Dit zijn de meest Instagrammable hotspots van Nederland

Fotogenieke musea, restaurants en tuinen voor je Instagram feed

Bekijk alle musea Redactioneel door
Foto 1. DagjeWeg.NL zet 'instalicious' bestemmingen voor een dagje uit voor je op een rij. Hashtag graag gedaan! Foto: DagjeWeg.NL.

6 augustus 2019 bijgewerkt: 15 december 2021 Toerisme Landelijk Van Bali tot Thailand en van de Canarische Eilanden tot Australië; op Instagram komen foto's van de meest fotogenieke oorden voorbij. Best jaloersmakend als je door je feed scrollt terwijl in Nederland de regen tegen de ramen tikt. Maar ook hier zijn genoeg leuke plekjes om mooie kiekjes voor je Instagram te maken! Houd je telefoon in de aanslag: dit zijn de meest Instagrammable hotspots van Nederland.

Neem een selfie in een museum

Een bezoekje aan een museum is leuk én heel Instagrammable. Poseer in een roze kamer met strepen in het Moco Museum of ga onder water in Museum Voorlinden. Leuk voor je Instagram feed! Deze musea zijn niet voor niets zo populair op Instagram. Maar ook buiten de randstad zijn genoeg musea te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Groninger Museum: zelfs van buiten fotogeniek. Ook Museum De Fundatie in Zwolle is een echte hotspot voor je Instagram. En: vergeet niet om naast op je scherm, ook om je heen te kijken!

Tip: voorkom dat je op de vingers wordt getikt door een beveiliger en check van tevoren even wat de regels van het museum zijn over het maken van foto’s.

Lekker eten in hippe restaurants

Foodfoto's zijn populair op Instagram. En makkelijk gemaakt: in een paar klikken heb je een goede foto van je eten. In Nederland zijn veel leuke restaurants, waaronder een aantal met een extra Instagramwaardige aankleding. Zo eet je bij Mama Kelly in Amsterdam kip of kreeft in een roze interieur en geniet je van een freakshake aan de marmeren tafels bij Frenchie Café in Utrecht. En ook bij jou in de buurt zijn er genoeg Instagrammable restaurants waar je los kunt gaan met je camera. Maar: laat je eten vooral niet koud worden.

Meer leuke restaurants

Exotische paradijsjes in eigen land

Voor exotische paradijsjes hoef je helemaal niet de hele wereld over te vliegen. In Nederland zijn prachtige tuinen te vinden, die jouw volgers laten denken dat je op vakantie bent. Niets is minder waar: jij bent gewoon op bezoek in een hortus botanicus. En die zijn er door het hele land: van Haren tot Amsterdam. Leef je uit en fotografeer er op los!

Foto 2. De hortus botanicus is een fotogenieke hotspot waar je helemaal los kunt gaan met je camera. Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2021-12-15 14:09:45 · Gepubliceerd: 2019-08-05 16:30:23 - 2418