Uitmarkt: gratis festival vol cultuur

Uitmarkt in Amsterdam |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Kom cultuur snuiven op de Uitmarkt

26 augustus 2016 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Musicals, dans, muziek, musea, boeken en foodtrucks: de Amsterdamse Uitmarkt is vanaf 26 augustus tot en met 28 augustus het culturele centrum van Nederland. Alles wat ook maar een beetje cultureel is, is vertegenwoordigd op het event. Natuurlijk sluit het minifestival zoals altijd af met de gezellige Musical Sing-a-Long.

Foto 1. Foto: Uitmarkt, klapfilm.nl.

Cultureel festival

Op vrijdagavond 26 augustus gaat de Uitmarkt knallend van start op het Museumplein. Op het programma staan onder anderen de internationale circusact Cirque Éloize, singer-songwriter Lucas Hamming, het Scapino Ballet Rotterdam de swingende bigband New Cool Collective. Twee dagen lang genieten bezoekers gratis van een markt vol boeken, optredens van bands en singer-songwriters en live previews van musicals. Zoals het een modern festival betaamd, is er ook een silent disco. Doop je onder in cultuur en geniet van de festivalsfeer op het Museumplein en rondom het Leidseplein. Groot pluspunt: toegang is gratis.

Fijne extraatjes

Vrijwel alle culturele bedrijven in Amsterdam doen mee aan de Uitmarkt. Er staat zoveel leuks op het programma, dat je bijna niet kunt kiezen. Zo kun je vrijdagavond 26 augustus tussen 18:00 uur en 21:00 uur gratis naar het Moco Museum om Banksy's en Warhols te bekijken. In het DeLaMar en Bellevue zijn extra cabaretvoorstellingen en in Jeugdtheater De Krakeling is het complete programma opgedragen aan kinderen. Workshops taart bakken, films maken en veel theater en dans. Bekijk het complete programma van de Uitmarkt.

Topmusicals in vogelvlucht

Wie niet van musicals houdt, moet af en toe maar even een rondje gaan lopen. Musicals en muziektheater zijn namelijk een groot onderdeel van de Uitmarkt. In de Musical Sing-a-Long komen nummers uit Dolfje Weerwolfje, Ciske de Rat, The Lion King, Jesus Christ Superstar en Soldaat van Oranje voorbij. Soldaat van Oranje staat al voor de zevende jaar op rij op de Uitmarkt. Sinds 2006 is de presentatie van de Musical Sing-a-Long in handen van Frits Sissing. Musicalactrices als Kim-Lian van der Meij en Anouk Maas stonden hem in de presentatie bij als sidekick. Dit jaar is musicalster Romy Monteiro - van The Bodyguard - zijn wederhelft op het podium.

Organisatie waarschuwt voor warmte

Fijn, zo'n lekker weertje erbij. Maar het kan ook verraderlijk en gevaarlijk zijn. Gelukkig zijn er veel theaters en concertzalen waar bezoekers verkoeling kunnen zoeken, maar op het Museumplein zal het erg warm worden. Geen zorgen, de organisatie heeft hier rekening mee gehouden! Er zijn openbare waterpunten waar je je waterflesje kunt vullen, er zijn terrassen met schaduw en er wordt frisdrank uitgedeeld. Kortom: smeer je in, drink voldoende water en zoek af en toe de schaduw op.
Foto 2. Geniet gratis van het culturele festival in Amsterdam. Foto: Uitmarkt, klapfilm.nl.
Foto 3. De Musical Sing-a-Long is de bekende afsluiter van de Uitmarkt. Foto: Uitmarkt, klapfilm.nl.
Foto 4. Ga uit je dak in de silent disco. Foto: Uitmarkt, klapfilm.nl.
Bekijk previews van musicals en theatervoorstellingen. Foto: Uitmarkt, klapfilm.nl.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-08-24 17:37:10 · Gepubliceerd: 2016-08-24 16:24:01 - 927