Super bijzondere uitjes die je niet mag missen

Bijzondere en actieve uitjes   Redactioneel door
Foto 1. Nog ideeën nodig voor je bucketlist? Wat dacht je van een spectaculaire workshop glasblazen bij de Glasblazerij? Foto: Nationaal Glasmuseum Leerdam

7 januari 2023 bijgewerkt: 1 september 2023 Opmerkelijk Landelijk Maak nu alvast een bucketlist voor uitjes die je beslist gedaan wil hebben in het nieuwe jaar. Omdat er veel, heel veel moois te beleven valt, geven we je hier 6 tips om mee te beginnen. In Nederland. Want voor onvergetelijke dagen hoef je echt niet ver te reizen! Van een bijzondere ervaring in de lucht tot een overnachting op een heel speciale plek: dit zijn onze tips voor je bucketlist van 2023.

1. Bestuur een vliegtuig boven Nederland

Opstijgen uit de drukte van het dagelijkse bestaan tot boven de wolken, met de stuurknuppel in de hand zelf bepalen waar je heen gaat. Dan opeens opent zich een prachtig panorama voor je en zie je Nederland in een heel nieuw perspectief. Het is een wens die bij veel mensen hoog op de bucketlist staat: zelf vliegen. Dat kan! Bij VliegExpercience.nl mag je zelf een vliegtuig besturen, terwijl je vrienden of familieleden achterin zitten. En natuurlijk meteen een foto van je maken als bewijs. Staar je liever lekker naar buiten, ga dan voor een rondvlucht.

Foto 2. Staat zelf vliegen op je bucketlist? Maak 2023 het jaar waar deze droom werkelijkheid wordt! Foto: VliegExperience.nl

Wil je het gevoel van vliegen, maar is echt vliegen een brug te ver? Stap dan in de cockpit van een Boeing 737 bij Simcenter en leer hoe je een Boeing moet besturen in deze levensechte simulator. Ook de Flight Experience van THIS IS HOLLAND voelt echt: negen minuten lang vliegen als een vogel over het mooie Nederland. En bij Indoor Skydive Roosendaal vlieg je als een vogel in een windtunnel. Skydiven, maar dan veilig!

Foto 3. Beleef het gevoel van vliegen bij Indoor Skydive Roosendaal. Foto: Indoor Skydive Roosendaal

2. Race over een Grand Prix circuit

Voor racefans is CM.com Circuit Zandvoort dé place to be. Zeker als je visioenen hebt van jezelf als autocoureur in de Formule 1! Op dit wereldberoemde circuit kun je verschillende race experiences meemaken. Voel je een coureur in je eigen auto, spijker je skills bij met rijvaardigheidstrainingen en racecursussen of beleef de ultieme race experience met één van de partners van dit wereldberoemde Grand Prix circuit: Bleekemolens Race Planet. Scheur je eindelijk in een Lamborghini, Ferrari of Porsche op een plek waar ze voluit kunnen. Liever wat minder echt? Test dan je rijkunsten in het sim race centrum van CM.com Circuit Zandvoort.

Is je grote wens een keertje live bij een F1 wedstrijd te zijn, ook dan zit je goed bij dit officiële F1 circuit. Alleen helaas niet meer voor 2023, want de kaarten voor de Heineken Formule 1 van dit jaar zijn al in september vorig jaar verkocht. Eentje om door te schuiven naar 2024 dus.

Foto 4. Is je grote droom om zelf een keertje over een Grand Prix circuit te scheuren: dat kan op het beroemde Grand Prix circuit van Zandvoort! Foto: CM.com Circuit Zandvoort © Essay Produkties | Chris Schotanus

3. Overnacht op een bijzondere plek

Wakker worden met de zilte zeelucht in je neus en het gesuis van de golven in je oren. En als je vanonder de dekens bent gekropen meteen door de deur het strand opstappen, zand tussen je tenen en roepende meeuwen boven je hoofd. Zo'n overnachting vergeet je nooit meer. Nee, daar hoef je niet voor naar Thailand, het kan gewoon aan onze eigen kust in een strandhuisje op de stranden van Noord-Holland, Zeeland en Zuid-Holland. Je hebt in Nederland trouwens nog veel meer bijzondere overnachtingen. Zelfs tussen de wilde beesten op de Savanne! Dat kan bij Safari Resort Beekse Bergen. Of waan je in de middeleeuwen met een overnachting op een kasteel.

Foto 5. Wakker worden met de zee voor je neus. Dat kan ook in Nederland, bij Noordzee Resort Vlissingen. Foto: Roompot

4. Leer een nieuwe skill

Is je diepste wens om net zulke mooie foto's te maken als de Instagrammers die je volgt? Of om dj te worden en te leren beatmatchen en scratchen? Misschien wil je wel iets unieks leren zoals glasblazen. Maak dan van 2023 jouw jaar, het jaar waarin je eindelijk van je droom werkelijkheid maakt en ervoor gaat om die nieuwe skill te leren. Of in elk geval eraan proeven tijdens een leuke workshop.

Foto 6. Volg een workshop glasblazen in de Glasblazerij in Leerdam. Foto: Nationaal Glasmuseum Leerdam

5. Zie een echte Rembrandt of Vermeer

Hun schilderijen zijn beroemd over de hele wereld: Rembrandt, Vermeer en Van Gogh behoren niet alleen tot de bekendste meesterschilders van Nederland, maar van de hele wereld. Ze staan in vrijwel elke Top 10 tussen andere grootheden als Monet en Michelangelo. Wil je al een poosje hun werken een keertje in het echt zien, dan is het Rijksmuseum dé plek! Ze hebben niet minder dan 22 Rembrandts en 4 prachtige Vermeers, waaronder het Melkmeisje en het wereldberoemde Straatje. Loop daarna een paar meter over het Museumplein naar het Van Gogh Museum en je scoort alle drie de meesters in één dag!

Voor meer Vermeer moet je naar het Mauritshuis in Den Haag, waar ze 3 van zijn schilderijen hebben. Daaronder ook zijn beroemdste: Het Meisje met de Parel. En ook nog eens 11 (!) Rembrandts, dus dat is toch mooi twee van de drie.

6. Ga op duiksafari

Voor een prachtige duikervaring hoef je niet naar de tropen. Nederland heeft water genoeg en een prachtige kust. Ga op duiksafari in Zeeland met De Witte Boulevard in de Oosterschelde. Hier leer je in no time de basis van het duiken. Wil je het gelijk écht goed doen en verder komen dan het zwembad, dan kun je ook een meerdaags arrangement kiezen en zelfs leren in open water te duiken. En ontdek je de mooie, stille wereld onder het wateroppervlak. Een ervaring om nooit te vergeten. Bekijk nog meer duikcentra en ontdek hoe het is los te zijn van de zwaartekracht.

Foto 7. Ga ervoor! Leer duiken en ontdek de mooie, stille wereld onderwater. Foto: David Mark via Pixabay

De runners up

  • Vergeet actiefilms en ga zélf undercover in de harde onderwereld van Utrecht bij Undercover 030!
  • Cross als een echte prof op de motor bij Electrocrosspark Wanroij;
  • Alsof je Alice in Wonderland bent: klim en kruip door het geheimzinnige doolhof van Doloris' Meta Maze;
  • Een dreigende brief gebiedt je naar de koepelgevangenis in Breda te komen. Daar zetten cynische bewakers je meteen gevangen in je gevangeniskloffie. Weet jij te ontsnappen bij Prison Escape Breda?
Foto 8. Nog ideeën nodig voor je bucketlist? Wat dacht je van zelf vliegen in een vliegtuig? Foto: VliegExperience.nl

Laatst gewijzigd: 2023-09-01 12:31:48 · Gepubliceerd: 2019-01-03 17:03:15 - 13515

Activiteiten Mauritshuis

Nu te bezoeken

Roofkunst – 10 verhalen


Bezoekers worden meegenomen in verhalen rondom roofkunst uit drie periodes: koloniale roofkunst, de kunstroof door Franse revolutionairen in 1795 en door nazi’s geroofde kunst van Joodse eigenaren.

Who's that Girl


Hoe zag het Meisje met de parel er 300 jaar geleden uit? Je komt erachter in de gratis toegankelijke presentatie Who's that girl in het Mauritshuis.