Bieryoga en cultureel karaoke tijdens Museumnacht Leiden

Museumnacht Leiden 2019 | Nieuws door

Beleef Leidse musea met een gouden touch

16 mei 2019 Cultuur Leiden, Zuid-Holland Beleef een cultureel feestje tijdens Museumnacht Leiden op 18 mei 2019, tot in de zeer vroege uurtjes van zondag 19 mei. Deze elfde editie heeft een gouden randje. Geniet van dansers langs het Nachtpad met een knipoog naar de Oscars, combineer yoga met een glas vloeibaar goud in Rijksmuseum Boerhaave en bewonder spectaculaire lichtshows bij het Rijksmuseum van Oudheden. Stippel je eigen route uit of laat je in het donker leiden langs de mooiste kunstwerken, shows en locaties van de stad.

Foto 1. Museumnacht Leiden 2019 viert feest met een gouden knipoog. Foto: Museumnacht Leiden © Susanne Ottenheym.

Nachtelijke route vol Leidse highlights

Tijdens Museumnacht Leiden zie je de stad in een heel ander licht. Bezoek verschillende musea na sluitingstijd, geniet van dans, theater en muziek en doe mee met leuke workshops. Zo is er bieryoga en karaoke, een middeleeuwse dansworkshop en kun je een lesje Japanse etiquette volgen. Er zijn door de hele stad verschillende rondleidingen, exposities en lezingen met een gouden knipoog. Bewonder in verschillende musea kunstwerken uit de Gouden Eeuw, wandel langs gouden regen in de Hortus en ontdek welk gouden idee de stad eeuwen geleden voor de Burcht had. Voor kinderen zijn er onder andere schminkers, creatieve workshops en Japanse games - trouwens ook leuk voor volwassenen. Veel onderdelen worden vanaf 20:00 uur doorlopend aangeboden tot middernacht. Dus bekijk het aanbod op de website en stippel je eigen nachtroute vol activiteiten uit!

Deze Leidse musea doen mee

Tip: koop vooraf je ticket online en check de programmering zodat je je eigen nachtroute kunst uitstippelen. Online zijn er passe-partouts verkrijgbaar. Je kunt je e-tickets op zaterdag 18 mei 13:00 uur inwisselen voor een polsbandje op de Beestenmarkt en bij het Academiegebouw. Op de dag zelf kun je ook nog een kaartje kopen bij de Beestenmarkt, Museum Volkenkunde, Museum Boerhaave en het Academiegebouw. Met je polsbandje heb je toegang tot alle onderdelen.

Bekijk alle musea in Leiden en ontdek wat er nog meer te doen is tijdens een dagje uit in Leiden.
Foto 2. Bekijk bijzondere optredens in shows in Leidse musea. Foto: Museumnacht Leiden © Emmie van Poelgeest.
Foto 3. Ga zelf aan de slag in één van de workshops. Foto: Museumnacht Leiden © Emmie van Poelgeest.
Laatst gewijzigd: 2019-05-15 12:32:07 · Gepubliceerd: 2019-05-15 11:06:41 - 572