Tips om met de kids te doen in de meivakantie

Tips voor de meivakantie | Redactioneel door Eline Visscher

In de natuur spelen, naar een pretpark of onbeperkt poffertjes eten

11 april 2017 Toerisme Landelijk Van Pasen tot Pinksteren, een Hemelvaartsdag tussendoor... Bijna zou je vergeten dat je ook met de meivakantie vrij bent! Neem de kids mee naar een buitenspeeltuin, beleef samen avonturen in een pretpark of ga op stap met de brandweer. Bekijk onze tips om te doen in de meivakantie!

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

In Miniworld is van alles te zien. Foto: Miniworld Rotterdam
Foto 1. In Miniworld is van alles te zien. Foto: Miniworld Rotterdam

Duizenden minimensjes

ROTTERDAM - In de magische wereld van Miniworld Rotterdam duurt een dag geen 24 uur, maar 24 minuten. Voor je het weet begint het te schemeren en gaan de lichten in de minihuisjes en de duizenden straatlantaarns branden... Volg hoe de treinen arriveren op Rotterdam Centraal en bekijk heel veel highlights zoals de Euromast en de Erasmusbrug. En weet jij Pippi Langkous te vinden in de koeienwei? Miniworld Rotterdam is van 21 april tot en met 7 mei iedere dag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Spelen in de natuur

LANDELIJK - In april openen vele natuurspeeltuinen en speelboerderijen weer hun deuren! Klop aan bij Hullie in Uden, bouw zelf een vlot in natuurspeeltuin De Kleine Bieschbosch in Lage Zwaluwe of loop het blotevoetenpad in Natuurspeelpark Hoppie's in Ammerzoden. Speel- en kinderboerderij 't Platteland in Veulen heeft bij lekker weer een buikschuifbaan en op Doe- en Speelboerderij De Steenuil in Oirschot kun je je boerendiploma halen.

Vrolijk pretpark

BERG EN DAL - Een dag duurt te kort in Amusementspark Tivoli. Kinderen van twee tot en met tien jaar vermaken zich in meer dan dertig attracties. Stap in Bee Bee en vlieg net als een bijtje hoog boven de grond, bots tegen iedereen aan in de Botsboten en vaar door een wonderlijk land in De Regenboogreis. Tivoli is iedere dag in de meivakantie geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Brandjes blussen

ALMERE - Toet toet, maak plaats voor de brandweer! In Veiligheidsmuseum PIT ben je brandweerman of -vrouw voor één dag. Zet je helm op, trek je pak aan en ga op avontuur tijdens de brandweerspeurtocht. In de brandweerweken leer je echt alles over de brandweer. Het museum is iedere dag in de meivakantie geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Voor de voetbalfans

ARNHEM - Het Nederlands Openluchtmuseum kleurt oranje! In de tentoonstelling Helden aan de Bal zie je het mooiste van de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Maak een selfie met de EK-beker, juich mee met de vetste goals en stel je eigen heldenteam samen. Naast de tentoonstelling dwaal je in het museum natuurlijk ook langs de pittoreske huisjes, help je de boer op het erf en eet je de heerlijkste poffertjes in de kraam aan het Zaanse plein. Het Nederlands Openluchtmuseum is iedere dag in de meivakantie geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Nog meer tips

Op ontdekkingstocht! Foto: Nederlands Openluchtmuseum
Foto 2. Op ontdekkingstocht! Foto: Nederlands Openluchtmuseum
Laatst gewijzigd: 2017-05-01 08:56:30 · Gepubliceerd: 2017-04-11 11:35:58 - 3278