Hier kun je weer naartoe!

Musea, dierentuinen en attractieparken zijn weer open: leuke tips!

Vind een leuk dagje uit in de buurt! Nieuws door
Foto 1. Reuzenpandajong Fan Xing in zijn binnen verblijf in Ouwehands Dierenpark. Foto: Ouwehands Dierenpark Rhenen

archief oud artikel 21 november 2020 Toerisme Landelijk Na een korte break van twee weken mogen de deuren van de Nederlandse musea, attractieparken en dierentuinen weer open. Goed nieuws voor iedereen die er graag op uit gaat. Ben je van plan om binnenkort iets leuks te doen? Wij hebben een aantal leuke tips voor je.

Geboortegolf in Nederlandse dierentuinen

Ondanks de dichte entreepoorten was er genoeg (nieuw) leven in de brouwerij in de Nederlandse dierentuinen. Er heerste in de voorbije weken namelijk een echte geboortegolf in de parken. Ga snel een kijkje nemen en smelt weg bij al die jonge beestjes die de wereld ontdekken.

  • Daar was dan het blijde nieuws uit Diergaarde Blijdorp. Zwarte neushoorn Naima beviel van een vrolijk hobbelend neushoornjong.
  • Je kunt ook op kraamvisite bij een andere grote grijze baby: een klein olifantje is de jongste aanwinst in Dierenpark Amersfoort.
  • Eindelijk is het zover! Reuzenpandajong Fan Xing mag naar buiten in Ouwehands Dierenpark in Rhenen en laat zich maar wat graag zien aan de wereld.
  • Niet één, maar tien keer beschuit met muisjes in ZooParc Overloon: vier pinguïns, drie rode reuzenkangoeroes en drie capibara's kwamen ter wereld.

Bezoek interessante tentoonstellingen

De planning van veel musea moest een klein beetje op de schop. Maar nu er na twee weken groen licht is voor de heropening, kunnen geplande tentoonstellingen weer onder de doeken vandaan worden gehaald. Deze toffe tentoonstellingen zijn nu te zien.

  • In Naturalis wordt een 3D-geprinte replica van T. rex Trix publiekelijk gemonteerd. Neem een kijkje bij dit spectaculaire project.
  • Of probeer je in eens in te leven in landgenoten die het niet zo breed hebben tijdens de fototentoonstelling 'Tegenspoed' in het Gevangenismuseum in Veenhuizen.
  • Jan, Jans en de kinderen bestaan 50 jaar. Bekijk de strips van Jan Kruis in XXL-formaat in het Museum van de 20e Eeuw.
  • Laat je op een interactieve manier muzikaal inspireren tijdens de tentoonstelling 'MUSIC! - Van Beethoven tot Beyoncé' in Museon

Laat je gaan in een achtbaan

Leuk voor de kinderen, maar stiekem ook een beetje voor jezelf. De attractieparken zijn weer open, dus maak ook deze winter een rondje in de zweefmolen of ga eindelijk in die achtbaan waar je nooit in durfde.

Klimmen en klauteren in de leukste speeltuinen

Gooi de smartphones en tablets maar in de hoek, want je kunt weer terecht in de leukste speelparken van Nederland. We zetten er een aantal voor je op een rijtje waar je deze winter heen kunt.

Ook leuk

Foto 2. Maak zelf leuke kunstwerken bij de Spelerij in Dieren. Foto: De Spelerij

Laatst gewijzigd: 2020-12-02 17:18:20 · Gepubliceerd: 21 november 2020 - 1165

Activiteiten Museum van de 20e Eeuw

Nu te bezoeken

Expositie 90 jaar LEGO


Het museum in Hoorn heeft inmiddels al 130.000 bezoekers met de expositie “90 jaar LEGO” ontvangen. In drie zalen zijn veel diorama’s, bouwwerken en historisch LEGO te ontdekken.