Kom naar het Glazen Huis

Serious Request | Nieuws door

Doe mee aan de activiteiten voor Serious Request

18 december 2011 Opmerkelijk Leiden, Zuid-Holland Kom naar de Beestenmarkt in Leiden en kijk hoe de deuren van het Glazen Huis door de band Snow Patrol gesloten worden. De dj's van 3FM blijven tot kerstavond in het huis zitten en halen geld op voor het Rode Kruis onder de naam 'Serious Request'. Na het sluiten van het huis volgt een spetterend concert op het plein.

De deuren van het Glazen Huis in Leiden worden tussen 20:00 en 21:00 uur gesloten, waarna de band Snow Patrol een optreden geeft op de Beestenmarkt in Leiden. Serious Request is een initiatief van radio 3FM en het Rode Kruis waarbij enkele dj's een week zonder eten opgesloten zitten in het Glazen Huis. Rondom het evenement worden de meest unieke activiteiten georganiseerd om geld op te halen voor het goede doel.

Geld voor moeders wereldwijd

De achtste editie van het jaarlijkse evenement 3FM Serious Request, haalt geld op voor moeders die er alleen voor staan door de oorlog. Wereldwijd zijn dit meer dan tien miljoen vrouwen in ten minste vijfentwintig landen. Zij raken vaak alles kwijt, moeten vluchten en zijn kwetsbaar voor seksueel geweld. Door oorlogsgeweld is hun man meestal omgekomen of vermist, het huis verwoest en de oogst verpest. Het Rode Kruis helpt deze moeders met de eerste levensbehoeftes zoals onderdak, medische hulp en voedsel. Ook worden zij geholpen om zelf weer een inkomen te verdienen en vermiste familieleden terug te vinden.

Bijzondere activiteiten

Door het hele land worden de leukste, ontroerendste en meest unieke activiteiten georganiseerd. Iedereen wordt namelijk opgeroepen om zelf iets te ondernemen waarmee geld wordt opgehaald voor Serious Request 2011. DagjeWeg.NL brengt de meest bijzondere activiteiten onder de aandacht, zodat iedereen mee kan doen met de leukste acties. Houd de Serious Request-pagina van DagjeWeg.NL goed in de gaten!

Laatst gewijzigd: 2011-12-24 23:20:29 · Gepubliceerd: 2011-12-16 12:39:52 - 943