Uitjes net over de Duitse grens

Uitjes in Duitsland |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Doe een dagje Duitsland!

5 juli 2017 Toerisme Wie zegt dat je voor een vakantiegevoel het vliegtuig moet pakken? Net over de Duitse grens zijn heel veel leuke uitjes te vinden. Begroet Duitse dieren in een dierentuin, ontdek een nieuw pretpark zoals Kernie's Familiepark - inclusief onbeperkt eten en drinken - of bezoek een Romeins stadje. Je staat versteld van hoe snel je er bent. Heerlijk dat Nederland zo klein is!

Foto 1. In Duitsland zijn veel pretparken en dierentuinen te vinden. Foto: Wunderland Kalkar / Kernie's Familiepark

Wunderland Kalkar - Kernie's Familiepark

KALKAR - Waar ooit een kerncentrale is gebouwd, staat nu een vrolijk pretpark! In Kernie's Familiepark geniet je van meer dan veertig attracties zoals een torenhoge zweefmolen, een wildwaterbaan en botsbootjes. Luister in Echoland naar je eigen echo en ga op safari in een Jeep! Voor de volwassenen is het Brüter Museum ook interessant: hier leer je alles over de nooit in werking gestelde kerncentrale.
  • Kernie's Familiepark is dertig minuten rijden vanaf Arnhem;
  • Het pretpark is all-inclusive, dat betekent dat al het eten en drinken bij de toegangsprijs zit inbegrepen.

Archeologisch Park Xanten

XANTEN - Het stadje Xanten was in de Romeinse tijd een kolonie van de Romeinen. In Archeologisch Park Xanten loop je door een Romeins dorp met gereconstrueerde gebouwen én originele resten van de Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana. Wandel over de trappen van het amfitheater en bekijk de restanten van een echt aquaduct en de Romeinse thermen. Voor de kids is er een grote speeltuin en een speelhuis waar ze kennismaken met de spelletjes die Romeinen vroeger speelden, zoals backgammon!
  • Archeologisch Park Xanten is zo'n 50 minuten rijden vanaf Nijmegen;
  • Neem ook een kijkje in Xanten zelf, een historisch stadje met veel mooie gebouwen. Terwijl je door het heuvelachtige landschap rijdt zie je vanuit de verte de prachtige kerk al staan!

Irrland: boerderij-belevenisoase

KEVELAER - Wie de metershoge glijbaan in Irrland ziet, wordt spontaan een beetje zenuwachtig... Irrland is een amusementspark en boerderij ineen met meer dan tachtig doe- en leerattracties. Speel in vliegtuigjes en helikopters, ren door een maïsdoolhof, ravot tussen de hooibalen en klim op het enorme springkussen. Neem je zwemkleding mee, want op warme dagen kun je er heerlijk spelen op vlotten!
  • Irrland is drie kwartier rijden vanaf Nijmegen en een half uurtje vanaf Venray;
  • Overal in Irrland staan barbecues die je gewoon mag gebruiken.

Dierentuin Nordhorn

NORDHORN - Sierlijke zebra's, grappige struisvogels en schattige zeehondjes: in Tierpark Nordhorn ontmoet je allerlei prachtige dieren. Bekijk hoe de ooievaars hun nest bouwen, ontdek of luiaards nu echt zo lui zijn en laat een doodshoofdaapje op je nek zitten! Wat is jouw lievelingsdier? De dierentuin heeft ook een enorme binnen- en buitenspeeltuin. Een leuke familiedag voor alle weersomstandigheden.

Pretpark Schloss Beck

BOTTROP - Ergens in een stad hier niet eens zo ver vandaan staat een prachtig achttiende-eeuws slot. In de kasteeltuin eromheen vind je Pretpark Schloss Beck, een vrolijk familiepark met allerlei leuke attracties. Loop ook over het Baumkronenpfad (Boomkronenpad), waar vleermuis Fridolin je rondleidt tussen de boomtoppen op vijftien meter hoogte. Hij legt je alles uit over flora en fauna.

Duitsland is dichterbij dan je denkt. Bekijk nog meer leuke uitjes in Duitsland!

Goedkoop tanken bij de Duitse grens

Vergeet op de terugweg niet nog even te stoppen bij een tankstation. Tanken in Duitsland is immers vaak goedkoper dan in Nederland! Voer de volgende adressen maar in op je navigatiesysteem.
  • Ostermayerstraße 1, 46446 Emmerich am Rhein;
  • Kapellenberger Weg 1, 46446 Emmerich am Rhein;
  • Beeker Str. 250, 46446 Emmerich am Rhein.
Foto 2. Duitsland heeft talloze mooie stadjes en attracties. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 13:23:33 · Gepubliceerd: 2017-07-04 17:30:57 - 41124