1

Pasen 2021: dit kun je doen met de kinderen

De leukste kinderactiviteiten tijdens de paasdagen

Tips voor Pasen 2021 Redactioneel door
Foto 1. Met zo'n lange buis raakt het pijltje vast zijn doel! Er valt ook dit jaar gelukkig genoeg te beleven tijdens Pasen met de kinderen, zoals een avontuurlijke autorit vol raadsels en spelletjes. Foto: Lionsclub Noordoostpolder

archief oud artikel 21 maart 2021 Toerisme Landelijk Speuren naar hazen of een gouden ei, picknicken of een puzzeltocht in de auto met lekkere hapjes onderweg: dit kun je allemaal wél doen met de kinderen tijdens de paasdagen! DagjeWeg.NL zet de leukste kinderactiviteiten tijdens Pasen op een rij. Daaronder ook een heel speciaal paasarrangement waarbij je zelfs tussen de toppen van de bomen klimt.

Op jacht naar het gouden ei

HAARZUILENS - Landgoed Haarzuilens is een natuurgebied waar je onderweg echte hazen kunt tegenkomen. Maar de kinderen zullen vooral gefocust zijn op hun speurtocht naar het gouden ei. De start van de tocht is bij Gasterij Wielrevelt bij de ingang van het landgoed. Daar kun je voor elk kind een speurboekje vol aanwijzingen en leuke opdrachten halen en een lekkere lunch. Daarna snel lekker banjeren door de natuur, van gekleurd ei naar gekleurd ei. Is het gouden ei gevonden? Hoera, dat betekent dat ze iets lekkers van chocola krijgen als jullie terugkomen bij Gasterij Wielrevelt! De speurtocht is op Eerste en Tweede Paasdag. Reserveer wel van tevoren!

Zoek digitale eieren in je eigen buurt

THUIS - Willen jullie graag thuis blijven met de kinderen, maar hebben jullie geen zin om zelf paaseieren te verstoppen? Speel dan de buitengame Help de Paashaas! van TB Events. Daarmee ga je met de kinderen op zoek naar digitale paaseieren, gewoon in je eigen buurt. De slordige paashaas blijkt er in allemaal hoekjes en gaatjes eieren te hebben verloren, dus hij heeft dringend hulp nodig om ze weer terug in zijn mandje te krijgen. Tijdens de zoektocht ontvangen jullie via de app ook nog eens allemaal leuke opdrachten. Reken maar dat de kinderen steeds fanatieker worden, hoe meer eieren ze ontdekken. En: je kunt de game nu al makkelijk en snel bestellen voor maar 5 euro!

Picknicken in Park Rotterdam

ROTTERDAM - Euromast Rotterdam is helaas nog gesloten, daarom komen ze met een leuke actie voor buiten. Je kunt namelijk het hele paasweekend, van vrijdag 2 april tot en met maandag 5 april een heerlijke picknick box bij ze ophalen. Vol hartige en zoete lekkernijen én vrijkaartjes om naar de top van de Euromast te gaan zodra dat weer kan. Zoek een mooi plekje onder een van de monumentale bomen in Park Rotterdam, of op de heuvel met uitzicht over de Nieuwe Maas. En geniet van alle hapjes en drankjes, terwijl de kinderen tussendoor lekker spelen in het park. De box mee naar huis nemen kan natuurlijk ook. Kleedje neerleggen en picknicken op de huiskamervloer maakt Pasen meteen bijzonder.

Speur- en klimtocht voor oudere kinderen

VEENHUIZEN - Spannende speurtocht? Check! Tussendoor lekkere limonade? Check! Klimmen tussen de toppen van de bomen? Dubbel check! Oudere kinderen en zelfs tieners gaan uit hun dak voor het speciale paasarrangement van Actief Veenhuizen: Waar woont de Wachtmeester. De speurtocht begint al meteen goed: bij de voormalige gevangenis van Veenhuizen. Maar het letterlijke hoogtepunt voor veel kinderen is ongetwijfeld de klim- en klautertocht door het klimbos. Ben je zelf niet zo'n fan van grote hoogtes, dan kun je een aparte 'niet-meeklim begeleider' ticket reserveren. Het paasarrangement is op Eerste en Tweede Paasdag. Zorg er wel voor dat je op tijd reserveert!

Paasei Golf voor het hele gezin

ALMERE - Outdoorpark SEC Almere organiseert op Eerste en Tweede Paasdag een speciale activiteit: Paasei Golf. Leuk voor zowel jonge als oudere kinderen en volwassenen. Boerengolfstick in de hand en dan is het zaak om de bal goed over het parcours te slaan. Onderweg komen jullie verschillende opdrachten tegen. En paaseieren - als jullie ze kunnen vinden. Niet meteen opeten, want ze zijn nog belangrijk aan het eind van het spel! Na het golfen is er warme chocolademelk met slagroom. Terwijl de ouders napraten bij de buitenhaard, kunnen de kinderen spellen spelen op het terras: van ringwerpen en reuze jenga tot volleyballen. Boek op tijd jullie plek!

Avontuurlijke autotocht

NOORDOOSTPOLDER - Klim met het hele gezin op Tweede Paasdag in de auto voor een tocht vol avontuur door de Nooroostpolder. Onderweg komen jullie puzzels tegen, gaan jullie raadsels oplossen en zijn er leuke spelletjes te spelen. Wie weet de vis in het net naast de kant van de weg te gooien? Of raakt het doel door een pijltje uit de buis te blazen tijdens een ouderwets potje pijltjes schieten? Allemaal veilig vanuit de auto! De tocht duurt ongeveel 2,5 uur, maar er zijn onderweg genoeg geschikte plekken om te stoppen voor een leuke wandeling of andere buitenpret. Maak er een all-inclusive uitje van en bestel een lunchbox voor onderweg. Boek op tijd jullie auto avontuur, want er is een maximum van 400 auto's!

Op blote voeten jagen naar hazen

BRUNSSUM - Het wordt zo langzamerhand warm genoeg om met blote voeten door de natuur te banjeren, dus gaat op 27 maart het Blotevoetenpark in Brunssum weer open. Trek op paaszondag en paasmaandag je schoenen en sokken uit en kom hier jagen op hazen, die zich hebben verstopt langs het blotevoetenpad. Elke haas die je vindt kun je afstrepen op je eigen bingokaart. Wie heeft het eerst alle hazen gezien? Kinderen krijgen bij de start ook een eierdoosje om mooie dingetjes uit de natuur in te stoppen voor extra napret thuis. Wel van tevoren reserveren voor het Blotevoetenpark, met tijdslot.

Zoeken naar vogels op de Birdroute

DIEMEN - In het Diemerbos loopt sinds kort een Birdroute voor kinderen. Hier speuren ze niet naar eieren, maar wel naar metalen vogels! Bij de takeaway kraam op het vertrekpunt kunnen ze een knapzak halen met wat lekkers en een mooi getekende routekaart. En dan op stap langs struiken, bomen, riet en water! Let extra goed op bij de routepaaltjes, want daar zit misschien zo'n leuke metalen vogel verstopt. Kinderen die ook de echte vogels willen ontdekken waar overal de lentezang van te horen is, kunnen bij de knapzak een verrekijker lenen. Op de routekaart zien ze welke vogels waar leven en hoe ze eruit zien. Alle metalen vogels gevonden? Dan hebben de kleine natuurliefhebbers een heus vogeldiploma verdiend, met medaille!

Autorally met lekkers onderweg

TWENTE - Maak op Eerste of Tweede Paasdag een autopuzzeltocht door Twente en scharrel meteen onderweg je brunch of diner bij elkaar tijdens de Twentse Snaaitocht! Bij het startpunt in het dorp Vroomshoop krijgen jullie meteen je eerste gerecht én een goodiebag voor onderweg. Daarin zitten natuurlijk de route, opdrachtkaarten en vouchers voor je volgende gerechten, maar ook wat lekkers voor onderweg en kortingsbonnen. Daarna samen puzzelen en opdrachten uitvoeren, terwijl jullie over de mooiste Twentse weggetjes zoeven. Voor je het weet zijn jullie aangekomen bij de volgende hap, die jullie op een mooi plekje buiten of gewoon in de auto op kunnen eten. Bestel op tijd jullie tickets en reken op ongeveer drie uur voor je tocht.

Livestream voor peuters en kleuters

THUIS - Met kleine kinderen hoef je het niet ver te zoeken voor een leuke paasdag. Gezellig ontbijtje met zijn allen, paaseitjes zoeken in de eigen tuin of binnen in huis en lekker snoepen van de chocola - daar worden jonge kinderen al heel blij van. En daarna samen op de bank kruipen voor de livestream van het Maas Theater. Op paaszondag draait om 11:00 uur alles om een schattig klein vingerpop konijntje , dat in een miniatuurstad op de vlucht is voor de politie. Pret gegarandeerd als het weer ontsnapt. Op paasmaandag zorgen twee droogkomische mimespelers voor een spannend avontuur rondom een... eitje! Te zien om 11:00 uur en 15:00 uur. Leuk: de kinderen en de acteurs hebben via Zoom echt contact met elkaar. Boek alvast tickets bij het Maas Theater.

Magische wandeling bij Toverland

SEVENUM - Attractiepark Toverland nog dicht met Pasen? Gelukkig kun je wel de magische natuur rondom het park bezoeken. Haal dan meteen een lekker hapje of drankje to go bij de ToverTruck. Deze foodtruck staat al op jullie te wachten bij de winteringang Land van Toos. Kies thuis alvast een leuke wandeling uit op de site van Toverland, parkeer gratis op hun grote parkeerterrein en ga op stap met een warme chocolademelk en een lekkere wafel. Leuk, je kunt ook een bosbingo voor onderweg downloaden. En ze hebben complete arrangementen met drankje en wafel vooraf, een wandelroute, en soep of een uitgebreide hap toe. Elke zaterdag en zondag open van 10:00 uur tot 17:00 uur, zolang Toverland gesloten is.

Met pannenkoeken het bos in

ZEEWOLDE - Bij Hans & Grietje Pannenkoekenhuis voel je je nog steeds terechtkomen in een sprookje. Op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag kun je bij het toverachtige gebouw een pannenkoek to go halen aan het speciale afhaalloket. Mmmmmm, maar dat is niet alles! Je krijgt een bosroute mee met leuke opdrachten en bij terugkomst staat een verrassing van de heks te wachten. Erg verleidelijk om dan meteen ook hun lekkere chocomel (of koffie) en huisgemaakte appeltaart mee te nemen om thuis na te genieten. Hou wel hun website of hun Facebookpagina in de gaten voor de actuele openingstijden, want soms is het afhaalloket op woensdag of vrijdag gesloten, als het weer niet mee zit. Tip: bestel alvast een paastaartje uit hun bakkerij om mee naar huis te nemen.

Nog meer tips voor de voorjaarsvakantie

Foto 2. Een paasarrangement voor oudere kinderen: spannende speurtocht en klimmen in het klimbos van Actief Veenhuizen. Foto: Actief Veenhuizen © Maaike Linschoten
Foto 3. Ga voor een heerlijke Paaspicknick naar de Euromast. Om van te genieten in het Rotterdamse bos aan de voet van de Euromast, of natuurlijk waar je maar wilt. Foto: Euromast Rotterdam
Foto 4. Wandel met Pasen door de diepe slotgracht van Fort Pannerden. Foto: Fort Pannerden
Foto 5. Paasei Golf bij Outdoorpark SEC Almere is plezier voor het hele gezin, ook voor jongere kinderen vanaf vier jaar. Foto: Outdoorpark SEC Almere
Foto 6. Niet speuren naar eieren, maar naar vogels! Een avontuurlijke tocht door de wildernis voor kinderen. Foto: House of Bird
Foto 7. Een voorstelling met een eitje saai? Welnee, hartstikke spannend! Het Maas Theater heeft met Pasen livestreams van twee heerlijke voorstellingen voor peuters en kleuters. Foto: Maas Theater © PepijnLutgerink

Laatst gewijzigd: 2021-03-31 09:18:53 · Gepubliceerd: 21 maart 2021 - 5171

Activiteiten Outdoorpark SEC Almere

Nu te bezoeken

Spetterend plezier in de meivakantie


Outdoorpark SEC Almere biedt Survival, Expeditie Outdoor, Kanovaren en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je sowieso!

Later dit jaar

Kanovaren Open Inschrijving


Leer kanovaren in deze leuke open inschrijving bij Outdoorpark SEC Almere! Een uitje vol sport, spel en plezier!

Internationale Modderdag


Kom naar Outdoorpark SEC Almere om Internationale ModderDag te vieren op 29 juni. Klim, ren, kruip en glijd over een extra modderig parcours. Let op: je wordt ont-zet-tend vies!

Ga op avontuur in de zomervakantie


In de zomervakantie beleef je de mooiste avonturen bij Outdoorpark SEC Almere. Je hebt volop keus: survivallen, boogschieten, kanovaren en nog veel meer. Iedere vakantiedag een nieuw avontuur!

Kruisboog schieten Open Inschrijving


In een groepje, samengesteld uit meerdere inschrijvers en een ervaren instructeur, leer je op ontspannen wijze schieten met de kruisboog en speel je leuke wedstrijdjes.

Outdoor Vakantieweek


Vijf dagen lang is er iedere dag een nieuw avontuur bij Outdoorpark SEC Almere: survival, bushcraft, kanovaren, high-rope klimmen, teambuilding, vlotvaren… Plezier gegarandeerd!

Zomerkamp Outdoor


Ga lekker op kamp deze zomer bij Outdoorpark SEC Almere. Survivallen, hut bouwen, boogschieten – en natuurlijk heel veel gezelligheid en plezier!

Expeditie Dierendag voor hond en baasje


Hondenbaasjes opgelet. Kom van de bank en ga naar Outdoorpark SEC Almere om Dierendag te vieren. Hier is een heus hondenparcours uitgezet met leuke hindernissen en uitdagingen. Ook leuk voor baasjes!

Halloween Spookwandeling


Met Halloween vult het bos van Almeerderhout met spookachtige wezens, enge geluiden en onverwachte gebeurtenissen. Ga griezelen en gillen tijdens de Halloween Spookwandeling op zaterdag 25 oktober!...

Actieve uitjes in de herfstvakantie


Outdoorpark SEC Almere biedt Survival, Boogschieten, Expeditie Outdoor, en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je...

Luchtbuks schieten Open Inschrijving


Bij Outdoorpark SEC Almere leer je alles over de techniek van het schieten, en oefen je met buksen van verschillende kalibers. Tot slot is er een speelse wedstrijd.

Kruisboog Schieten Open Inschrijving


In een groepje, samengesteld uit meerdere inschrijvers en een ervaren instructeur, leer je op ontspannen wijze schieten met de kruisboog en speel je leuke wedstrijdjes.

Workshop Boogschieten Open Inschrijving


Boogschieten is een toegankelijke sport voor jong en oud. Bij Outdoorpark SEC Almere kan je in een open inschrijving kennismaken met de techniek van het handboogschieten. De workshop sluit af met...

Pietentraining met Survival Piet


Doe mee met de pietentraining van Survival Piet en ontvang een echte Pietendiploma! Een superleuk uitje met Sinterklaas-thema

Avontuurlijke uitjes in de voorjaarsvakantie


Survival, Boogschieten, Treasure Hunt, en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je sowieso!

Treasure Hunt


Ergens in boswachterij Almeerderhout ligt een schat verborgen. Het hele gezin kan helpen om de schat te vinden! Kom jij helpen?

Spetterend plezier in de meivakantie


Outdoorpark SEC Almere biedt Survival, Expeditie Outdoor, Kanovaren en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je sowieso!