1

Babyboom in dierenparken

Nieuwe geboortes in dierentuinen: bekijk een overzicht

Meer dierentuinen Nieuws door
Foto 1. Het kersverse neushoornjong. Foto: Theo Kruse / Koninklijke Burgers' Zoo.

archief oud artikel 14 augustus 2017 Toerisme Landelijk Een zebraveulentje in Emmen, zwarte mini-jaguars in Amsterdam en een girafje op wiebelige pootjes in Rotterdam. Er is weer heel wat babynieuws in dierenland! Genoeg reden om deze zomervakantie nog eens een dagje dierentuin te doen. Moeilijk kiezen is het wel, want de dierenbaby's zijn stuk voor stuk superschattig.

Zebraveulen in Wildlands Adventure Zoo Emmen

EMMEN - In Wildlands Adventure Zoo Emmen is een heel schattig zebraveulentje geboren. Het hengstje en zijn moeder maken het goed. Na een dagje rust in de stal mocht het jong al kennis maken met de rest van de kudde en andere savannedieren zoals de giraffes, impala's en neushoorns.

Girafje in Diergaarde Blijdorp

ROTTERDAM In Diergaarde Blijdorp kun je op kraambezoek bij girafje Kayin. Moeder Kimberley bracht het gezonde mannetje op 10 augustus ter wereld. Het ventje probeerde vlak na zijn geboorte al op zijn wiebelende poten te staan. Bekijk hieronder de video van de kersverse giraffenbaby:

Video girafje geboren Diergaarde Blijdorp

Jaguarwelpen in ARTIS

AMSTERDAM - In ARTIS werden op 28 juni twee prachtige zwarte jaguarwelpen op de wereld gezet. Omdat de welpjes eerst vijf weken bij hun moeder in het nest moesten blijven, duurde het even voordat ze ook voor het publiek te zien waren. Maar sinds 7 augustus zijn de jaguarbaby's dan eindelijk te bewonderen in het buitenverblijf van ARTIS.

Bonobo-uitbreiding voor Planckendael

MECHELEN - In Dierenpark Planckendael zijn ze helemaal in de wolken met het nieuwe bonobomeisje. Moeder Djanoa bracht het aapje helemaal zelf ter wereld. De kersverse moeder is maar wat trots en terecht! De eerste beelden kun je in de video hieronder bekijken.

Video: bonoboaapje bevalt van dochter

Neushoortje geboren in Burgers' Zoo

ARNHEM - Live voor de webcam werd ze geboren: het neushoornjong in Burgers' Zoo. De 'kleine meid' maakt het goed en draagt de naam Wiesje. Samen met moeder Izala zal ze de komende weken nog lekker binnen blijven om te wennen aan elkaar. Het publiek kan lekker meegenieten via de live webcam op de site van Burgers' Zoo.

Meer dierennieuws

Foto 2. Het zebrahengstje met zijn moeder. Foto: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen.
Foto 3. De jaguarwelpen voor het eerst naar buiten. Foto: ARTIS, Joke Kok.

Laatst gewijzigd: 2017-08-15 09:19:45 · Gepubliceerd: 14 augustus 2017 - 1456