Wauw: lichtshow Burgers' Light is magischer dan ooit

Lichtshow in Burgers' Zoo is een indrukwekkend en sfeervol spektakel

Burgers' Light   Nieuws door
Foto 1. Leg een betoverende lichtroute af door Burgers' Zoo. Foto: Burgers' Zoo.

21 februari 2019 Toerisme Arnhem, Gelderland Het lichtspektakel Burgers' Light in Burgers' Zoo ontpopt zich dit jaar tot de meest magische editie ooit. Met meer beleving en meer interactie voor de bezoeker, meer acteurs en lichteffecten én een betoverend thema: vlinders. Aan de hand van verschillende lichtshows en schaduwspellen doorloop je in themagebieden de Bush en Ocean de complete levenscyclus, van eitje tot fladderende vlinder. Echte dieren zul je trouwens 's avonds niet snel tegenkomen tijdens het event, die liggen dan al in hun nest.

Betoverende lichtroute door Burgers' Zoo

De lichtroute van Burgers' Light brengt je door de gebieden de Bush en Ocean, het regenwoud en het tropische strand in het dierenpark. Onderweg kom je tientallen lichtfiguren, dansers en schaduwspellen tegen. Rupsjes die zich volvreten, een cocon die geduldig afwacht en natuurlijk tot slot een majestueuze vlinder die trots zijn vleugels uitslaat. Een prachtig gezicht: lopen door een magisch verlicht oerwoud en de kleurrijke lichteffecten zien weerkaatsen op het water. Het merendeel van de lichtjesroute is ook af te leggen bij slecht weer, aangezien de Bush en Ocean overdekte gebieden zijn. Een gedeelte van de route gaat wel buiten door het park, langs de gloednieuwe speeltuin. Hier spelen is tijdens het event een extra sfeervolle beleving, want ook in de speeltuin zijn rookeffecten, acteurs en bijzondere verlichting aanwezig.

Goed om te weten

  • Burgers' Light vindt plaats van 23 februari tot en met 9 maart 2019;
  • De Bush en Ocean in de dierentuin zijn in deze periode open tot 21:00 uur. Andere gebieden zijn open tot 17:00 uur;
  • Kom je vanaf 18:00 uur? Dan geldt een speciale entreeprijs van € 10,- per persoon. Abonnementhouders krijgen gratis toegang;
  • Gasten die overdag al in de dierentuin zijn, mogen met hun reguliere kaartje ook gewoon blijven tot 21:00 uur.

Dagje uit in de voorjaarsvakantie?

Foto 2. Bewonder lichtshows en schaduwspellen in Burgers' Zoo. Foto: Burgers' Zoo.
Foto 3. Burgers' Light is van 23 februari tot en met 9 maart 2019 te beleven in de dierentuin in Arnhem. Foto: Burgers' Zoo.
Foto 4. De nieuwe speeltuin van Burgers' Zoo is ook onderdeel van de lichttour. Foto: Burgers' Zoo.

Laatst gewijzigd: 2019-02-21 09:05:03 · Gepubliceerd: 2019-02-20 11:01:55 - 4234