Een dagje uit voor nop? Doe mee met deze winacties!

Alle prijsvragen en winacties | Redactioneel door

Doe mee met deze DagjeWeg.NL prijsvragen en win vrijkaartjes

9 september 2018 Toerisme Landelijk Met de hand op de knip een dagje uit, dat willen we toch allemaal? Zeker voor gezinnen met kinderen kan een dagje weg namelijk aardig in de papieren lopen. Daarom biedt DagjeWeg.NL vrijkaartjes aan voor verschillende uitjes in Nederland! Doe mee en misschien win jij een dagje weg!

Foto 1. Bekijk de grootste overdekte miniatuurwereld in Miniworld Rotterdam. Duizenden bewonertjes beleven er grootse avonturen! Foto: Miniworld Rotterdam.

Bewonder 't Veluws Zandsculpturenfestijn

GARDEREN - Bewonder honderden kunstwerken van Hollandse Meesters, maar dan gemaakt van zand. Bekende prenten, schilderijen en tekeningen van zand sieren de Beeldentuin. Het Melkmeisje van Johannes Vermeer, de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn en meer kunstklassiekers zie je zoals nooit tevoren. Een feest van herkenning, zelfs als je een kunstleek bent. Als afsluiter maak je een ritje met de monorail over de zandsculpturen. Doe tot en met 7 oktober 2018 mee en win vrijkaartjes voor 't Veluws Zandsculpturenfestijn!

Middeleeuws riddertoernooi op Slot Loevestein

POEDEROIJEN - De middeleeuwen komen opnieuw tot leven op Slot Loevestein. Op 21 en 22 oktober vindt daar het Riddertoernooi plaats. Van heinde en verre komen ridders en andere dapperlingen samen in het kampement rond het slot. Bekijk oude ambachten, leer boogschieten, luister naar de troubadour en bekijk spannende demonstraties. Voor kinderen van vier tot en met tien jaar is de Kiddy Battle een aanrader. Een soort ridderstoomcursus voor kids! Doe tot en met 7 oktober 2018 mee en win vrijkaartjes voor het Riddertoernooi op Slot Loevestein! De tickets zijn alleen te gebruiken voor het toernooi en zijn dus ook alleen geldig op 21 en 22 oktober 2018.

Ontmoet muziekrobots in Speelklok Museum

UTRECHT - Stap in de wondere wereld van zelfspelende muziekinstrumenten in Museum Speelklok! Van mini speeldoosjes tot gigantische draaiorgels: als het muziek maakt, vind je het in Museum Speelklok. En vanaf 21 september komt daar nog iets bijzonders bij: bewonder muzikale robots in de nieuwe tentoonstelling Robots love Music. Oude robots, moderne robots en robots uit verre oorden zijn in het museum te zien. Leuk weetje: wist je dat muziekrobots naast hersens ook een muzikaal hart hebben? Doe tot en met 31 oktober 2018 mee en win vrijkaartjes voor Museum Speelklok! De tentoonstelling is tot en met 3 maart 2019 te zien.

Op avontuur in Miniworld Rotterdam

ROTTERDAM - Miniworld Rotterdam is de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux. Ga op avontuur in miniatuur! In Miniworld Rotterdam maken de mini-bewoners van alles mee. Ze werken, wonen en reizen en beleven onderweg allerlei avonturen. Spot jij ze allemaal? Leuk: een dag duurt hier geen 24 uren, maar 24 minuten. Tijdens je bezoek zie je dus een complete wereld langzaam donker worden en komen er ineens duizenden stralende lichtjes tevoorschijn. Een magisch gezicht! Doe tot en met 31 oktober 2018 mee en win vrijkaartjes voor Miniworld Rotterdam!

Verken Oorlogsmuseum Overloon

OVERLOON - Oorlogsmuseum Overloon is gigantisch: er staan meer dan honderd tanks, vliegtuigen en andere voertuigen uit de oorlog. Bekijk overblijfselen uit oorlogstijd en leer meer over hoe het zo ver heeft kunnen komen en hoe mensen hun dagelijks leven leidden. Wat zou jij zelf hebben gedaan in oorlogstijd? Ontdek het in de permanente tentoonstelling 'Nederland in de Tweede Wereldoorlog'. In deze expo nemen acht mensen je mee in hun leven in de oorlog. Je komt voor pittige keuzes te staan en kunt zelf kiezen wat je zou doen in moeilijke situaties. Doe tot en met 31 oktober 2018 mee en win vrijkaartjes voor Oorlogsmuseum Overloon!

Aan de slag in het Science Centre Delft

DELFT - Wetenschap ingewikkeld? Welnee! In het Science Centre Delft laat je een trein zweven, race je tegen een zelfsturende robotauto en ontwerp je je eigen vliegtuigvleugel. Hier wordt wetenschap kinderspel! Duik in de wereld van techniek en wetenschap en ontdek de onderzoeker in jezelf. Hartstikke leuk voor een dagje uit voor nieuwsgierige aagjes. De proefjes zijn vooral leuk om samen te doen. Niet overal staat uitleg bij: zo word je pas echt uitgedaagd om zelf op onderzoek uit te gaan. Lukt het niet zonder wat extra informatie? Dan staan de studenten van de TU Delft voor je klaar. Doe tot en met 31 oktober 2018 mee en win vrijkaartjes voor het Science Centre Delft! De tickets zijn geldig in november, december, januari en februari.

Ervaar hoe het is om blind te zijn

NIJMEGEN - Een dagje winkelen, hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk als je blind bent? En hoe weet je eigenlijk of het stoplicht al op groen is gesprongen? In het muZIEum in Nijmegen beleef je hoe het is om slechtziend of blind te zijn. Leuk, leerzaam en een hele beleving. De donkerbelevingen zijn ├ęcht donker; je ziet geen hand voor ogen. Je kunt ook de wereld buiten het museum trotseren met Expeditie ribbelroute. Dan ga je (onder begeleiding) de stad in met een virtualrealitybril op, waardoor je ervaart hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Doe tot en met 4 november 2018 mee en win vrijkaartjes voor muZIEum!

Hallo, Meneer de Uil!

ROTTERDAM - Zoef de Haas, Juffrouw Mier en natuurlijk Meneer de Uil. Ken jij ze nog? In de tentoonstelling Fabeletjesland komen alle karakters en decors uit de Fabeltjeskrant weer tot leven. De tentoonstelling is een ode aan de televisieserie, een van de best bekeken kinderprogramma's ooit in Nederland. Dwaal door het Dierenbos en help Ed en Willem Bever een handje mee in hun klusbedrijf. Probeer het iconische liedje maar eens uit je hoofd te krijgen! Pure nostalgie en ook leuk voor kinderen van nu. Doe tot en met 10 november 2018 mee en win vrijkaartjes voor Fabeltjesland!

Meer goedkope dagjes uit

Foto 2. Experimenteren en spelen in het Science Centre Delft. Foto: Science Centre Delft.
Laatst gewijzigd: 2018-09-17 17:24:05 · Gepubliceerd: 2017-11-02 17:30:22 - 4568