Winter in attractieland

Bekijk alle attractieparken |  
Redactioneel door
Foto 1. De Efteling is weer open in de winter, samen met nog een aantal attractieparken. Foto: De Efteling

Deze attractieparken omarmen de winter met lichtjes en extra entertainment

22 november 2021 Toerisme Landelijk De Efteling doet het al jaren, maar steeds meer attractieparken houden in de winter de poorten open. En zorgen tijdens de donkere dagen voor extra gezelligheid! Deze attractieparken zijn in de winter open voor een dagje uit vol lichtjes, warme hapjes, drankjes en winters vertier.

Natuurlijk: de Winter Efteling

KAATSHEUVEL - Winterse kou en sneeuw, geen reden voor De Efteling om de toegangspoorten te sluiten. Al jaren omarmt het populaire park de wintermaanden met knapperende vuurtjes, warme chocolademelk en extra sfeervolle verlichting tijdens de Winter Efteling. Sprookjes bestaan immers ook in de winter! Van 15 november 2021 tot en met 6 februari 2022 is het park dagelijks open. Er zijn leuke winterse extra's, met de Warme Winter Weide als hart van de winterpret. Het park is extra sprookjesachtig met alle Vreugdevuren, live muziek, lichtjes en kerstversieringen. Tussendoor kom je helemaal bij met warme heerlijkheden als soep, wafels en chocolademelk, te koop in gezellige winterchalets. Ontmoet sprookjesfiguren en eindig je bezoek aan de Winter Efteling met een bezoekje aan een van de magische shows.

Sprookjeswinterland

ENKHUIZEN - Deze winter gaat weer heel even de poort open naar Sprookjeswonderland! Wandel door een magische wereld in winterse sferen, waar de lichtjes twinkelen en alles uniek versierd is. Overal om je heen zijn de bekende sprookjes magischer dan ooit. Het eerste wat je ziet als je arriveert is een enorme kerstboom van wel 15 meter hoog! Maar kijk ook goed naar de huisjes op het entreeplein, want de kerstman heeft in één ervan zijn intrek genomen. Daar willen kinderen zeker even op bezoek! Zing mee met de bewoners van Berenwinterland en warm lekker op met een kopje warme chocola of lekkere erwtensoep. Sprookjeswinterland is op 18 en 19 december en van 26 december tot en met 9 januari 2022.

Winterse magie over de grens

BRÜHL, DUITSLAND - Een ware Wintertraum belooft het Duitse attractiepark Phantasialand haar bezoekers deze donkere wintermaanden, van 20 november 2021 tot en met 23 januari 2022. Elke dag licht het park op met lichtjes, kerstbomen, knetterende vuurtjes en levensgrote, kleurrijke lichtwezens. En de hele dag door staan er in de verschillende themagebieden winterse shows op het programma. Droom weg bij wervelende ijsdansers die een winterse show opvoeren vol humor en kijk in het 4D-theater naar de capriolen van een stel piraten. Vlieg door de fascinerende nieuwe attractie Rookburgh en maak een rondje op de schaats. Phantasialand doet er alles aan om de somberheid van de donkere dagen van je af te schudden!

Winterpret in overdekt Toverland

SEVENUM - In de wintermaanden staan bezoekers ook bij Toverland niet voor een dichte deur. Indoor themagebieden Land van Toos en Wunderwald zijn de hele winter gewoon geopend. Ook Ithaka is open - dus je kunt een ritje maken in de houten achtbaan Troy, die schittert dankzij duizenden lampjes! Vanaf 20 november elk weekend en van 25 december tot en met 9 januari 2022 viert Toverland de Magische Winterweken met extra entertainment, de Christmas Coaster, marshmallows roosteren en lekkere winterkost. Daaronder zelfs een lichtgevende suikerspin! Kampvuren, winterliedjes en lekker eten: beleef de mooiste tijd van het jaar met een vleugje magie!

  • Handig: Toverland heeft een eigen testlocatie op de parkeerplaats, waar je je gratis kunt laten Testen voor Toegang.

Parade van lichtjes in Slagharen

SLAGHAREN - Attractiepark Slagharen heeft een duidelijke remedie tegen de winterse somberheid: licht! Met een parade van duizenden lichtjes is het park iedere dag in volle winterse feeststemming. Van 11 tot en met 19 december in de weekenden en van 25 december 2021 tot en met 9 januari 2022 dagelijks kun je komen schaatsen, rondom een kampvuur kruipen met iets warms en vanaf het reuzenrad het hele fraai verlichte park overzien. Fraai verlichte fonteinen, gekleurde lichtjes, muziek, de vrolijke Randy & Rosie show: iedere dag is een spektakel. Vergeet ook niet je wens op te hangen in de Magische Wensboom, want dan komt je wens misschien wel uit! Niet alleen voor kinderen.

Een lekker lange winter in Duinrell

WASSENAAR - En als laatste waagt ook Duinrell zich aan winters vertier. De leukste attracties draaien gewoon door van 27 november tot en met 19 december in de weekenden en van 25 december tot en met 9 januari elke dag. Kinderen vermaken zich prima in het overdekte Rick’s Fun Factory. Daarnaast zijn er verschillende attracties geopend zoals de spectaculaire Falcon en het hoge Kikkerrad. Zodra het schemerig wordt gaan overal lichtjes aan en beleef je het park op een hele nieuwe manier. Ook de achttien midgetgolfbanen zijn magische verlicht: door fakkels! Wil je echt de kou ontvluchten deze winter? Het tropische Tikabad blijft gewoon open, behalve in de anderhalve week na de kerstvakantie.

Foto 2. Marshmallows roosteren boven een vuurtje in winters Toverland! Foto: Attractiepark Toverland © Kris van de Sande
Foto 3. Genieten van een vrolijk verlicht Duinrell deze winter! Waar je ook kunt opwarmen in het tropische Tikabad. Foto: Duinrell © R.A.R. de Bruijn
Foto 4. Ook de vette achtbanen in Klugheim, Phantasialand, zijn de hele winter open. Foto: Phantasialand
Foto 5. Samen opwarmen bij een van de Vreugdevuren op de Efteling. Foto: Efteling © Marijn de Wijs

Laatst gewijzigd: 2021-12-18 19:36:13 · Gepubliceerd: 2016-11-15 16:16:18 - 25956