Tussen koeien en kamelen: Hollandse safari's

Dagje uit op het platteland |  
Redactioneel door
Foto 1. Ga op kamelensafari op het Brabantse platteland. Foto: Kamelenmelkerij Smits © Gert van den Bosch.

Op safari in dierenparken en op het platteland

26 juni 2020 Toerisme Landelijk Ssst, daar staat er eentje te grazen! En hoor je daar nou eentje tussen de struikjes ritselen? Ga in Nederland op safari. Met de auto, in een huifwagen of te voet. In dierenparken of gewoon bij de boer op het platteland. Hakuna matata, in Holland!

Op autosafari in Beekse Bergen

Hilvarenbeek, Noord-Brabant - Grote kans dat je dit park al kent. Maar wist je ook dat Safaripark Beekse Bergen het grootste wildlifepark van de Benelux is? Dat is nogal wat. Het park heeft 1500 wilde dieren die je bijna kunt aanraken tijdens een safari. Zo'n safari kan te voet, per boot of per auto. In het park is ook een Afrikadorp met een kinderboerderij. En om de beleving compleet te maken heb je nog het Safari Resort, waar je kunt overnachten en ontwaken tussen de wilde dieren.

Loeiend leuk: op koesafari

Ommen, Overijssel - Op koesafari? Een loeigoed idee, volgens Erve Vechtdal. Ga op dit boerenbedrijf met de boerin mee op safari door de weilanden rondom het erf en leer alles over het Brandrode Vechtdal rund. De boerderij heeft nog meer leuke arrangementen, die je met hun Koe Safari arrangement kunt combineren. Zo'n safari gaat per huifwagen, die wordt voortgetrokken door een vintage tractor. Het is niet alleen kijken en terug loeien; je leert ook nog eens ontzettend veel over koeien als kuddedieren. Op de boerderij is ook een restaurant. Leuk om na afloop aan te schuiven.

Wilde wandeling in WILDLANDS

Emmen, Drenthe - Bekijk de mooiste dieren bij WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. De dierentuin bestaat uit vier gebieden met verschillende soorten flora en fauna: Jungola, Serenga, Animazia en Nortica. In themagebied Serenga kun je op safari in op de savanne. Hier ontmoet je giraffes, stokstaartjes, leeuwen en bavianen. In Jungola gaat je safari per boot verder. Maak hier een boottocht door de jungle, tussen de olifanten. Voor wie de ultieme avonturier uit wil hangen is Animazia perfect. Klauter in dit speelparadijs tussen de naakte molratten, tropische vissen en zeeschildpadden.

Op kamelensafari in Brabant

Berlicum, Sint-Michielsgestel, Noord-Brabant - Een bijzonder gezicht, op het erf van Kamelenmelkerij Smits. Hier staan geen koeien, maar kamelen op stal! Tijdens een kamelensafari krijg je een rondleiding en leer je alles over de dieren en hun supergezonde melk. Aai de kamelen, knuffel ze, voer ze en waag je aan een kamelenritje als je durft. Helemaal schattig: als er kamelenkalveren zijn mag je ze de fles geven. Kamelenmelkerij Smits is de enige kamelenmelkerij in heel Europa en ze hebben wel honderd kamelen.

Safaripark in Burgers' Zoo

Arnhem, Gelderland - Altijd al een reis om de wereld willen maken in één dag? Bij Burgers' Zoo kan dat! Tijdens een dagje uit loop je hier door het regenwoud, waan je je diep in de oceaan én - hoe kan het ook anders - ga je op safari. Wandel over de 250 meter lange brug en kijk uit over de Afrikaanse savanne, waar onder andere zebra's, leeuwen, cheeta's en giraffes rondlopen. Met een beetje mazzel komen er net wat neushoorns hun dorst lessen wanneer je langs de drinkplaats loopt. Vanuit de Afrikaanse lodge kun je ze zelfs onder het genot van een kopje koffie bewonderen.

Nog meer safari

Foto 2. Het lijkt de jungle wel, maar het is gewoon Emmen. Ga op bootsafari in WILDLANDS. Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2022-01-18 10:32:06 · Gepubliceerd: 26 juni 2020 - 4633