Zonnebaden tussen de zebra's: vier de zomer in de dierentuin

Bezoek een dierentuin in de zomervakantie |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Neem een kijkje achter de schermen en geniet van zomerse kortingen

21 juli 2018 Natuur Landelijk Alsof je op expeditie in de jungle bent: bezoek een dierentuin tijdens deze heerlijke zomervakantie! Tropische vogels voeren, waterfietsen langs wolven en giraffes, slingeren als een aap in de speeltuin. Er zijn allerlei zomerse activiteiten in dierentuinen. Hieronder vind je een overzicht van activiteiten en tips voor een dagje dierentuin met korting.

Foto 1. Kom lori's voeren in Vogelpark Avifauna! Via DagjeWeg.NL Tickets krijg je 30% korting op je kaartje. Foto: Vogelpark Avifauna.

Met 30% korting naar Vogelpark Avifauna

ALPHEN AAN DEN RIJN - Roze flamingo's, waggelende pinguïns, happende pelikanen: in Vogelpark Avifauna lopen en vliegen prachtige tropische vogels rond. Voer zelf de schattige lori's met cupjes nectar en bekijk vogeldemonstraties van machtige zeearenden. Tijdens de zomervakantie staan er dagelijks leuke zomeractiviteiten op de agenda. In Avifauna vind je ook andere dieren, zoals ringstaartmaki's, rode panda's en wilde cavia's. Nergens goedkoper: bestel kaartjes voor Vogelpark Avifauna met 30% korting!

Zomerfeest bij DierenPark Amersfoort

AMERSFOORT - Balanceer op een touwladder boven een gigantische bruine beer. Zie je hem kijken? Daarna ren je door naar de waterfietsen. Fiets naar het maki-eiland, langs giraffes, zebra's en wolven. In de verte hoor je de dino's al brullen. Ontmoet ze allemaal in het DinoPark! DierenPark Amersfoort is een avontuurlijk dagje uit voor alle leeftijden - en nóg leuker in de zomervakantie. Het park bestaat namelijk zeventig jaar en viert dat met feestelijke activiteiten waar alle bezoekers aan mee mogen doen. Bestel nu en krijg € 2,- korting op je ticket voor DierenPark Amersfoort!

Tropische taferelen in Aqua Zoo Leerdam

LEERDAM - Ga deze zomer op vakantie naar Aqua Zoo Leerdam. Hier ontmoet je zoveel tropische waterdieren dat je je in een sprookjesonderwaterwereld waant. Bewonder kleurrijke roggen, gifkikkers, koralen en zeepaardjes. Voor kinderen is er een leuke speurtocht langs alle waterdieren. Vanaf het terras heb je uitzicht op het Amazone aquarium, vol met vissen en planten uit het Amazonegebied. Tip: bestel gemakkelijk je tickets via DagjeWeg.NL Tickets.

Zomeravonden in ARTIS

AMSTERDAM - Dieren kijken en spelen en lekker eten in de buitenlucht tot de zon ondergaat. Klinkt als de perfecte bezigheid voor een zomers dagje uit! In de zomervakantie is ARTIS elke zaterdag tot middernacht open en worden er extra veel leuke activiteiten georganiseerd. Zo kunnen kinderen een lesje kinderyoga volgen, zijn er verschillende experts die mooie verhalen delen over de dierentuin en het dierenrijk en is er volop gelegenheid om in het dierenpark te picknicken.

Grillen en swingen in GaiaZOO

KERKRADE - In de zomer is GaiaZOO extra lang open! Op 20 en 27 juli en op 3 en 10 augustus geniet je tot in de avonduurtjes van alle mooie dieren en leuke extra activiteiten. Neem bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen in de binnenverblijven van de neushoorns en giraffes of woon een diervoederpresentatie bij en ontdek alles over gorilla's, wasberen en otters. Er zijn ook speciale avondrondleidingen. Leuk: in de zomer kun je drankjes bestellen bij Gaia's Cocktailbar, genieten van livemuziek en lekker eten in Hof van Gaia.

Apenkooien in Burgers' Zoo

ARNHEM - Tot en met 31 augustus vind je de Grootste Apenkooi van Nederland in Burgers' Zoo. Hier kun je klimmen, slingeren, rennen en springen in de buitenlucht. Spelenderwijs leren kinderen ook nog eens hartstikke veel over allerlei dieren. Aan elk onderdeel van de Apenkooi is namelijk een dier gekoppeld. Zo test je of je zo lenig als een aap bent, zo sterk als een beer, zo snel als een cheeta en zo licht als een vlinder. De dierentuin raadt mensen aan in oude kleding te komen, want van al dat geklauter kun je nogal vies worden. Ook bijzonder: bekijk zeekoeien in de grootste overdekte mangrove ter wereld.

Foto 2. Ga op avontuur deze zomer! In Avifauna begeef je je tussen de tropische vogels en andere dieren. Foto: Vogelpark Avifauna.
Foto 3. Verken deze zomervakantie de Bush en alle andere gebieden in Burgers' Zoo. Foto: Burgers' Zoo.

Laatst gewijzigd: 2018-08-06 15:21:13 · Gepubliceerd: 2018-07-18 11:35:09 - 1328