4 leuke manieren om een stad te verkennen

Meer stedentrips |  
Nieuws door
Foto 1. Ontdek de highlights van Rotterdam vanuit een cabrio bus! Foto: Sightseeing Rotterdam.

Sjezend, steppend, varend en whatsappend de stad door

9 augustus 2017 Toerisme Landelijk Binnenkort een stedentrip op de planning staan, maar nog geen tijd gehad je route van tevoren uit te stippelen? Laat iemand anders het voorwerk doen zodat jij lekker kunt genieten. Zo tour je bij Sightseeing Rotterdam als een echte diva met wapperende haren langs alle highlights van deze moderne stad en ga je in Den Bosch met een gids het water op in een knus bootje. Spelend de stad door? Dat kan ook: bij Stad Unique zijn de opties eindeloos en kun je zelfs whatsappend de stad door! Doe inspiratie op voor je komende stedentrip(s). Wij geven 4 leuke tips om een stad te ontdekken.

Whatsappend de stad door

UTRECHT - Hang je graag de detective uit? Ga dan voor een spannende WhatsApp Moordtocht of leer de stad van jouw keuze op een ludieke manier kennen tijdens het spel De Slag om de Stad. Bij Stad Unique heb je keuze uit talloze leuke arrangementen in zo'n veertig Nederlandse én Belgische steden. Speel Levend Ganzenborg in Middelburg, beleef de Zoo Experience in Arnhem of ga op GPS Speurtocht in Delft. Alle spellen hebben maar één doel: zoveel mogelijk lol beleven en zoveel mogelijk van de stad ontdekken!

In alle rust door hartje Den Bosch

DEN BOSCH - Verken de mooiste plekjes van Den Bosch per boot en ga voor een historische rondvaart met gids. Je vaart over de Binnendieze, onder historische huizen en bruggetjes door en dwars door de stad heen. Doordat de gracht onder het straatniveau ligt, is het op de boot zelf muisstil. Een heerlijke ontspannen manier dus om de schoonheid van Den Bosch te zien. Ondertussen vertelt je gids allerlei leuke weetjes over alles wat je om je heen ziet. Je kunt verschillende routes kiezen. Er is zelfs een route waarbij je uitstapt bij het ondergrondse museum Bastionder. Hier bekijk je een korte film over de geschiedenis van de stad.

Met wapperende haren Rotterdam ontdekken

ROTTERDAM - De Euromast, de fascinerende kubuswoningen, de futuristische Markthal en de Erasmusbrug. Stuk voor stuk imposante bezienswaardigheden die je niet wilt missen tijdens een dagje Rotterdam. En in plaats van je suf te zoeken, doet de knalrode cabrio bus van Sightseeing Rotterdam al het werk voor je. Deze gezellige bus rijdt je namelijk langs alle hotspots van de stad. Met mooi weer is het dak van de bus open en rijd jij als een echte diva met wapperende haren de stad door. Onderweg krijg je een audiotour met leuke weetjes over alle highlights die je tegenkomt.

Steppend door Amersfoort

AMERSFOORT - Het is net even sneller dan lopen, je betaalt geen parkeerkosten en je omzeilt er het fietsverbod mee: de step! Het is het ideale vervoersmiddel om de stad Amersfoort te ontdekken. Huur een step bij Step Events, kies een van de zes leuke routes uit en gaan met die banaan. Maak een historische steptocht van zes kilometer en bewonder de prachtige straatjes met eeuwenoude huisjes en trapjesgeveltjes. Tijdens de Soesterduinenroute van ongeveer vijftien kilometer step je door een groenrijke omgeving en langs een van de mooiste zandverstuivingen van Nederland. Biertje? Ga dan voor de Amersfoortse brouwerijenroute en step langs brouwerijen, oude cafés en geniet van een bierproeverij. Tip: combineer je steptour met een heerlijke high tea of een rustgevende boottocht.

Foto 2. Lekker touren door Nederland in een razendsnelle Westfield-auto. Foto: Sport7Cars.
Foto 3. Varend door de grachten van Den Bosch. Foto: Studio Van Elten ’s-Hertogenbosch.

Laatst gewijzigd: 2022-02-24 12:20:07 · Gepubliceerd: 2017-08-08 11:00:15 - 2537