Leuke uitjes voor op Eerste Kerstdag

Deze uitjes zijn open op Eerste Kerstdag |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Dagje uit? Dit is er allemaal te doen op Eerste Kerstdag!

9 december 2020 Toerisme Landelijk Zin om even ontspannen eropuit te gaan op Eerste Kerstdag? Gewoon doen, want ook op Eerste Kerstdag zijn er genoeg uitjes geopend! Van een feestelijke, romantische dag met je partner tot een gezellig uitje met het hele gezin. Fijne kerstdagen!

Foto 1. Bezoek op Eerste Kerstdag het Feest van Licht in Museumpark Orientalis. Ook open op Tweede Kerstdag. Foto: Museumpark Orientalis

Vier het tussen de dieren

KERKRADE - Ontvlucht de kerstdrukte en vier kerst met allerlei coole dieren. De deuren van dierentuin GaiaZOO in Kerkrade staan wagenwijd voor je open op Eerste Kerstdag. Bekijk prachtige neushoorns, de sierlijke giraffenfamilie en razendsnelle cheeta's op de Afrikaanse Savanna. Ontvlucht de Nederlandse winterkou en reis verder naar Zuid-Amerika, waar doodshoofdapen klauteren door de takken boven je hoofd! In GaiaZOO ontdek je een heleboel bijzondere diersoorten, zoals een reuzenmiereneter, gifkikkers en rode panda's. GaiaZOO is op Eerste en Tweede Kerstdag geopend van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Zweven in de achtbaan

SEVENUM - Attractiepark Toverland is geschikt voor ieder weertype. Er valt namelijk buiten én binnen een hoop te beleven. Meer dan dertig attracties en shows voor alle leeftijden zorgen voor een hoop vermaak. Stap in één van de achtbanen of race in de Booster Bike op motortjes door de lucht. Ook vind je in Toverland de snelste en langste houten achtbaan van de Benelux: Troy. In de winter staan er ook nog eens een hoop winterse shows en extra entertainment op de planning en is het park in wintersferen gehuld tijdens de Magische Winterweken. Met glühwein, kampvuren en een hoop magie. Attractiepark Toverland is op Eerste en Tweede Kerstdag geopend van 11:00 uur tot 19:00 uur.

Kerstmagie in een echt kasteel

HAARZUILENS - Beleef een magische kerst op Kasteel de Haar en kijk je ogen uit. De ene zaal is nog mooier dan de andere met prachtig versierde kerstbomen, guirlandes langs schoorsteenmantels en balustrades, sfeervolle kerststukken in elke hoek en natuurlijk overal kaarsen en lichtjes. Topstuk is de acht meter hoge kerstboom in de grote entreehal. Maak het extra bijzonder met een privé gids voor een uniek avontuur langs weergangen, zolders, torens en wenteltrappen - inclusief augmented reality elementen! En dan tot slot nog even een frisse neus halen in het uitgestrekte park. Kasteel de Haar is op Eerste en Tweede Kerstdag open van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Bewonder eeuwenoude kunst

AMSTERDAM - De kerstdagen zijn bij uitstek de tijd van het jaar om even stil te staan bij kunst en cultuur. Bezoek op Eerste Kerstdag het Rijksmuseum in Amsterdam en ontdek achthonderd jaar Nederlandse geschiedenis aan de hand van achtduizend objecten. Bekijk live de restauratie van de Nachtwacht en leer een van Nederlands grootste fotografen kennen in de expositie Ed van der Elsken: Crazy World. Pssst: kinderen en jongeren tot en met achttien jaar mogen gratis mee naar binnen. Het Rijksmuseum is op Eerste en Tweede Kerstdag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Word opnieuw verliefd op ons land

AMSTERDAM - Ontdek Nederland van boven bij THIS IS HOLLAND, net zoals een vogel. Zodra je in de 5D Flight Experience stapt, ben je helemaal van de wereld. Bijna negen minuten lang hang je in een stoel die weer in een reusachtig koepelvormig scherm hangt. Je zweeft boven kleurrijke tulpenvelden, de imposante deltawerken en een kudde schapen op de paarse hei. Net echt! De speciale wind-, mist- en geureffecten en de prachtige filmbeelden met meeslepende muziek geven je vlucht een extra touch. THIS IS HOLLAND is op Eerste en Tweede Kerstdag geopend van 10:30 uur tot 17:00 uur.

Feest van Licht

HEILIGE LANDSTICHTING - Hoera, Museumpark Orientalis gaat weer even open voor individuele bezoekers, en hoe! Het binnenmuseum staat vol unieke kerststallen, waaronder de grootste kerststal van Europa. Nu met de bijzonderste scenes uit het kerstverhaal in vitrines, zodat er ook bij dit enorme diorama een goede doorstroom is. En dan naar buiten om een sprookjesachtige beleefroute te volgen door het park. De route is verlicht, wat natuurlijk het mooiste is als het buiten al donker is. Daarom is het park ook 's avonds open voor dit Feest van Licht. Museum Orientalis is op Eerste en Tweede Kerstdag geopend van 12:00 uur tot 20:00 uur.

Oosters tintje

RHENEN - Wie een kerstdag met een exotisch tintje wilt is helemaal op zijn plek in Ouwehands Dierenpark. Je kunt er maar liefst drie reuzenpanda's zien, in hun mystieke oosterse verblijf Pandasia. Eén van hen het nog maar enkele maanden oude pandajong Fan Xin! Maar dat is niet alles, want 's avonds verandert het dierenpark in een 'Magic Forest' dankzij de lichtkunstwerken van China Light. Gloeiende bloemen, enorme vlinders, vogels vol kleur en ook hier panda's - maar dan lichtgevende. Zelfs bij de horeca to go zijn de oosterse invloeden terug te vinden. Ouwehands Dierenpark is op Eerste en Tweede Kerstdag open van 10:00 uur tot 16:30 uur en China Light van 17:00 uur tot 21:00 uur. Hier zijn aparte kaarten voor te koop.

Foto 2. Ga op Eerste Kerstdag langs bij de rode panda's in GaiaZOO. Foto: GaiaZOO
Foto 3. Bezoek het Rijksmuseum en ontdek 800 jaar aan Nederlandse kunstgeschiedenis. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2020-12-15 22:35:06 · Gepubliceerd: 2017-12-18 16:24:24 - 65960