Dagje uit dit weekend

De leukste uitjes en evenementen vind je in de Weekend Top 5

De leukste uitjes voor de herfstvakantie Redactioneel door
Foto 1. Zoek de natuur op. Foto: https://www.flickr.com/photos/johanwieland/4086284678, CC BY-ND 2.0

archief oud artikel 30 oktober 2015 Toerisme Landelijk Hoe heerlijk is de herfst! Buiten valt zoveel te zien en te doen en 's avonds in de schemering wachten warme huizen. Of theaters! Dit weekend aan jou de keus. Wordt het binnen genieten van een goede film op het Leiden Internationaal Film Festival? Of buiten genieten van de natuur en schitterende tuinen? De Weekend Top 5 heeft het allemaal. Fijn weekend!

Achterover leunen op het filmfestival van Leiden

LEIDEN - Duik onder in Leiden dit weekend voor het Internationaal Film Festival (LIFF)! Het festival, wat tien dagen duurt, heeft bijna honderd films op het programma staan. Kies er eentje, of een paar uit en zak lekker weg voor een groot scherm. Wordt het de nieuwe James Bond of misschien een onbekend meesterwerk? Wij kregen een tip van programmeur Nick Hortensius: "Als je een film als allereerst wilt zien, raad ik de voorpremières aan. Dat zijn films die pas over een paar maanden in de bioscoop te zien zijn." Lees alle tips voor het LIFF.

Kasteeltuinen bij kaarslicht

ARCEN - Overdag genieten al veel mensen van de Kasteeltuinen in Arcen. Maar tijdens deze herfstavonden veranderen de tuinen in de Enchanted Gardens en volgen bezoekers een lint van kaarsen. Het zachte schijnsel brengt hen naar een spektakel bij de grote vijver, waar een mooie lasershow wacht. De Kasteeltuinen zijn alleen dit weekend nog 's avonds open, van 18:00 uur tot 22:00 uur.

Stap op de sprookjestrein

SIMPELVELD - De sprookjeswereld waar de kinderen voor het slapengaan bij wegdromen, is echt! Bij het station van de Miljoenenlijn in het Limburgse Simpelveld staat Roodkapje al te zwaaien. Speciaal voor de herfstvakantie komen allerlei sprookjesfiguren naar de Miljoenenlijn, waar ze rondom het station en in de trein zelf te vinden zijn. Kinderen luisteren in de trein naar de verhalenverteller die het ene na het andere sprookje uit zijn mouw schudt. En met een speurtocht in de hand gaan ze op zoek naar alle sprookjesfiguren. Van Roodkapje tot Ali Baba!

Het verhaal achter de migrant

AMSTERDAM - Waar kom je vandaan en waar ga je naar toe? Verhalen van mensen, die soms een lange weg aflegden staan centraal op het Storytelling Festival Amsterdam. Meestervertellers voeren het publiek mee naar andere culturen, naar mensen die allemaal hun eigen redenen hadden om naar Nederland te komen. Maar, voelen ze zich hier wel echt thuis? Luister mee op verschillende locaties in Amsterdam van 31 oktober tot en met 8 november 2015.

Geniet van de herfst

LANDELIJK - En dan de ultieme tip voor dit weekend. Ga vooral lekker naar buiten! Zoek de bossen op en laat de natuur je verbazen met al die prachtige kleuren. Misschien niet zo origineel, maar wel leuk voor iedereen. Hier vind je vast een mooie bestemming:

Het laatste staartje van de vakantie. Sluit de herfstvakantie af met een leuk uitje!
Foto 2. Praat na met andere filmliefhebbers van het Leiden Internationaal Film Festival. Foto: Coen Bastiaanssen.
Foto 3. Ga mee naar sprookjesland met de sprookjestrein.

Laatst gewijzigd: 2015-10-30 13:26:03 · Gepubliceerd: 2015-10-27 14:42:45 - 389