Ontdek de schatten van Nederland tijdens de Museumweek

Nationale Museumweek |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Bekijk een Boeing 747, zie een maansteen of maak zaadbommetjes

8 april 2019 Geschiedenis Landelijk Het is weer de Nationale Museumweek! Dit jaar zetten de musea van 8 tot en met 14 april hun meest bijzondere pronkstukken in de schijnwerpers. Ga op jacht om de schatten van Nederland te ontdekken en laat je verrassen door wat je tegenkomt. Er is altijd wel een leuk museum bij jou in de buurt!

Foto 1. Bekijk tijdens de Museumweek de parels van de musea, zoals de prachtige bibliotheek van Teylers Museum dat normaal gesloten is voor bezoekers. Foto: Ernst van Deursen

Voor iedereen een museum

Bezoek een museum over de prehistorie, de Tweede Wereldoorlog, of oud speelgoed. Of ga op ontdekkingstocht in een kasteel. Voor iedereen is wel een museum te vinden tijdens de Nationale Museumweek. En om je museumbezoek nog leuker te maken, zijn er allerlei activiteiten.

Ontdek prachtige schatten

In deze week tonen de musea hun grootste schatten. Groot, klein, oud of van deze tijd: allemaal hebben deze topstukken een verhaal. Onze tips:

Foto 2. Ontdek alle ruimtes van een Boeing 747 waar je anders nooit mag komen bij Luchtvaart Themapark Aviodrome. Foto: Luchtvaart Themapark Aviodrome / Libema
Foto 3. Ga op onderzoek bij Continium discovery center. Foto: Continium ©Anne Lefevre

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-04-10 16:57:02 · Gepubliceerd: 2019-04-08 09:06:56 - 937