Bijzondere schoolreisjes in zuidelijk Nederland

De leukste #schoolreisjes in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland

Inspiratie voor de leukste schoolreisjes   Redactioneel door

25 januari 2014 Toerisme Goes, Zeeland Het mag nu al: fantaseren over een leuk schoolreisje! Waar kunnen kinderen uit het zuiden van het land terecht, zonder al te lang te hoeven rijden? In deel 3 van de serie 'Leukste Schoolreisjes' komen de zuidelijke provincies aan bod: Zeeland, Limburg en Noord-Brabant.

Zeeland

MIDDELBURG - Familiepretpark Mini Mundi heeft allerlei beroemde gebouwen van het Zeeuwse schiereiland Walcheren. Ook kun je je uitleven in het speelpark: in de achtbaan of de schommelschuit. Natuurlijk hoort er een lekker patatje bij, want de 'reuzen' krijgen honger van al het spelen en kijken. Er is een combinatie met een bezoek aan de Lange Jan mogelijk. Vanaf deze toren zie je Walcheren óók in het klein. Prijs voor schoolreisjes: 8,75 euro, vanaf 20 personen.

OUWERKERK - Een bijzondere ervaring voor kinderen is het Watersnoodmuseum. Zeeuwse kinderen groeien op in de provincie waar in 1953 een verwoestende overstroming was. Er wordt een zo realistisch mogelijk beeld gegeven van de impact van de watersnoodramp, en er kan een game over waterbeheer gespeeld worden. Voor kinderen is er een speurtocht mee. Prijs voor schoolreisjes: 35,00 euro voor basisschoolgroepen.

'S-HEER ARENDSKERKE - Lekker uitrazen? Dat doe je op de klimtoren, de skelterbaan of de bungeetrampolines van 't Klok'Uus in 's-Heer Arendskerke. De naam past er goed bij, want de binnen- en buitenspeeltuin is omgeven door boomgaarden, geschikt voor een speurtocht vol spelletjes. Ook bij regen vermaken kinderen zich hier opperbest, want ook binnen is veel te doen (ook voor meesters en juffen). Prijs voor een schoolreisje al vanaf 4,50 euro per kind (exclusief eten/drinken).

Limburg

VENLO - In het Limburgs Museum ontmoet je de Romeinen van vroeger, en nog veel meer interessante dingen... Voor elke groep van de basisschool heeft dit museum een interessant schoolreisje in petto: over archeologie, de oertijd, ridders en jonkvrouwen of middeleeuwse steden. Voor de jongste kinderen is er poppenspel en een verkleedpartijtje. Prijs voor een schoolreisje: vanaf 2,50 euro per kind, 45,00 euro voor een museumles.

TEGELEN - In Speelpark Klein Zwitserland staat de hoogste schommel van Nederland en de langste buisglijbaan van Europa! Voor stoere kinderen is er het Avonturenbos, een kruip-en-sluip-bos met geheime plekken. Of neem een kijkje in piratenland of kleuterland! Er zijn tien Avonturen-uurtjes voor groepen van de basisschool, zoals broodjes bakken of fossielen zoeken. Prijs voor een schoolreisje: vanaf 1,00 euro voor een Avonturen-uurtje.

POSTERHOLT - Lekker spelen, binnen of in de buitenlucht, doe je bij de leukste speeltuin van Limburg: Kinderspeeldorp PeeWee. Er staat bijvoorbeeld een grote airtrampoline en overal zijn uitdagende speeltoestellen. Moe van het spelen? Neem dan een kijkje bij de dieren van de kinderboerderij! Prijs voor een schoolreisje: 5,00 euro per kind (inclusief ijsje), 2,00 euro voor begeleiders.

Noord-Brabant

LAGE ZWALUWE - Zes verdiepingen vol speelplezier, dat vind je bij Recreatieparadijs De Belhamel. Eén grote ontdekkingstocht voor kinderen: op elke verdieping vind je nog leukere speeltoestellen. De Belhamel ligt midden in de polder en het mooie natuurgebied de Biesbosch. Prijs voor een schoolreisje: vanaf 9,50 euro per persoon, inclusief eten en drinken.

EINDHOVEN - Gezellig met de hele klas op de schaatsen! Dat kan bij IJssportcentrum Eindhoven. IJskoude pret, samen wedstrijdjes doen of juist lekker rondharken in je eentje. En hoe goed kan de meester schaatsen? Het is ook mogelijk dat de hele groep tegelijk instructies krijgt. Prijs voor een schoolreisje: 6,70 euro per persoon, bij een groep groter dan 25 personen.

GEMERT - Een zoet schoolreisje, dat beleef je zeker bij Speelboerderij Het Aardbeienhof. Hier woont de echte aardbeienkoningin. Heerlijk spelen in de grote speeltuin, met de skelters of in de knutselhoek. Natuurlijk wordt er ook gesnoept van de aardbeien... Prijs voor een schoolreisje: vanaf 5,00 euro (exclusief eten/drinken en aardbeientraktatie).

Woon je niet in het zuiden? Lees hier de tips voor schoolreisjes in Gelderland, Overijssel en Utrecht of de leukste uitjes voor scholen in Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland.

Laatst gewijzigd: 2022-12-28 11:51:21 · Gepubliceerd: 2014-01-21 17:08:26 - 6108