Lente! Vijf leuke uitjes met je vriendin, dochter of moeder

Van tulpenfestival tot chillen in een fort: dit is er allemaal te doen

Eropuit met je vriendin   Nieuws door
Foto 1. Krijg een echt lentegevoel tijdens het Tulp Festival in Amsterdam! Foto: Tulp Festival © John Lewis en Daniël Marshall

12 april 2021 Toerisme Landelijk Even eropuit met je moeder, dochter of die ene goede vriendin deze lente? Dat kan nog steeds! Van een bijzondere stedentrip en fietsen door pittoreske vestingstadjes, tot wandelen met food to go: dit zijn 5 gave lenteuitjes voor april 2021.

Tulp Festival!

AMSTERDAM - Geniet van onze hoofdstad zoals je er nog nooit van genoten hebt: de tulp is namelijk de hele maand april weer terug in Amsterdam voor het Tulp Festival! Duizend gele, duizend rode... En nog veel meer kleuren sieren de straten en opmerkelijke plekken van onze hoofdstad. De Dam, Rokin, Museumplein, Witte de Withplein, Vondelpark: je vindt onze nationale trots overal in de stad, in de grond of in grote potten. Ontdek daartussen ook de fraaie, vlammend oranje 'Flair'. Een locatie-overzicht download je gratis op de site van het Tulp Festival.

  • Tip: bezoek de openbare ruimte achter museum Hermitage. Via de ingang op Nieuwe Keizersgracht 1 stap je in een unieke expositie van 100 bijzondere eigentijdse tulpensoorten. Toegankelijk op werkdagen van 8:00 uur tot 18:00 uur.

Ontdek Schokland met lunch to go

SCHOKLAND - Je ziet het kerkje al boven het landschap liggen als je aan komt rijden bij het mysterieuze Schokland. Vroeger kon je er alleen met de boot komen, nu is Schokland onderdeel van de Noordoostpolder. Maar tijdens een wandeling zie je nog goed het oorspronkelijke eiland terug in het landschap. Ga op stap met een heerlijke lunch to go en stevige waterdichte schoenen. Verlaat de terp waar het museum en de kerk op liggen voor meer drassige paden en ontdek de sporen van de meedogenloze strijd die de vissers tegen het water voerden. En ondertussen kletsen jullie weer helemaal bij. Vergeet niet om van tevoren te boeken.

In de weekenden is de Takeaway Bar open! Dat betekent dat je je wandeling ook nog eens kunt beginnen met een kopje koffie en een Schokkerbrok. En eindigen met een lekkere snack.

Fietsen door vestingstadjes

RAVENSTEIN - Oh, wauw, wat een schattige straatjes! Je bent meteen helemaal in de stemming voor jullie fietstocht door drie vestingstadjes in Noord-Brabant als je door de oude poort Ravenstein instapt. Of je hoofd in je nek legt om de grote stellingmolen van de vesting te bewonderen. Ravenstein staat bekend als een van de mooiste stadjes en dorpjes in Noord-Brabant, dus geef je ogen goed de kost voor je langs de Maas verder fietst naar het volgende vestingstadje: Megen.

Ook Megen is een pareltje. De Gevangenispoort met zijn bijzondere trapgevel is het eerste wat je van dit vestingstadje ziet. Achter de poort vind je een sereen, bijna dorps stadje met kloosters en kerken. Door een oude rivierarm van de Maas en de dorpjes Reek en Velp fiets je naar het derde vestingstadje: Grave. Hier steken de bastions nog uit in het water en voel je je even terug in de middeleeuwen.

Chillen in een fort

VUREN - Ga samen naar het gezelligste fort van de Waterlinie: Fort Vuren. Lekker wandelen langs de Waal, bijkletsen op een leuk plekje aan de waterkant en op het fort zelf een hapje en drankje halen bij de takeaway. Komen jullie uit één huishouding, maak er dan een heel weekend van en boek een overnachting! Jullie bedden staan onder het gewelfde plafond van wat ooit een officierskamer was en douchen doe je in de voormalige gevangenis. De teksten van de gevangenen staan nog op de muren. En dan 's ochtends met je kopje koffie op de wallen van het fort klimmen voor een heerlijk uitzicht over de rivier.

Speuren in de stad

LANDELIJK - Niets zo leuk om samen een stad te verkennen en onderweg de grootste lol te hebben. Shoppen en terrasjes bezoeken ligt nog moeilijk deze lentemaand, maar in de meeste steden vind je volop koffie en food to go. Of neem zelf wat mee. En met een Escape Tour van SOS Events wordt het misschien nog wel gezelliger dan tijdens een normale stedentrip! Je gaat namelijk proberen om uit te stad te ontsnappen en dat betekent jullie brein laten kraken om lastige raadsels op te lossen. En schateren van het lachen als een opdracht verandert in een hilarisch moment. Ondertussen zien jullie de leukste plekjes van de stad die jullie uitgekozen hebben. Boek je escape tour nu met 5 euro korting.

Meer ideeën

Foto 2. Uitzicht van de terp waarop het kerkje van Schokland staat naar het omringde landschap. Kom hier lekker uitwaaien en bijkletsen tijdens een wandeling met lunch to go. Foto: DagjeWeg.NL © Tonny van Oosten

Laatst gewijzigd: 2021-04-12 17:27:43 · Gepubliceerd: 2021-04-01 09:36:12 - 2483