Hijg, puf, steun: dit zijn de leukste hardloopwedstrijden in 2017

Rennen door een kathedraal of langs razende achtbanen

Actieve uitjes Nieuws door
Foto 1. Een goede outfit maakt het hardlopen net wat leuker. Foto: Pexels.com

archief oud artikel 6 maart 2017 Sport Landelijk Dé motivatie om die hardloopschoenen dan echt weer een keer onder het stof vandaan te halen: een hardloopwedstrijd op de planning. Download een motiverende hardloop-app, shop een fancy sportoutfit en zorg voor een goede afspeellijst. Dit jaar ga jij jezelf overtreffen! Bekijk waar de leukste hardloopwedstrijden in 2017 plaatsvinden. Of, nog leuker: ga voor een Urban Trail, waarbij niet het hardlopen, maar de bijzondere route centraal staat. Zo ren je dit jaar door een Utrechtse kerk of door een pretpark. Check onze tips!

Door een kathedraal en fietsenstalling

UTRECHT - Helemaal hip en ideaal voor iemand die het 'niet voor de sport' doet: een Urban Trail. Deze hardloopwedstrijd draait meer om de locatie dan om snelheid. Op Tweede Paasdag maandag 17 april leer je de Utrechtse binnenstad beter kennen en ren je zo'n tien kilometer langs grachten en door binnentuinen en afgelegen steegjes. Het parcours loopt ook door Sterrenwacht Sonnenborgh, fietsenstalling Vredenburg en de Sint Gertrudiskathedraal (!). Zo pik je al rennend toch nog een beetje cultuur mee. Nog een extra motivatie: bij de finish staat er een paasontbijtje voor je klaar.

Rennen in een rokje

AMSTERDAM - De lente is in aantocht, en dat betekent: blote benen! Om dat te vieren, maar vooral om geld op te halen voor de ziekte MS, start op zondag 2 april de Rokjesdagloop in Amsterdam. Je kunt kiezen voor 5 of 10 kilometer. Of wandel mee met de Walk4MS wandeltocht van 5, 10 of 15 kilometer, waar ook rolstoelgebruikers aan mee kunnen doen. Reken sowieso op een lekkere beat, want de hardloopwedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met Sky Radio. De run start bij Sportcentrum Universum op Science Park en aan het eind staat er een lekker glaasje rosé of prosecco voor je klaar.

En daarna een ritje in de achtbaan

KASTERLEE - Zo'n zelfde Urban Trail waar we het net over hadden, maar dan extra speciaal: de Pretparkloop in Bobbejaanland! Het hardloopevent start op zaterdag 20 mei om 17:00 uur en brengt je langs de attracties in het park. Zwaai naar de gillende mensen in de achtbaan en neem tijdens het rennen per ongeluk expres een hapje suikerspin van een voorbijganger. Mee rennen kost €10,-. Wil je de wedstrijd combineren met een dagje Bobbejaanland? Dat kan uiteraard ook: een combiticket kost €30,-.

Joelende legopoppetjes

GROOTEGAST - Langs de zijlijn moedigen niemand minder dan legopoppetjes je aan terwijl jij je in het zweet werkt. De LEGiO-run op zaterdagmiddag 8 april in het Groningse Grootegast heeft LEGO als thema! Ga voor de 10 of 5 kilometer of sluit je aan bij de Funrun van 600 meter lang. Gefinisht? Ren dan door naar het gezellige LEGiO-museum, waar je ondergedompeld wordt in de wereld van onze gele speelgoedvrienden.

Voor ladies van alle leeftijden

GOES - Of je nu fanatiek hardloopster bent of pas net kunt lopen: op de Ladiesrun in Goes op zondag 2 april zijn vrouwen van alle leeftijden welkom. Trommel je vriendinnen, dochters, buurmeisjes of vrouwenvereniging op en trek samen de meest roze outfit aan die je kunt vinden! Meisjes tot en met zes jaar rennen (of lopen) een parcours van 750 meter, en voor kinderen tot elf jaar is er een parcours van ongeveer 1200 meter uitgestippeld. Gevorderde dames lopen 5, 7,5 of 10 kilometer. Start- en eindpunt is het Omnium Goes; kunnen jullie na de finish lekker een plons nemen in het zwembad.

Langs de singels van de sleutelstad

LEIDEN - Op vrijdag 14 april, Goede Vrijdag, vindt de 42e editie van de Leidsch Dagblad Singelloop plaats: een gezellige hardloopwedstrijd van zeven kilometer langs de historische singels van Leiden. Vorig jaar gaf Jochem Myjer het startschot, dit jaar zal Ajax-aanvoerder Davy Klaassen dat doen. Zorg dus dat je om 19:30 uur aan de Langegracht staat in je tenue!

Meer sportieve uitjes

  • Verken Rotterdam vanaf de fiets! Cross over de Erasmusbrug, bewonder de statige Euromast en scoor een lekker broodje in de Markthal. Bestel tickets voor een fietstour door Rotterdam via DagjeWeg.NL Tickets en ontvang een euro korting.
  • In Jumpsquare Nieuwegein spring je tot je lekker zacht neervalt in een gigantisch luchtkussen. Ren tegen muren op, speel jumpend een potje basketbal met vrienden en oefen je salto's. Via DagjeWeg.NL Tickets ontvang je 15% korting per ticket voor Jumpsquare Nieuwegein.
  • Ook bij Jumpers Indoor in Amstelveen beleef je uren springplezier. Boek je tickets voor Jumpers Indoor via DagjeWeg.NL Tickets en ontvang €3,00 korting per ticket.
  • Bij Duinoord kun je klimmen in het klimbos, lasergamen en trampolinespringen. Een heerlijk dagje uit met het hele gezin.
  • Race over het strand in een kitebuggy! De instructeurs bij Beware Beach leren je graag hoe je de wind onder controle krijgt tijdens een workshop kitebuggyen of strandzeilen.
Foto 2. Run Forrest, run! Foto: Pexels.com

Laatst gewijzigd: 2017-03-07 08:27:37 · Gepubliceerd: 6 maart 2017 - 2055