Arcadehallen zijn hot. Een dagje gamen doe je hier

Trotseer flipperkasten en racespellen in deze arcadehals en musea

Dagje uit in een arcadehal Redactioneel door
Foto 1. Ga de strijd aan in een arcadehal. Gegarandeerd plezier! Foto: Gamestate © Darryl Adelaar

2 mei 2023 bijgewerkt: 9 mei 2023 Toerisme Landelijk Het heeft iets nostalgisch, samen spelletjes doen. Knuffels grijpen, losgaan bij de flipperkast. Je wordt er weer een beetje kind van. Maar dan wel een extreem competitief kind. Of je nou een middagje met vrienden wilt gamen, je broertje wilt entertainen of indruk wilt maken op je date: arcadehallen zijn the place to be. En voor de gamenerds onder ons zijn er ook genoeg leuke game musea.

Let's Play-it!

Etten-Leur, Noord-Brabant - Voor een voordelig dagje gamen zit je bij Let's Play-it wel goed! Hier ben je de hele dag zoet met keuze uit 55 verschillende games. Ga je voor een potje basketbal of toch voor een old school potje flipperen of air hockey? Weet je wat... probeer het gewoon allemaal! Klaar met gamen? Wissel je bij elkaar gespeelde tickets in voor één van de meer dan zeshonderd prijzen.

Foto 2. Bij Let's Play-it vliegt de tijd! Ga je voor de flipperkast of voor een potje air hockey? Foto: Let's Play-it

Gamestate Utrecht

Utrecht, Utrecht - Met 1000 vierkante meter aan games is Gamestate in Utrecht één van de grootste arcadehallen van de Benelux. Van klassieke Pac-Man en een ouderwetse flipperkast tot spannende racesimulatoren en een heuse dansvloer voor een dance battle. En omdat het zo giga is, vind je er games voor iedereen: oudere diehard gamers en kleine kids. Of je nou van de old school games bent of liever het nieuwste van het nieuwste uitprobeert: tussen de honderden games zit er sowieso iets voor je tussen. Klaar met gamen? Ga Utrecht in!

● Gamestate zit ook in Kerkrade en Rotterdam

Foto 3. Een arcadehal is leuk voor een date! Als je een beetje tegen je verlies kunt, tenminste. Foto: Gamestate © Darryl Adelaar.

Urban Jump & Playground

Emmen, Drenthe - In activity center Urban GRND Jump & Playground is het onmogelijk om je te vervelen. Jump zo hoog je kan op één van de trampolines. En wat dacht je van Fun Curling, Crazy Golf, Lasergame en het gezellige café met arcadehal. Ga de strijd aan in een potje air hockey of pool en sla een highscore op de old school boksbal.

Foto 4. Speel al jumpend een game voor een scherm. Foto: Urban Jump & Playground

Play-in

Utrecht, Utrecht - Play-in is een enorm speelparadijs voor jong én oud. Het indoor attractiepark bevat 6000m2 aan trampolines, klimmuren, een escaperoom en virtual reality zone. Gameliefhebbers halen hun hart op in de 300 m2 grote Arcadehal. Hier speel je meer dan dertig retro spellen én de nieuwste games. Naast videogames in alle soorten en maten, kun je in dit speelwalhalla ook terecht voor een ouderwets potje air hockey of poolen.

Foto 5. Ga lekker zitten en race over het circuit of speel een van de andere spellen in de Arcadehal. Foto: DagjeWeg.NL

Bonami SpelComputer Museum

Zwolle, Overijssel - Lang, lang gelee speelden we met discs en floppy's in plaats van consoles en was een pc een luxe. O, hoe de tijd vliegt. Het Bonami SpelComputer Museum laat oude en nieuwe spelcomputers zien en heeft digitale én analoge computers in de collectie. Je doorloopt de complete tijdlijn vanaf de allereerste spelcomputer tot de nieuwste generaties. Uiteraard waag je je hier ook aan een game: non-stop spelen zit bij je entree in. Speel een potje Virtual Tennis en trotseer zo'n zestig games en flipperkasten in de Arcadehal van het museum.

Dutch Pinball Museum

Rotterdam, Zuid-Holland - Een compleet eigen categorie in de wereld van games: flipperkasten. Grote kans dat je zo'n ding ooit gespeeld hebt op een kermis, in een café of ergens anders. Een spel voor alle generaties! In het Dutch Pinball Museum vind je er zo'n honderd stuks, waarvan de oudste uit 1900 komt. Ongeveer negentig kasten uit de locatie mag je ook nog echt bespelen. Bewonder retro exemplaren in unieke thema's en probeer de beste high score neer te zetten. Leuk: met een rondleiding kom je achter het ontstaan van de flipperkast. Eigenlijk best een vreemde uitvinding, dus niet zo gek dat er vaak bizarre verhalen achter schuilgaan.

De tekst gaat verder onder de video.

Nationaal Videogame Museum

Zoetermeer, Zuid-Holland - Nationaal Videogame Museum in Zoetermeer was ooit een warenhuis, maar nu zijn alle hoeken en gaten van dit oude pand gevuld met echte klassiekers. Pac-Man, Super Mario en alle games van weleer! In het museum vind je honderden spelcomputers van vroeger en nu. Ook ontwikkelingen in artwork en gameplay komen aan bod - én je gamet er zelf op los in free-play mode. In de Barcade speel je air hockey, verschillende retro arcade games en plof je neer voor een hapje en drankje.

Meer arcadehallen en dagjes uit

Foto 6. Ga de strijd aan in een arcadehal. Gegarandeerd plezier! Foto: Gamestate © Darryl Adelaar

Laatst gewijzigd: 2023-05-09 11:27:07 · Gepubliceerd: 2 mei 2023 - 11869