7 x eropuit met de kinderen deze herfstvakantie

Dagjes uit in de herfstvakantie |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Wat te doen voor kinderen in de herfstvakantie?

2 oktober 2020 Toerisme Landelijk Voor degenen onder ons zonder inspiratie: geen zorgen. Wij geven je zeven leuke dagjes weg om je herfstvakantie mee op te leuken. Zo hoef je je geen moment te vervelen en geniet je van een herfstig dagje uit met de kinderen. Enjoy!

Foto 1. Ontdek een wereld vol vliegtuigen, tanks en spannende verhalen in het Nationaal Militair Museum. Foto: Nationaal Militair Museum © Anne Reitsma.

Gezellig naar het pretpark

DROUWEN - Attractiepark Drouwenerzand ligt in Drenthe en biedt gratis eten en drinken. Friet, ijs, soep, fruit, koffie; alles mag je kosteloos naar binnen werken in het pretpark. Er zijn verschillende attracties voor jong en oud. Een indoor apenkooi en trampolines voor kinderen en meerdere achtbanen voor de adrenalinekikkers. Je kunt er ook op pony's rijden en racen in de botsauto's. Voor weinig geld een compleet dagje uit met het gezin.

Ga een voordelig dagje uit in de herfstvakantie. Boek een dagje uit met korting op DagjeWeg.NL Tickets.

Ontdek alles over treinen

UTRECHT - Reizen in stijl doe je bij het Spoorwegmuseum Utrecht. In het oude Maliebaanstation vind je klassieke treinen, marmeren vloeren, kroonluchters en zelfs toiletten uit de negentiende eeuw! Je bent er de hele dag zoet. Bekijk de eerste stoomlocomotief van Nederland en waan je in het verleden met interactieve tentoonstellingen. Er lopen acteurs in kostuums rond die met je meereizen op de Oriënt Express: alsof je in een oude film bent beland. Of ga op avontuur in 4D in de Vuurproef en maak de hoogtepunten uit de spoorgeschiedenis mee. Ook te zien in de herfstvakantie: de mooie tentoonstelling Tosti's Truffels Treinen over eten in de trein en op het station. Nu hebben we koffie to go, vroeger dineerden ze op het perron of in de treincoupé.

Samen lekker zwemmen

DEVENTER - Worden de kinderen onrustig van hun plotselinge zeeën aan vrije tijd? Neem een frisse duik in Zwembad De Scheg! Verbeter je personal record baantjes zwemmen of dobber gewoon lekker rond in het bubbelbad. Roetsj met z'n allen van de familieglijblaan LavaSlide of beleef een avontuurlijke tocht in de Gletsjer Slide. Ook leuk: de Northern Light Slide. Hierin glijd je tachtig meter naar beneden tussen betoverende lichteffecten op volle vaart rond het zwemparadijs.

Bezoek een stoer museum

SOEST - Voorwaarts, mars! Marcheer als de wiedeweerga naar het Nationaal Militair Museum. Er is voor kinderen de interactieve zone Xplore, waar ze in een F16-simulator kunnen zitten en zelf een tank mogen besturen. Je kunt ook zelf de stortbaan trotseren en testen hoe lang je het uit zou houden als soldaat in training. Bekijk tanks, vliegtuigen en andere voertuigen en een heuse raketwerper en ontdek alle avonturen die achter de tentoongestelde voorwerpen en voertuigen schuilgaan. In het weekend zijn er bij het NMM tot en met 18 oktober gratis concerten onder de luifel. Jazz op zaterdag en klassiek op zondag. Alsof je terug in de tijd bent!

Maak een reis door je lijf

OEGSTGEEST - Bij CORPUS kun je letterlijk een reis door het menselijk lichaam maken. En dan écht letterlijk: het gebouw van CORPUS heeft namelijk de vorm van een gigantische man. Je begint onderaan en reist vanaf de enkels naar het topje van het hoofd. Zo kom je alles te weten over elk deel van het lichaam. Maar ook over welk effect eten op je lichaam heeft of wat er gebeurt als je niest. Binnen een uurtje ken je alle ins en outs van je eigen lijf. Na afloop van de tour kun je je kennis en gezondheid testen met allerlei leuke spelletjes en quizzen. Via DagjeWeg.NL Tickets krijg je €5,- korting op je CORPUS tickets!

Speuren als een spion

HERWIJNEN - Vroeger was het een defensief forteiland, tegenwoordig is GeoFort een spannend dagje uit vol activiteiten, zwaaiende touwbruggen en speurtochten. Hier leer je alles over navigeren, kaartlezen en speuren als een spion. Je kunt zelfs met een 4D-globe inzoomen vanaf het kleinste deel van je lichaam tot aan de verste plek in ons heelal. Of stap aan boord van een vliegtuig vol spionagecomputers en ontmasker illegale praktijken! Via DagjeWeg.NL Tickets krijg je 15% korting op je GeoFort tickets!

Op wereldreis in eigen land

ARNHEM - Burgers' Zoo is één van de mooiste dierentuinen van Nederland. Hier reis je door verschillende ecodisplays. Dieren en planten leven hier net als in het wild. Hun natuurlijke habitat is exact nagebouwd. Tijdens een dagje Burgers' Zoo maak je een reis om de wereld. Van de woestijn en het regenwoud tot de Aziatische jungle en de bodem van de zee. Je komt op je reis panters, tijgers, leguanen, neushoorns, beren en tientallen andere dieren tegen. Bijzonder: je vindt hier de grootste overdekte mangrove van de hele wereld. Spot hier zeekoeien, vlinders en schattige krabjes.

Ook leuk in de herfstvakantie

Foto 2. Maak een reis door het menselijk lichaam in CORPUS. Foto: CORPUS.

Laatst gewijzigd: 2021-10-25 14:41:10 · Gepubliceerd: 2015-10-19 14:28:41 - 31907