1

Niet te missen trend: virtual reality

Virtual reality: niet te missen trend in recreatiebranche

Adverteren op DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. Virtual reality is niet meer weg te denken uit de recreatiesector. Foto: The VR Room Utrecht

18 april 2018 bijgewerkt: 13 januari 2023 Trends In de recreatiesector is virtual reality al niet meer weg te denken en nieuwe toepassingen duiken om de haverklap op. Zo lanceerde de Efteling in april 2018 een virtuele ervaring van de attractie De Droomvlucht en kun je bij Indoor Skydive Roosendaal skydiven boven Hawai of Dubai. Op DagjeWeg.NL speelden we al snel in op de trend door een rubriekspagina voor vr-rooms te maken.

In juli 2016 opende in Utrecht The VR Room en verscheen er op DagjeWeg.NL een nieuwsbericht over dit nieuwe uitje: 'Verken nieuwe werelden in virtual reality'. En wat zijn er een werelden bij gekomen! Inmiddels vind je The VR Room ook in Breda en Amsterdam en kun je op veel meer plaatsen de wereld van virtual reality verkennen. Spellen spelen, een ritje in de achtbaan of zombies verslaan: in vr is niets te gek. Verschillende nieuwe aanbieders hebben naast The VR Room een plekje gevonden op DagjeWeg.NL. En in de recreatiesector is er steeds iets nieuws in virtual reality te beleven.

Attractieparken en virtual reality

Waar het ene attractiepark zegt nooit te beginnen aan virtual reality, zijn er ook genoeg parken die de nieuwe technologie omarmen. Europa-Park introduceerde al in 2015 een achtbaan met virtual reality en geeft dit jaar achtbaan EuroSat een vr-beleving. Walibi Holland zet vr niet in bij de achtbanen, maar jaagt bezoekers de stuipen op het lijf in de psychologische attractie NeuroGen. De Efteling zette de techniek onlangs in voor de virtuele beleving van De Droomvlucht, waardoor ook fysiek beperkte bezoekers de populaire attractie kunnen beleven. In attracties zegt het populaire park geen toegevoegde waard te zien in virtual reality.

Belevenissen in vr

Met virtual reality valt er altijd iets te beleven en te leren. In het muZIEum wordt vr gebruikt om bezoekers een bijzondere ervaring te bieden tijdens Expeditie Ribbelroute. Deelnemers aan deze enerverende stadswandeling ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn. De Volendam Experience voert bezoekers terug in de tijd en laat ze de watersnoodramp die het dorp in 1916 trof, beleven. In de zomer van 2018 opent de hoofdattractie van het Afsluitdijk Wadden Center: Aquavista. Dit is een 4D-experience die je meeneemt op vlucht over het hele gebied, gezien door de ogen van de Grutto. Op deze manier maakt virtual reality het mogelijk om de wereld door andermans ogen te zien.

Virtual reality in escaperooms

Een andere populaire toepassing van virtual reality is te vinden in escaperooms. Achter de muren van het Muntgebouw in hartje Utrecht wacht een avontuur in de VR Escape Room Time, waar je als Time Chaser allerlei raadsels op moet lossen. Met een vr-bril lijken alle situaties levensecht. Bij VR4Play krijgen deelnemers de opdracht om een cyberaanval af te wenden, ook hier krijg je de opdrachten met een vr-bril op.

En wat er nog meer volgt? Wij zijn benieuwd! En we volgen de ontwikkelingen op de voet...

Foto 2. De redactie van DagjeWeg.NL ervoer hoe het is om te skydiven in virtual reality bij Indoor Skydive Roosendaal. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2023-01-13 16:20:58 · Gepubliceerd: 18 april 2018 - 775