1

Inspiratie voor een dagje weg in de zomervakantie

Goedkoop dagje uit in de zomervakantie   Nieuws door
Foto 1. Klim naar het Piratennest of vlieg over de vijver! Foto: Linnaeushof.

archief oud artikel 31 juli 2017 Toerisme Landelijk Een dagje uit in eigen land is altijd leuk! Attractieparken, dierentuinen en klimparken: in ons kikkerlandje is er genoeg te doen, of het nu prachtig weer is of de regen met bakken uit de hemel valt. Met de top 10 uitjes van juli doe je sowieso genoeg inspiratie op. Geniet van je dagje weg!

De 10 populairste uitjes in juli

  1. Familiepark Drievliet in Den Haag. Het vrolijke pretpark voor kinderen staat met stip op nummer 1. Met de stoere achtbaan Formule-X, de Jungle River en de Kopermijn is dit attractiepark een aanrader voor een gezellige familiedag!

  2. Ouwehands Dierenpark Rhenen. Wu Wen en Xing Ya zijn nog steeds hartstikke popiejopie. Heb jij de reuzenpanda's al begroet?

  3. Julianatoren in Apeldoorn. Jul de Muis mag terugkijken op een geslaagde verjaardag in juli. Ook de rest van het seizoen bezoek je nog genoeg leuke activiteiten in Julianatoren.

  4. Plaswijckpark in Rotterdam. In de verschillende 'wijcken' in Rotterdam beleef je allerlei avonturen! Sjees door de Verkeerstuin en slinger als een brulaap door de Apenspeeltuin.

  5. Attractiepark Drouwenerzand in Drouwen. Wist je dat ze hier een heuse hunebed-achtbaan hebben? Bekijk nog meer uitjes in Drenthe.

  6. Duinoord in Helvoirt. Jumpen op de bouncetrampolines en zeventien meter hoog klimmen in het klimbos: in Duinoord speel je met zwaartekracht!

  7. Tropical Islands in Krausnick, Duitsland. Voor een tropisch eiland hoef je echt geen dagen te vliegen - in het Duitse Krausnick dwaal je in een heus tropisch regenwoud en chill je aan een zee met een tweehonderd meter lang strand.

  8. Linnaeushof in Heemstede. In de grootste speeltuin van Europa hoef je je geen moment te vervelen. Bereik jij het Piratennest? Bekijk meer tips voor leuke buitenspeeltuinen.

  9. Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Maak een wereldreis in één dag! Laat je betoveren in het Oceanium en zwaai naar de peuter-okapi Gerrit. Bekijk de 3 beste dierentuinen in Midden-Nederland.

  10. Speelpark Oud Valkeveen in Naarden. Dit speelpark is ââk leuk met slecht weer: als het regent, kijk je grappige tekenfilms in een bioscoopzaaltje.

Bekijk alle tips voor een dagje uit in de zomervakantie!
Foto 2. Okapietje Gerrit op ontdekking, samen met moeder Kamina. Foto: Diergaarde Blijdorp / Rob Doolaard

Laatst gewijzigd: 2017-07-31 13:39:20 · Gepubliceerd: 2017-07-31 10:49:44 - 5019