Grootste vogelfestijn ter wereld strijkt in Zwolle neer

Vogelexpo Mondial 2019 | Nieuws door

Mondial 2019 is kleurrijk paradijs voor fokkers en vogelfans

10 januari 2019 Toerisme Zwolle, Overijssel Vogelfanaten vliegen dit weekend als de wiedeweerga naar de IJsselhallen voor Mondial 2019, de grootste vogelexpo ter wereld. Kleurrijke kanaries, schattige rijstvogeltjes, pittige parkieten, grote papegaaien en allerlei vogels met keeltjes van goud. Maar liefst 25.000 (!) gevederde vrienden uit 26 verschillende landen zijn tijdens het vogelfestijn te bewonderen.

Foto 1. Een must voor vogelliefhebbers: vogelfestijn Mondial strijkt tot en met 13 januari 2019 in Zwolle neer. Foto: Pexels.

Felle strijd om de mooiste vogel

"Ik ga er ook heen", laat een meneer uit Tokio op de Facebookpagina van het event weten. Het is alweer de 67ste editie van vogelfestijn Mondial 2019. De wereldtentoonstelling van kooi- en volièrevogels werd voorheen in Apeldoorn georganiseerd maar heeft vanaf 2019 de IJsselhallen Zwolle als broedplaats. Letterlijk van over de hele wereld komen fokkers en fans samen om duizenden kleurrijke en bijzondere vogels tentoon te stellen en te bewonderen. Alle beestjes zien er op hun paasbest uit: het event is naast een tentoonstelling ook een wedstrijd tussen internationale fokkers. Voor fokkers een spannende strijd, voor bezoekers een unieke en kleurrijke show van vier dagen lang. Harmonieus is het natuurlijk ook: naast duizenden siervogels pronken er duizenden zangvogels op het event.

Praktische informatie

  • Mondial 2019 is vanaf donderdag 10 tot en met zondag 13 januari in de Zwolse IJsselhallen te bezoeken;
  • Een kaartje kost voor volwassenen € 15,- en voor kinderen tot en met zestien jaar € 10,- per persoon;
  • Verliefd op een vogel en er eentje thuis een warm nest geven? Dat kan. In aparte stands worden er op het event vogels als huisdieren verkocht;
  • In de IJsselhallen is op dit moment ook het Nederlands IJsbeelden Festival te zien.

Meer gevleugelde uitjes

  • Bewonder wonderschone rijstvogels in dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote;
  • Papegaaien en parkieten vliegen rond in de CactusOase in Ruurlo;
  • Bewonder flamingo's en voer lori's in de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest;
  • Ontmoet stoere roofvogels Falconcrest in Eindhoven;
  • Voer lori's en bekijk de mooiste vogels ter wereld in vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn.
Foto 2. Bewonder duizenden vogels in allerlei soorten en maten tijdens Mondial 2019 in de IJsselhallen in Zwolle. Van rijstvogels tot papegaaien en van parkieten tot kanaries. Foto: Pexels.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-01-10 16:47:40 · Gepubliceerd: 2019-01-09 15:48:15 - 845