruim het dan eventjes op.

Foto 2. Met je trouwe viervoeter naast je is het uitstapje compleet. Foto: FreeImages.

Kijk ook bij...

6 reacties:

Laatst gewijzigd: 2020-09-16 16:56:37 · Gepubliceerd: 2011-06-21 17:03:48 - 64731