Duitsland is dichtbij

Dagje Duitsland |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Uitjes net over de Duitse grens

1 februari 2015 Cultuur Een dagje naar Duitsland is zo gepiept. Als je de A12 afrijdt ben je in een paar minuten bij Alpincenter Bottrop en ook Kernie's Familiepark ligt net over de grens bij Arnhem en Nijmegen. Dus stap in de auto en ga over grenzen voor een dagje weg naar Duitsland!

Foto 1. Heerlijk zweven in de gigantische zweefmolen tijdens een dagje Phantasialand. Foto: DagjeWeg.NL.

Phantasialand Keulen

KEULEN - Vlakbij Keulen ligt Phantasialand. Dit attractiepark is het hele jaar open! Vroeger was het een sprookjespark, nu kun je er genieten van de meest spectaculaire attracties. Ga de strijd aan met de achtbaan Black Mamba. Deze achtbaan heeft een looping en wel twee kurkentrekkers! De topsnelheid van deze achtbaan ligt rond de tachtig kilometer per uur. Niet zo'n waaghals? Het Feng Ju Palace is een 'madhouse' in Chinese stijl a la Villa Volta in de Efteling.

Wunderland Kalkar

KALKAR - Kernie's Familiepark is een attractiepark dat leuk is voor het hele gezin, maar vooral voor kinderen tussen de drie en de twaalf jaar. Er zijn hier meer dan veertig verschillende attracties, waaronder een 58 meter hoge 'Vertical Swing', een achtbaan, een wildwaterbaan, een zweefmolen en nog veel meer. Wat helemaal leuk is, is dat je hier onbeperkt kunt genieten van frietjes, ijs en frisdrank!

Alpincenter Bottrop

BOTTROP - Als je de A12 afrijdt, kom je vanzelf bij Bottrop. De perfecte wintersportvakantie is dus om de hoek, want hier bevindt zich een gigantische overdekte skipiste: Alpincenter Bottrop. De skihal is met zijn 640 meter de langste skihal ter wereld. Alpincenter Bottrop is leuk voor alle niveaus. Er is een beginnersgedeelte met sleeplift, maar er is ook een stuk helling met een daling van wel 24% voor gevorderden. In het funpark kun je lekker stunten! Maak je dagje compleet met een all-inclusive ticket. Hiermee kun je de hele dag skiën, eten, drinken en après-skiën.

SeaLife Oberhausen

OBERHAUSEN - Neem een duik onder water bij SeaLife Oberhausen. Dit is het grootste aquarium van Duitsland. Er zwemmen bijna 20.000 zeedieren rond in zo'n twee miljoen liter water. De ontdekkingsreis begint bij de bergbeken, volgt de loop van het water in de Noordzee en eindigt vervolgens in de Atlantische oceaan. En je komt van alles tegen, van mossel tot haai en van zeepaardje tot pijlstaartrog. Stap ook eens aan boord van de glasboot!

Dierentuin Kleef

KLEEF - Dierentuin Kleef is een schattige en kleine dierentuin. Kinderen kunnen hier gezellig komen knuffelen met de schapen of de konijnen. Bij de kassa kun je voer kopen voor deze dieren. Maar ook wolven, coyotes en lynxen zijn te zien in de dierentuin. En die kun je maar beter niet aanraken! Ook leuk: kijken als de kegelrobben (zeehonden) gevoerd worden!

Dagjes uit in Duitsland

Foto 2. Bij Kernie's Familiepark geniet je met het hele gezin. Foto: Wunderland Kalkar.

Laatst gewijzigd: 2020-10-13 16:54:02 · Gepubliceerd: 2012-02-01 12:20:51 - 15927