Dagje uit tijdens de coronacrisis

 deel via WhatsApp | Redactioneel door

Musea, dierenparken en andere dagjes uit maken zich op voor heropening

8 mei 2020 Toerisme Landelijk Voor dierentuinen, attractieparken, musea en kleinere speeltuinen en parken breekt een spannende tijd aan. Heropening is vlakbij, maar er zijn ook obstakels en veiligheidseisen. Wanneer krijgen ze groen licht en hoe kunnen ze weer veilig open? Lees alle artikelen over een veilig dagje uit tijdens de coronacrisis.

Foto 1. Vermijd drukte, dat is het devies. Ook in de dierentuin. Foto: DagjeWeg.NL, Coby Boschma

Dagje uit tijdens corona: deze uitstapjes zijn open

Landelijk - Een dagje uit in coronatijd is officieel een mogelijkheid. Maar waar kun je terecht en vanaf wanneer? Lees meer over welke uitstapjes wanneer open zijn.

Museum van de 20e Eeuw verheugt zich op bezoekers

Hoorn, Noord-Holland - DagjeWeg.NL sprak directeur Hans Stuijfbergen over M-TV en wanneer Museum van de 20e Eeuw weer opent. Lees het complete interview over de heropening van Museum van de 20e Eeuw.

Dagje dierentuin leuker: minder dringen, meer beleving

Landelijk - Een dagje dierentuin in coronatijd wordt leuker: dierentuinen nemen maatregelen voor als ze weer open mogen. Lees: het interview met de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen.

Ervaring is niet minder op 1,5 meter in Oorlogsmuseum

Overloon, Boxmeer, Noord-Brabant - In Oorlogsmuseum Overloon waren ze de afgelopen weken druk aan het puzzelen en schuiven met grote legervoertuigen om genoeg loopruimte te creëren. Het grootste oorlogsmuseum van Nederland is klaar voor heropening! Lees meer over de beleving op 1,5 meter in Oorlogsmuseum Overloon.

Orchideeën Hoeve hoopvol: ook in crisistijd een fleurig paradijs

Luttelgeest, Noordoostpolder, Flevoland - Nog even fleurig als altijd. De Orchideeën Hoeve is hoopvol over heropening. Lees het leuke interview over een dagje Orchideeën Hoeve!

Dagje uit kan weer: musea, horeca en theaters weer open

Landelijk - Restaurants, bioscopen en theaters weer open, maar wel met strenge regels. Lees: Dagje uit kan weer: musea, horeca en theaters weer open!

Oude Ambachten & Speelgoed Museum: "We hopen op een feestelijke zomer"

Terschuur, Barneveld, Gelderland - Corona of niet, het Oude Ambachten & Speelgoed Museum is nog steeds ouderwets gezellig. Maar het had niet langer moeten duren. Lees het interview: Oude Ambachten & Speelgoed Museum: "We hopen op een feestelijke zomer"!

Dierenpark WILDLANDS opent poorten 25 mei

Emmen, Drenthe - Dagje dierentuin een feit: WILDLANDS gaat 25 mei weer open. Lees meer over de heropening van dierenpark WILDLANDS in Emmen.

DierenPark Amersfoort is er klaar voor, nu nog groen licht

Amersfoort, Utrecht - DierenPark Amersfoort is er klaar voor en wacht op groen licht voor heropening. Lees het interview met DierenPark Amersfoort.

Dagattracties zijn er klaar voor om veilig open te gaan

Landelijk - Attractieparken en dierentuinen in overleg over heropening. Net als veel musea zijn ze er klaar voor. Lees meer over wanneer de dagattracties weer open gaan.

Dagje uit, maar dan thuis

In de afgelopen weken ontwikkelden musea en attracties de leukste online dagjes uit. Wil je het huis nog niet uit? Dan zijn deze online activiteiten een leuk alternatief.
Foto 2. Een bezoekje aan het museum kan met voldoende afstand. Foto: DagjeWeg.NL

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-07-13 10:05:19 · Gepubliceerd: 8 mei 2020 - 1623