De leukste uitstapjes van dit weekend

Wat is er te doen? |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Wat is er te doen op 7 en 8 oktober?

5 oktober 2017 Toerisme Landelijk Samen de wetenschapper uithangen of juist griezelen op een slot? Er is dit weekend enorm veel te doen! Los raadsels op à la Dan Brown of bezoek een nostalgische markt in het Noorden. Dit is er dit weekend te doen. Veel plezier!

Foto 1. Kom dit weekend griezelen tijdens Slot Boekenstein. Foto: Slot Loevestein © Marcel Köppen.

Schuilt er een wetenschapper in jou?

LANDELIJK/AMSTERDAM - Duik in de wereld van de wetenschap! Dit weekend is het Weekend van de Wetenschap en kun je een kijkje in de keuken nemen bij instituten, universiteiten, instellingen en musea. Op meer dan 250 locaties in Nederland openen organisaties hun deuren voor het publiek - vaak nog gratis ook. Zo stelt NEMO Science Museum hun depot aan de Strekkerweg 41 in Amsterdam-Noord open voor publiek. De spullen in het depot laten zien welke ontwikkelingen er de afgelopen 150 jaar zijn geweest. NEMO Science Museum is zelf dit weekend gratis geopend.

Griezelen tijdens Slot Boekenstein

POEDEROIJEN - Op zondag 8 oktober staat Slot Loevestein in het teken van het event Slot Boekenstein. Slot Loevestein en boeken zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden aangezien Hugo de Groot in 1621 uit het Slot ontsnapte door zich te verstoppen in een boekenkist. Tijdens het event leer je schrijven met een ganzenveer, doe je mee aan speurtochten en oud-Hollandse spellen en meer. 's Avonds is er een Kinderboekenbal met een swingende dj en een lekker buffet. Je krijgt een goodiebag na afloop mee naar huis! Het event is in de sferen van thema 'Griezelen' van de Kinderboekenweek. Tickets vooraf online boeken; volwassenen betalen €13,50 en kinderen €9,- per persoon.

Escaperoom à la Dan Brown

UTRECHT - Fans van de boeken van Dan Brown weten wie Robert Langdon is. Voor wie geen idee heeft; Langdon is een professor die in avonturen verzeild raakt en onder hoge tijdsdruk puzzels en raadsels moet oplossen om de wereld te redden. Klinkt als een escaperoom en dat is het sinds deze week ook! Op Utrecht Centraal vind je de Dan Brown Experience Store. Een pop-upstore met een wel heel mysterieuze wending, zoals het Brown betaamt. Bezoekers kunnen vier raadsels oplossen en zo een code kraken die ze toegang geeft tot een geheime ruimte. En in die ruimte wacht een spannende verrassing...

Als herder over de markt struinen

BALLOO - Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober is de Herdersfair in Balloo in Drenthe. Geniet van lamsham, hartige taarten en lam van het spit. Neem een kijkje in het Wolatelier, waar spinsters, breisters en viltsters ijverig aan het werk zijn en help ze een handje mee. Er staan talloze kraampjes met broodplanken, wollen dekens en mooie lampen. Smul van huisgemaakte jams, sapjes, taart en meer. Geheel in stijl - hoe kan het ook anders - vindt de fair in en om een schaapskooi plaats.

Lekker dagje jumpen met korting

AMSTELVEEN - Er staat regen op de planning voor dit weekend, dus speel het op safe en geniet van een indoor uitstapje! Spring op trampolines, zing de sterren van de hemel tijdens karaoke en speel een potje pool bij Fun Center Amstelveen. Als je je tickets via DagjeWeg.NL Tickets boekt, krijg je €3,- korting op je tickets! Je bent er zo een dagje zoet met het hele gezin.

Ook leuk dit weekend

Foto 2. Ga gratis naar NEMO Science Museum en het depot. Foto: NEMO Science Museum © DigiDaan.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-10-04 17:23:42 · Gepubliceerd: 5 oktober 2017 - 500