1

Dagje uit te duur geworden? Hier niet!

Dagje dierentuin of museum met korting

Gratis en goedkope uitjes Redactioneel door
Foto 1. Ga met korting naar Het Museum van de 20e Eeuw en ontdek onder andere hun enorme LEGO collectie. Foto: Museum van de 20e Eeuw

30 oktober 2023 Toerisme Landelijk Onderzoeken zeggen het geregeld: we zijn tegenwoordig gemiddeld meer kwijt aan een dagje uit. Betekent dit dat een dagje uit per definitie duur is? Nee! DagjeWeg.NL zette een aantal dagjes uit met korting en gratis uitstapjes voor je op een rij.

Goedkope en gratis musea

  • VIERHOUTEN - De heldendaden van doodgewone mensen in oorlogstijd blijven fascineren. Zo ook het bijzonder verhaal van Het Verscholen Dorp, een schuilplaats voor onderduikers in de bossen tussen Vierhouten en Nunspeet. In 9 zelfgemaakte ondergrondse plaggenhutten lukte het zo'n 100 mensen om bijna twee jaar verborgen te blijven, dankzij de hulp van de omwonenden. Hoe deden ze dat? In de bossen zijn drie hutten nagebouwd, die je samen met het museumpje in Vierhouten gratis kunt bezoeken. Of ga mee met de open rondleiding: je bepaalt zelf wat je betaalt.
  • HOORN - Telefoons, computers, lp's, speelgoed en compleet ingerichte ruimtes van toen: letterlijk elk item in het Museum van de 20e Eeuw ademt nostalgie. Hier loop je door decennia aan spullen, die vroeger écht ooit ergens in Nederland werden gebruikt. Radio's die de oorlog hebben overleefd, retro keukens die nu weer helemaal hip zijn en een enorme collectie LEGO waar de prachtigste bouwwerken van zijn gemaakt. Van een Harry Potter landschap tot Woody uit Toy Story: levensgroot. En natuurlijk kun je hier ook je eigen kunstwerken bouwen.
  • AMSTERDAM - Kanonnen donderen en woeste golven slaan tegen het schip. Welkom aan boord in Het Scheepvaartmuseum! Buiten raak je al meteen onder de indruk, want daar ligt een reusachtig VOC-schip voor anker. Hoe was het om daar in de zeventiende eeuw op te varen? Klim en boord en kom erachter! Ontdek ook de grote maritieme collectie in het museum. Je raakt niet uitgekeken, zoveel prachtige scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en historische kaarten zijn er te zien. Kinderen kunnen zelf op avontuur gaan met de gratis audiotour en de Kijk & Doe Waaier.

Foto 2. Ontdek de prachtige maritieme collectie van het Scheepvaartmuseum met een forse korting. Foto: DagjeWeg.NL © Thijs Löwenthal

Goedkope en gratis dierentuinen

  • ALMERE - Bij Stichting AAP worden apen en andere exotische zoogdieren zoals wasberen, neusberen en zelfs leeuwen opgevangen. Veel van deze dieren zijn hier om te herstellen van illegale handel of verwaarlozing en mishandeling. Een doorsnee dierentuin is dit dus niet. Je kunt de dieren wel allemaal ontmoeten door een gratis rondleiding te boeken. Entree tot dit uitstapje is helemaal gratis. Je moet je alleen even vooraf aanmelden;
  • ETTEN-LEUR - De Eekhoorn Experience is een exotische tuin in Noord-Brabant vol schattige eekhoorntjes. Er zijn vijftien grote kooien met verschillende soorten eekhoorns, waar je door informatieborden vol weetjes alles over ontdekt. Toegang tot de Eekhoorn Experience is helemaal gratis. Wil je de eekhoorns voeren? Dan betaal je € 0,50 voor een handje nootjes en zaadjes. In de wintermaanden zijn de eekhoorns te zien in verblijven binnen in het tuincentrum.

Goedkope en gratis speeltuinen

  • MIDDELBURG - De hele dag lekker spelen in de natuur, dat kan naar hartenlust bij Speelhof Hoogerzael. Kinderen kunnen hier overal springen, klimmen, balanceren over boomstammen, hutten bouwen, water oppompen, varen met een houten vlot en met een schepnetje het leven in de sloot onderzoeken. Allemaal omgeven door groen, fruitboompjes, planten en bloemen. Een prachtige plek waar je zelf op een bankje even helemaal op adem komt. De entree is helemaal gratis.
  • OSS - Ronde en slingerende vormen, houten kastelen, een fantasievol piratenschip om doorheen te klimmen, een poort vol mozaïek met een geheimzinnig stuk bos erachter en fraaie watertafels die in elkaar overlopen: aan alles is te zien dat Speeltuin Elckerlyc bijzonder is. Deze speeltuin is ontworpen door een kunstenaar en hij weet met zijn creaties op allerlei manieren de fantasie van de kinderen te prikkelen. Daardoor creëren ze al snel hun eigen speelwereld. De entree is slechts € 2,- per persoon, kinderen tot en met 2 jaar gratis.
  • LAGE ZWALUWE - Of het nou regent of de zon schijnt, bij Family Entertainment Center De Belhamel verveelt niemand zich. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven in het indoorspeelparadijs en de gave buitenspeeltuin. Of lekker met een roeibootje de prachtige vaarvijver op. Maar ook voor jongeren en volwassenen is van alles te doen. Wat dacht je van een potje lasergamen of archery tag, of een rondje klimmen? Het kan allemaal.

Foto 3. Binnen spelen, buiten spelen of met een bootje het water op? Bij De Belhamel kan het allemaal. Foto: Family Entertainment Center De Belhamel

Meer budgetproof dagjes uit

Foto 4. Bezoek een gratis of voordelig dagje uit. Zoals Speelhof Hoogerzael, waar kinderen heerlijk spelen in het groen. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2023-10-17 01:09:35 · Gepubliceerd: 30 oktober 2023 - 7600

Activiteiten Museum van de 20e Eeuw

Nu te bezoeken

Expositie 90 jaar LEGO


Het museum in Hoorn heeft inmiddels al 130.000 bezoekers met de expositie “90 jaar LEGO” ontvangen. In drie zalen zijn veel diorama’s, bouwwerken en historisch LEGO te ontdekken.