Ontdek de geheimen van de stad met een stadswandeling

Alle stadswandelingen |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Te voet door sprookjesachtig Utrecht en poëtisch Leeuwarden

5 september 2017 Cultuur Landelijk Je kunt natuurlijk op je eigen houtje een stad verkennen, maar dan is het risico dat je veel mooie plekjes misloopt. Een stadswandeling met een gids brengt je langs prachtige pleintjes, eeuwenoude monumenten en vertelt je net even die extra info over de stad. Ontdek bijvoorbeeld de spannendste mythes van Vlaanderen tijdens een Antwerpse Spookwandeling of leer de Haarlemse binnenstad kennen aan de hand van bier. Trek die wandelschoenen maar aan: dit zijn de leukste wandelroutes door steden.

Foto 1. Een stadswandeling brengt je langs de mooiste plekjes. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Wandelen door Hanzestad Kampen

KAMPEN - In de zestiende eeuw was Kampen een van de machtigste steden van Europa. Ja, echt! Met de Hanzestadswandeling door Kampen leer je alles over deze prachtige Hanzestad. Download deze wandeling van de website en wandel langs de drie authentieke stadspoorten, de meer dan vijfhonderd monumentale panden en vele kerken. Adem eens goed in als je langs de Olifant loopt: in deze eeuwenoude sigarenfabriek ruik je nog steeds tabak en cederhout. Strijk vervolgens neer op een bankje langs de IJssel en bewonder alle langsvarende schepen. Romantisch! Lees meer tips om te doen in Kampen.

Zo kende je Haarlem nog niet

HAARLEM - Haarlems bier door de eeuwen heen, van de Oude naar de Nieuwe Bavo en geveltekens in de stad: zomaar wat thema's van de stadswandelingen met Gilde Haarlem. Deze enthousiaste stadsgidsen leiden je graag op een originele manier rond door de straten van Haarlem. Wandel langs de rivier het Spaarne, ontdek leuke straatjes en pleintjes en treed in de voetsporen van grootheden als Frans Hals. Er zijn bijna twintig wandelingen mogelijk voor groepen vanaf vier personen. Bekijk de 5 tips om te doen in Haarlem.

Trajectum Lumen: magisch Utrecht

UTRECHT - Voor Trajectum Lumen moet je Utrecht wel na de schemering bezoeken. Deze magische wandeling leidt je door de Utrechtse binnenstad aan de hand van prachtig verlichte monumenten en pleinen. Bij de Janskerk begint er opeens een sprookjesachtig klokkenspel te spelen, de tunnel onder de Ganzenmarkt lijkt wel een reis door de tijd en naar het lichtspel bij de klokken in de Domtoren kun je wel uren kijken. Een hele nieuwe manier om Utrecht te ontdekken! Download de route zelf op je smartphone of schrijf je in voor een wandeling met een gids. Ben je overdag in Domstad? Dit zijn de leukste terrassen in Utrecht.

Door Leeuwarden met Hermans en Reve

LEEUWARDEN - Een stad leren kennen aan de hand van poëzie van tientallen bekende Nederlandse dichters: dat zie je niet vaak. Loop langs de inmiddels 48 stenen tellende Poëzieroute door Leeuwarden en verken de straatjes, parken en singels al mijmerend. W.F. Hermans, Gerard Reve, Piet Paaltjens en Ida Gerhardt: allemaal geven ze je iets mee tijdens je tocht door de Friese hoofdstad. De route is beschikbaar als app en als geprint boekje. Bekijk alle tips voor een dagje Leeuwarden.

Hier waakt Lange Wapper

ANTWERPEN - Zodra het donker wordt in Antwerpen, begint het er te spoken. Iemand met een lange zwarte jas aan en een hoge hoed op neemt je mee door de duistere straatjes en achteraf gelegen pleintjes. In dit schaarse licht brak eeuwen geleden de Lange Wappergekte uit... Ontdek alle mysterieuze mythen en sagen tijdens een Antwerpse Spookwandeling. Gelukkig is de wandeling niet té eng en is 'ie ook geschikt voor kleinere wandelaars. Lees meer over de spookwandelingen door Antwerpen.

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. Verken Haarlem met het Gilde. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 13:19:52 · Gepubliceerd: 2017-09-04 15:26:32 - 8199