Neem een kijkje in een gierennest!

DierenPark Amersfoort zet webcam in gierennest

DierenPark Amersfoort Nieuws door

archief oud artikel 12 maart 2012 Opmerkelijk Amersfoort, Utrecht De lente komt steeds dichterbij. Voor je het weet staan de eerste lammetjes in de wei. Ook de gieren uit DierenPark Amersfoort hebben de lente in hun bol en zijn druk bezig met broeden. Via de webcam kun je stiekem een kijkje nemen in het nest.

Al een paar dagen zit het gierenkoppel uit DierenPark Amersfoort op hun nest om een ei uit te broeden. De dierentuin verwacht dat het ei rond 25 maart 2012 uitkomt. Tot die tijd kun je via de webcam stiekem een kijkje nemen in de kraamkamer. Wie weet zie je het ei live uitkomen!

Broedmachine

De vorige keren kwam het gierenei uit met behulp van een broedmachine. In het nest lag toen een kalkei om de gieren gerust te stellen. Vlak voor het uitkomen van het echte ei werd deze teruggelegd in het nest zodat de ouders bij het uitkomen van het ei het jong meteen konden accepteren. Dit keer heeft de dierverzorging in het park besloten het broeden over te laten aan de ouders en af te wachten hoe het uitkomen van het ei gaat verlopen.

De vorige keren kwam het gierenei uit met behulp van een broedmachine

Laatst gewijzigd: 2012-03-12 10:34:00 · Gepubliceerd: 2012-03-12 10:28:02 - 204