1

Feest! Voor de 40ste keer Uitmarkt Amsterdam

Oosterdok Amsterdam is nieuwe culturele hotspot

Uitmarkt Amsterdam 2017 Nieuws door
Foto 1. Foto: Uitmarkt 2016 © Bas Uterwijk.

archief oud artikel 17 augustus 2017 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Musicals, dans, muziek, musea, boeken en foodtrucks: de Amsterdamse Uitmarkt is terug! Een jubileumeditie: vanaf 25 tot en met 27 augustus wordt het culturele festijn al voor de 40ste keer georganiseerd. Alles wat ook maar een beetje cultureel is, vind je dit jaar voor het eerst rondom het Oosterdok bij Centraal Station. Zoals altijd sluit het event af met de gezellige Musical Sing-a-Long.

Feest: 40 jaar Amsterdamse Uitmarkt

Op vrijdagavond 25 augustus gaat de Uitmarkt knallend van start op en rond het Oosterdok. Eerdere edities vonden altijd plaats op en rondom het Museumplein. De bedoeling is dat vanaf deze editie de Uitmarkt elk jaar op een andere locatie in Amsterdam wordt gevierd. Op het programma staan dit jaar onder anderen DI-RECT, Boris, Berget Lewis, Edsilia Rombley en Leona Phillipo. Geniet gratis van een levendige markt vol boeken, een silent disco, optredens van bands en singer-songwriters en live previews van musicals. Ter ere van het jubileum is er op locatie een fototentoonstelling met levensgrote sfeerbeelden en hoogtepunten van de afgelopen veertig jaar. Nu alleen nog hopen op een echt zomers weertje...

Culturele hotspots

Vrijwel alle culturele bedrijven in Amsterdam doen mee aan de Uitmarkt. Er staat zoveel leuks op het programma, dat je bijna niet kunt kiezen. Je vindt er muziek, toneel, dans, cabaret, opera, tentoonstellingen, boeken, films en ballet. Behalve shows en kraampjes op het centrale festivalterrein is er rondom ook van alles te doen. Luister bijvoorbeeld naar jazz in de SkyLounge van het DoubleTree Hilton hotel en luister naar allerlei soorten muziek in het Muziekgebouw aan 't IJ en het Bimhuis. Op de Oosterdokkade voor de bibliotheek en het Conservatorium bevindt zich 'boekendorp aan zee': hier komen bekende en minder bekende schrijvers bij elkaar om verhalen te vertellen. Het Scheepvaartmuseum zit vol dans en voor kinderen is er in NEMO de Uitmarkt Junior, met allerlei workshops en activiteiten van musea als Foam en Rijksmuseum. Bekijk het complete programma van de Uitmarkt.

Zing mee met de Musical Sing-a-Long

Wie niet van musicals houdt, moet af en toe maar even een rondje gaan lopen. Musicals en muziektheater zijn namelijk een groot onderdeel van de Uitmarkt. In de Musical Sing-a-Long komen dit jaar nummers van Soldaat van Oranje, Lion King, De Marathon en My Fair Lady voorbij. Soldaat van Oranje staat al voor de achtste jaar op rij op de Uitmarkt. Sinds 2006 is de presentatie van de Musical Sing-a-Long in handen van 'mister Musical' Frits Sissing. Musicalactrices als Kim-Lian van der Meij, Anouk Maas en Romy Monteiro stonden hem in voorgaande jaren in de presentatie bij als sidekick. Dit jaar is The Bodyguard-ster Romy Monteiro voor de tweede keer zijn wederhelft op het podium.

Bekijk de Musical Sing-a-Long van 2016

Foto 2. Foto: Uitmarkt 2016 © Bas Uterwijk.
Foto 3. Foto: Uitmarkt 2016 © Bas Uterwijk.

Laatst gewijzigd: 2017-08-24 10:53:28 · Gepubliceerd: 17 augustus 2017 - 826