Ga een dagje weg met je hond

Hier zijn jij én je geliefde viervoeter welkom!

Dagje weg met de hond Nieuws door
Foto 1. 'iksi.'. Fotograaf: vladimirmegan. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com

archief oud artikel 4 oktober 2017 Toerisme Landelijk Neem je geliefde Bello, Rakker of Woef eens een dagje mee op stap. Er zijn genoeg hondvriendelijke uitjes te vinden in Nederland, en soms mogen zelfs andere dieren mee. DagjeWeg.NL zet vier leuke, diervriendelijke uitjes voor je op een rijtje.

Met hond en al op vakantie

HOLTEN Bij ontzettend veel vakantie- en recreatieparken mag je trouwe viervoeter of favoriete knaagdier gewoon mee. Landalpark Twenhaarsveld in Holten is echter een speciaal geval onder de vakantieparken: in dit park zijn honden en hun baasjes bijzonder welkom. Er is een speciale hondenbungalow en op en rond het park zijn wandelroutes en open plekken in de natuur waar hond en baas zich volledig uit kunnen leven. Is je hond flink vies geworden door het rennen en zwemmen? Bij het hoofdgebouw vind je een hondenwastafel waar je je hond gratis kunt douchen met lauwwarm water.

Losgaan in de hondenspeeltuin

ROTTERDAM De hemel op aarde voor honden, dat is Hondenspeeltuin Bello, speciaal bedoeld voor viervoeters. Langs de A20 in Rotterdam-Noord vind je geen klauterende kinderen, maar bruggetjes, wipwappen, pijpleidingen en spartelbadjes voor keffers. Honden mogen hier rennen, dollen, boksen, springen en aan elkaars achterste snuffelen zoveel ze willen. Om kleine honden ook een kans te geven, is enkele keren per week een ‘kleine hondenuurtje', waarbij verlegen grote viervoeters in overleg ook toegestaan zijn. Regels zijn hier alleen voor de baasjes, dat ze de poep moeten opruimen bijvoorbeeld.

Natte honden in 't Natte Neuzenbad

WASKEMEER Regent het of is jouw hond meer een waterrat? Breng dan een bezoekje aan ‘t Natte Neuzenbad in Waskemeer in Friesland. In dit overdekte zwembad kunnen viervoeters lekker losgaan in verwarmd zwembadwater zonder chloor. Hier kun je de band tussen hond en baasje versterken en zit er op de terugweg ook een lekker fris ruikende hond op de achterbank. De hond kan na het zwemmen namelijk lekker gedoucht, gewassen en droog geföhnd worden. De eigenaren van ‘t Natte Neuzenbad bieden vrij zwemmen en therapeutisch zwemmen aan. Vanuit de kantine houd je je geliefde viervoeter goed in de gaten.

Foto 2. Neem Bello een dagje mee op stap. Foto: Landal
Foto 3. Neem de hond een weekendje mee. Foto: Landal

Laatst gewijzigd: 2023-04-06 16:22:41 · Gepubliceerd: 2017-10-02 16:36:28 - 20035