Dat wordt opblijven dit weekend: een Museumnacht exclusief voor kids

Museumnacht Kids in Den Haag |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Speel Twister met Mondriaan tijdens Museumnacht Kids

14 maart 2017 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland De Museumnacht kennen we al langer dan vandaag, maar zaterdag 18 maart 2017 is de allereerste Museumnacht Kids. Ruim twintig musea in Den Haag openen 's avonds hun deuren speciaal voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Tentoonstellingen hebben speciale opdrachten, knutselactiviteiten en nachtelijke speurtochten op het programma staan. Het event belooft een groot succes te worden: er zijn online al duizend kaartjes verkocht.

Foto 1. Volg de Heldentour en spaar met powerpunten je eigen heldenoutfit bij elkaar tijdens de eerste Museumnacht Kids. Foto: Museumnacht Kids.

Tip: stel je eigen programma samen

Echte gevangenen ontmoeten in Museum de Gevangenpoort of toch liever alles ontdekken over Escher en zijn heldendaden in Escher in Het Paleis? Er is zoveel te doen! Er rijden om de twintig minuten speciale bussen af en aan, maar tussen 17:00 uur en 22:00 uur zo'n twintig musea te bezoeken tijdens de Museumnacht Kids gaat je niet lukken. De organisatie raadt dan ook aan vooraf het programma te bekijken en activiteiten uit te zoeken die bij elkaar in de buurt liggen.

Bekijk op de website het complete programma van Museumnacht Kids en welke musea en uitjes er allemaal meedoen.

Tip: tijdens Museumnacht Kids is onder andere de film Fly Me to the Moon in Omniversum en de tentoonstelling To Audrey With Love in het Gemeentemuseum te bezoeken. Ook kunnen kinderen in het Gemeentemuseum een speciale Heldenroute volgen. Een mooie combi dus! Het museum en de bioscoop liggen vlak naast elkaar. Zo kun je in korte tijd lekker veel zien zonder dat je de kids van hot naar her hoeft te sleuren.

Word een Haagse superheld

Volg de Heldentour en spaar powerpunten door bij verschillende musea opdrachtjes uit te voeren. Vier powerpunten zijn goed voor een heldenpakketje waarmee je je eigen superheldenkostuum kunt maken. En dat is niet het enige heldhaftige activiteit die je tijdens Museumnacht Kids kunt doen. Bij het Gemeentemuseum hebben ze een speciale Heldenroute - dat is dus weer een complete route op zich. Hier ontdek je alles over de helden die je in het museum ziet, zoals Audrey Hepburn en Piet Mondriaan - er is zelfs een speciale Piet Mondriaan Twister om te spelen. Haal de held in jezelf naar boven in de Photobooth. Extra leuk als je verkleed in je zelfgemaakte superheldenkostuum die Heldenroute doorloopt!

Dansen op de afterparty

Voor sommige kinderen is een middagdutje vooraf een goed idee. De kids willen namelijk waarschijnlijk wakker blijven tot minstens 21:00 uur. Dan begint de afterparty in het Haags Historisch Museum, compleet met discobal en kindermuziek. Het feestje duurt tot 22:30 uur.

Uitje in Den Haag met korting

Dagje uit naar Den Haag? Boek vooraf kaartjes voor een uitje in Den Haag met korting via DagjeWeg.NL Tickets. Handig: de site laat ook zien welke voordelige uitjes er in de buurt van Den Haag te boeken zijn.
Foto 2. Zwerf met je kind door musea, bekijk kunst, speel spelletjes, doe mee aan workshops en volg speurtochten. Foto: Museumnacht Kids.
Foto 3. Museumnacht Kids is de eerste Museumnacht alleen voor kinderen. Leuk voor kids vanaf vier tot en met twaalf jaar. Foto: Museumnacht Kids.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-03-16 11:50:13 · Gepubliceerd: 2017-03-14 16:48:59 - 932