Top 10 uitstapjes voor in de winter

Beleef een dagje uit deze winter

Bekijk wat er te doen is Redactioneel door
Foto 1. Trotseer de kartbaan van IceKart Rucphen. Je raadt het al: hier race je op een baan van ijs! Foto: IceKart Rucphen.

archief oud artikel 21 december 2019 Toerisme Landelijk Weer of geen weer, je vervelen is geen optie deze winter. Drift op een racebaan van ijs, vecht als een ninja in virtual reality en dompel je onder in knusse nostalgie. Met deze top 10 leuke dagjes uit kom je de wintermaanden wel door!

Burgers' Zoo

Arnhem, Gelderland - Hoezo winter? In Burgers' Zoo is het tropisch! Wandel door het regenwoud, ga op safari en waan je in de woestijn. In het park maak je een reis om de wereld en kom je allerlei prachtige dieren in ecodisplays tegen. Dieren en planten leven hier dus net als in het echt, hun natuurlijke leefomgeving is exact nagemaakt. Bijzonder: de dierentuin heeft de grootste overdekte mangrove ter wereld, waar schattige krabben en aandoenlijke zeekoeien leven.

Kasteel de Haar

Haarzuilens, Utrecht, Utrecht - Het is zwijmelen geblazen in Haarzuilens! Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland en geeft je een echt sprookjesgevoel. Kinderen voelen zich hier jonkvrouw of ridder voor een dag - en volwassenen stiekem ook. Verken alle vertrekken in het kasteel en leer meer over de vroegere bewoners. Het interieur van het kasteel is nog in de stijl van vroeger, waardoor je je heel goed kunt inbeelden dat hier mensen in mooie kostuums rondliepen, samen dineerden en romantisch walsten.

VR4play

Rotterdam, Zuid-Holland - Bij VR4play heb je keuze uit vijftig virtual reality games, die je meenemen naar levensechte werelden. Je kiest zelf wat voor ervaring je wilt. Ga je vechten als een ninja? Je hoogtevrees overwinnen door te balanceren op een wolkenkrabber? Of durf je een enge game vol zombies aan? Er zijn games die je solo kunt spelen, maar je kunt ook samen een virtual reality experience doen, wat overigens vaak hilarisch is. In virtual reality is alles mogelijk!

Museum Speelklok

Utrecht, Utrecht - Van de Weense wals tot de tango: in Museum Speelklok klinkt overal muziek. Laat je meevoeren door de klanken van speelklokken, speeldozen, pianola's en draaiorgels. In de Koninklijke Kamer bewonder je absolute topstukken. Hier vind je metershoge speelklokken en luxe muziekdoosjes, versierd met goud en juwelen. Sommige exemplaren stonden vroeger thuis bij grote namen als Napoleon en Marie Antoinette.

Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Terschuur, Barneveld, Gelderland - Ga je mee op ontdekkingsreis door het verleden? In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum komen meer dan honderd oude ambachten tot leven. Bezoek oude winkeltjes, kruip in de nostalgische schoolbanken en bewonder antiek speelgoed. Voor kinderen zijn er gratis speurtochten door het museum, die stiekem nog leerzaam zijn ook. Tot €2,- korting op je tickets! via DagjeWeg.NL Tickets.

Kasteelruïne & Fluweelengrot Valkenburg

Valkenburg, Valkenburg aan de Geul, Limburg - Het is soms lastig voor te stellen dat je gewoon in Nederland bent wanneer je Kasteelruïne en Fluweelengrot Valkenburg bezoekt. Het is er zo mooi en de ruïne herbergt zoveel spannende verhalen! Dwaal door de ondergrondse vluchtgangen en volg het gangenstelsel naar de Fluweelengrot, een van de oudste mergelgrotten van Limburg.

Museum van de 20e Eeuw

Hoorn, Noord-Holland - Zwijmel weg bij oude tv- en radioprogramma's, gadgets en complete interieurs bij Museum van de 20e Eeuw. Dit museum is een trip down memory lane en nog een authentieke ook: bijna alles in de collectie is geschonken aan het museum en heeft vroeger dus écht bij iemand in huis gestaan. Leuk weetje: het museum huist in een voormalig gevangeniscomplex in de haven van Hoorn.

Mattel Play! Sevenum

Sevenum, Horst aan de Maas, Limburg - Branden blussen net als Brandweerman Samâ„¢ of dansen in de studio van Angelina Ballerinaâ„¢? Het kan bij Mattel Play! Sevenum. Hier stappen kinderen de wereld van hun favoriete tv-helden binnen. Om samen te spelen, muziek te maken en leuke creaties te bouwen. Er zijn verschillende themazones, met in iedere zone een andere bekende held die centraal staat. En er is hier altijd Roller Disco!

IceKart Rucphen

Rucphen, Noord-Brabant - Karten als een pro, maar dan net even anders. Ga bij IceKart Rucphen de uitdaging aan en ga voor een ijskoude heat op de ijskartbaan. In een elektrisch aangedreven kart met speciale winterbanden drift je over het gladde ijs door bocht na bocht. Daar wordt de race nâg spannender van.

GlowGolf Eindhoven

Eindhoven, Noord-Brabant - Speel minigolf met een extra beetje 'umpf'! Golf je een weg dwars door fluorescerende films en spannende decors bij GlowGolf Eindhoven. Je komt in verschillende werelden terecht, van diep in de zee tot hoog in het heelal. Nog steeds niet uitdagend genoeg? Met een 3D-bril op geef je de decors meer diepte en wordt het nog moeilijker om een hole-in-one te slaan.

Meer inspiratie voor een dagje weg

Foto 2. Gezellig samen dansen op draaiorgelmuziek in Museum Speelklok. Foto: Museum Speelklok.
Foto 3. In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum komen oude ambachten opnieuw tot leven, zoals in deze drukkerij. Foto: Oude Ambachten & Speelgoed Museum.

Laatst gewijzigd: 2024-02-05 11:09:08 · Gepubliceerd: 21 december 2019 - 6397

Activiteiten Kasteel de Haar

Nu te bezoeken

Rondleiding Onder de pannen


‘Onder de pannen’ is dé kans om letterlijk onder de dakpannen van het kasteel, boven in de torens en op de weergangen te komen. Plekken in het kasteel die normaal gesproken gesloten blijven voor...

Activiteiten Museum Speelklok

Vanaf volgende week te bezoeken

Making Mends Workshop


Bij de workshop Making Mends leer je van een echt designer hoe je je kleding op een kleurrijke en speelse manier kan repareren met 'visible mending' zodat je er nog langer plezier van hebt!

Activiteiten Museum van de 20e Eeuw

Nu te bezoeken

Michael Jackson naar Hoorns museum


Ze komen allemaal naar het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn. Michael Jackson, Elvis Presley, Barack Obama en Marco van Basten. Samen met nog veel andere bekende figuren uit de vorige eeuw. Gebouwd...