1

Leuke uitstapjes in de tweede week van de kerstvakantie

Wat is er te doen in de eerste week van januari?

Uitstapjes in de kerstvakantie door
Foto 1. Bezoek Winter Dinoland in Zwolle tijdens de kerstvakantie. Foto: Dinoland Zwolle.

archief oud artikel 24 december 2017 Toerisme Landelijk De kerstdiners hebben we achter de kiezen, de bubbels kunnen weer in de kast. De feestdagen zijn achter de rug, maar je hebt nâg een week vakantie. Wat is er eigenlijk allemaal te doen in de tweede week van de kerstvakantie? Heel veel! Die gezellige wintersferen houden ons nog even in hun greep. Wij zetten een paar supertips voor je op een rij.

Met z'n allen schaatsen

EMMEN - Ga lekker een dagje schaatsen! Tijdens Emmen on Ice kun je met het hele gezin de ijzers onderbinden. Er is zelfs een speciale, kleinere ijsbaan voor de allerkleinsten. De schaatsbanen zijn compleet overdekt, dus eventueel slecht weer kan geen roet in het eten gooien. Bekijk meer tips voor een dagje uit in Emmen en omgeving.

Winterpret tussen de dino's

ZWOLLE - De dino's in Dinoland zijn ook in de wintermaanden van de partij. Tijdens Winter Dinoland is het park deels geopend. Bewonder gigantische lichtgevende dino's bij China Light Dino's en bekijk een skelet van een T. rex op ware grootte in de interactieve tentoonstelling T-Rexpeditie. Speel in de indoor speelhal, bekijk zandsculpturen en speel binnen een potje lasergame. Bekijk meer tips voor een dagje uit in Zwolle en omgeving.

Almere is een winterstad

ALMERE - Ken je die dorpjes en steden uit sneeuwbollen? Het lijkt er altijd gezellig met veel mensen, lichtjes en lekker eten. Winter Village Almere is de reallife versie van zo'n stadje. Tot en met 13 januari vind je een schaatsbaan, buitenbar en winters restaurant met verwarmd terras op het Forum. Op dinsdagmorgen is de schaatsbaan gereserveerd voor peuters en op vrijdagavond gaan de ijzers van de vloer tijdens het discoschaatsen. Bekijk meer tips voor een dagje uit in Almere en omgeving.

Schaatsen onder de Euromast

ROTTERDAM - Tot en met 7 januari is het IJsvrij Park Festival, pal onder de Euromast. Schaatsen, eten, drinken, dansen en in het weekend genieten van livemuziek en theater. Je kunt zelfs silent disco schaatsen op vrijdagavond. Leuk: op zaterdag is er extra aandacht voor gezinnen met het smaakpark, waar je zoete snacks kunt versieren - of gewoon gelijk opeten, mag ook. Bekijk meer tips voor een dagje uit in Rotterdam en omgeving.

Meer uitjes in de kerstvakantie

Foto 2. Samen schaatsen, eten en drinken onder de Euromast in Rotterdam. Foto: IJsvrij Park Festival.

Laatst gewijzigd: 2017-12-21 16:12:33 · Gepubliceerd: 24 december 2017 - 1095