1

Twaalf steden voor een romantisch weekendje

In elke provincie een romantische stedentrip

Ga een weekendje weg Redactioneel door
Foto 1. Ga een romantisch weekendje weg in eigen land. Foto: Josh Willink via Pexels.com

18 oktober 2022 bijgewerkt: 23 oktober 2022 Toerisme Landelijk Parijs, Londen, Praag: bij uitstek steden die bekend staan als ideale locatie voor een romantisch weekendje weg. Maar hier in eigen land zijn er zat steden waar je samen een mooie citytrip kunt beleven! Per provincie hebben we een stad voor je uitgelicht.

Weekend weg in Groningen, Groningen

Groningen is een bruisende studentenstad en staat bol van de gezellige terrasjes, hippe koffietentjes en leuke winkels. Het ouderwetse treinstation met daartegenover het moderne Groninger Museum laten precies zien hoe de stad een mix van oud en nieuw is.

Weekend weg in Assen, Drenthe

De hoofdstad van Drenthe heeft veel te bieden! Een hoop cultuur, lekker eten en een prachtige omgeving vol historie. Natuur en stad zijn hier met elkaar verbonden. En het is natuurlijk de stad van 'ik bid niet veur brune bonen' Bartje! Zijn standbeeld pronkt in het centrum.

Weekend weg in Dokkum, Friesland

Deze Friese stad was vroeger een pelgrimsoord en dat zie je nu nog steeds terug in het straatbeeld. Dokkum kent vele historische kerken en is nog steeds een geliefde locatie voor spirituele dagjesmensen. Daarnaast staat de stad bekend om zijn vriendelijke inwoners.

Weekend weg in Amersfoort, Utrecht

Een sfeervolle, pittoreske stad vol cultuur, kunst en historie. Wandel door de binnenstad en bewonder de eeuwenoude stadsmuren, statige muurhuizen en gezellige cafés met terrasjes aan het water.

Weekend weg in Urk, Flevoland

Van een prachtig uitzicht op zee tot sfeervolle vissershuisjes. Voormalig Zuiderzee eiland Urk is uniek en zit vol mooie verhalen van vroeger, die bijna legendarisch aandoen. Urk staat vooral bekend als de meest kerkelijke gemeente van Nederland.

Weekend weg in Zwolle, Overijssel

Zwolle staat bekend om zijn vele winkels, mooie oude binnenstad en leuke cafés en restaurants. Wie denkt dat bourgondiërs vooral in het zuiden des lands te vinden zijn, is duidelijk nog nooit in Zwollywood geweest.

Weekend weg in Arnhem, Gelderland

Eindeloos shoppen, hier en daar aanschuiven voor een hapje eten en natuurlijk dieren kijken in een van de beroemdste dierentuinen van het land. Tel daar een heleboel historie bij op en je hebt Arnhem in een notendop.

Weekend weg in Dordrecht, Zuid-Holland

Dordrecht ademt geschiedenis. Maak hier prachtige stadswandelingen door de oude binnenstad. Kunst en cultuur staan hier ook hoog in het vaandel: je vindt er veel galeries en musea.

Weekend weg in Haarlem, Noord-Holland

Haarlem doet niet onder voor de hoofdstad van zijn provincie. Charmant, historisch, sfeervol en vol geweldige adresjes om te winkelen, borrelen en eten. Het centrum is vrij compact en zit vol mooie pleinen en steegjes.

Weekend weg in Vlissingen, Zeeland

Hier aan de kust krijg je een echt vakantiegevoel. Struin samen over de boulevard, hap een visje aan de haven en schuif aan op een van de vele terrasjes aan het strand. Vlissingen is een sportieve, gezellige stad waar een heerlijk ontspannen sfeer heerst.

Weekend weg in Den Bosch, Brabant

De stad van Jheronimus Bosch, de Bossche bol en bourgondiërs. Den Bosch is een geweldige stad om doorheen te lopen, te winkelen en te borrelen. Het historische centrum zit vol restaurantjes, met op elke straathoek gezelligheid.

Weekend weg in Arcen, Limburg

Een sprookje om doorheen te wandelen of te rijden: Arcen doet buitenlands aan met zijn glooiende heuvels en karakteristieke straten. Genieten van het prachtige landschap is hier een uitstapje op zich.

Foto 2. Samen een stad verkennen. Romantisch! Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2022-10-23 08:57:29 · Gepubliceerd: 18 oktober 2022 - 7990