Leukste dagjes uit voor in de herfstvakantie

Bekijk meer leuke uitjes voor de herfstvakantie |  deel via WhatsApp | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Op bezoek bij de ridders, leren zwaardvechten of lekker films kijken

15 oktober 2021 Toerisme Landelijk Yes, het is (bijna) herfstvakantie! Geniet van de vrije dagen, maar blijf vooral niet te lang thuis zitten. Want er is zoveel te zien en te beleven! Ga op bezoek bij de ridders in de Hermitage en leer zwaardvechten in Archeon. Of zwier eindeloos rond op de kermis in het Zuiderzeemuseum. Dit zijn de leukste dagjes uit in de herfstvakantie. Veel plezier!

Foto 1. Ridders te paard, alsof ze zo in actie kunnen komen! Foto: Evert Elzinga

Raak in de ban van ridders

AMSTERDAM - In blinkende harnassen zitten de ridders te paard in de Hermitage. Klaar om elkaar uit het zadel te stoten! In de familietentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders lijkt het alsof deze helden elk moment in actie kunnen komen. Waan je voor even een toeschouwer bij een spannend steekspel en bewonder indrukwekkende harnassen uit de collectie van tsaar Nicolaas I. Zoals een indrukwekkend toernooiharnas met een helm die wel acht kilo zwaar is! Kinderen gaan met een spannend hoorspel op drakentocht door de tentoonstelling en beantwoorden de vragen op het vragenvel. Ook is er een interessante tour met Tim Hofman vol verrassende verhalen over de tijd van de ridders. Laatste kans: bewonder in de herfstvakantie nog snel de prachtige Lego-creaties die de winnaars van de Lego-wedstrijd maakten. De indrukwekkende bouwwerken, van draken tot imposante kastelen, zijn voor de laatste keer te zien.

Tip: op DagjeWeg.NL Tickets vind je heel veel leuke dagjes uit met korting!

Zwaardvechten in Archeon

ALPHEN A/D RIJN - Beleef hoe het leven vroeger was in Archeon en ga op avontuur door de eeuwen heen. Bezoek een kamp van de jagers-verzamelaars, neem een kijkje in een boerderij uit de ijzertijd en loop door een Romeins dorp. In de herfstvakantie zijn er allerlei extra activiteiten in Archeon en kun je onder meer zwaardvechten en leer je vuur maken. In het Smeedweekend, op 23 en 24 oktober, zijn de vuursteensmid, de bronsgieter, de ijzermakers en de gewone smid druk aan het werk. Kom kijken en ontdek hoe ze vroeger werkten. In het weekend van 30 en 31 oktober staan de krijgers door de eeuwen heen in de spotlights en dagen jagers, Romeinse legionairs, gladiatoren, Vikings en ridders je uit tot het behalen van een echt krijgersdiploma.

Tip: bestel tickets met 25% korting voor Archeon via DagjeWeg.NL Tickets.

Theatervoorstellingen in De Spelerij

DIEREN - Ga in de herfstvakantie op onderzoek uit in De Spelerij - De Uitvinderij, waar je alle speeltoestellen zelf in beweging zet. Kinderen kijken hun ogen uit in deze bijzondere speeltuin vol wonderlijke speeltoestellen, gemaakt door een kunstenaar. Bedien een hijskraan en werk samen om de caroussel in beweging te krijgen. En wie durft er al hobbelend van de rollerbaan te gaan? In de Uitvinderij kunnen de handige kinderen aan de slag met stoere machines en materialen en maken zomaar een eigen sleutelhanger of een naamplaatje. Kinderen vanaf 10 jaar mogen op de metaalafdeling aan de slag. Boek wel vooraf een plekje in De Uitvinderij. In de herfstvakantie is er op veel dagen ook nog de leuke theatervoorstelling Pom en de sleutel naar geluk te zien.

Boek via DagjeWeg.NL Tickets kaartjes voor De Spelerij - De Uitvinderij.

Kijk je ogen uit in Miniworld

ROTTERDAM- Kijk je ogen uit in Miniworld Rotterdam en bekijk de havenstad van boven in miniatuur. Bekijk hotspots als de Erasmusbrug in het klein en zie hoe mooi Nederland van boven is. Je komt tijd en ogen te kort voor de ruim 2.800 gebouwen, 13 stations en 150 treinen, de 27.000 bewonertjes en 20.000 lampjes! Gelukkig is Miniworld in de herfstvakantie extra lang geopend en heb je tijd genoeg om ook de grappige details in de miniatuurwereld te ontdekken. Zo tilt Pippi Langkous ergens haar paard boven haar hoofd en er zijn verschillende superhelden die waken over de miniwereld. Met de speurtocht die je bij een ticket kunt bestellen, weet je ze vast allemaal te vinden.

Bestel tickets voor Miniworld Rotterdam met korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Klim naar de top in Adventure City

ROTTERDAM - Wat voor weer deze herfstvakantie ook brengt, niets kan je tegenhouden in het spannende klimpark Adventure City in Rotterdam! Met een in- en outdoorpark wacht hier het hele jaar door een klimavontuur voor de hele familie. De kleintjes vermaken zich uitstekend op het puppy klimparcours, een meter boven de grond, terwijl grotere kinderen en volwassenen de hogere parcoursen verkennen. Voor de ervaren klimmers, die niet vies zijn van een beetje uitdaging, is er de spectaculaire Via Ferrata. En wie waagt zich aan de free fall quick jump op 10 meter hoogte? En dan zijn er ook nog verschillende ziplines, binnen en buiten, om uit te proberen! Adventure City is in de herfstvakantie iedere dag geopend.

Lekker actief: de Familiesurvival

ALMERE - Niet bang voor een beetje modder en water? Dan is de Familiesurvival bij Outdoorpark SEC Almere hèt leukste uitje voor de herfstvakantie. Ga samen het avontuur aan en balanceer over de apenswing en de junglebrug! De Familiesurvival is een combinatie van sport, grenzen verkennen en veel lachen en het is speciaal bedoeld voor kinderen samen met volwassenen. Het is spannend en actief, maar voor iedereen toegankelijk - ook als je niet zo sportief bent. Als je maar samenwerkt en veel plezier hebt! De Familiesurvival is te boeken voor groepen vanaf zes personen. Is je gezin niet zo groot? Nodig dan gezellig vrienden of familie uit om mee te doen?

Via DagjeWeg.NL Tickets krijg je een gratis fotoshoot bij de Familiesurvival.

Zwieren op de Oudhollandse kermis

ENKHUIZEN - Ga je mee naar de kermis? Aan de voormalige Zuiderzee zwieren de bezoekers van het Zuiderzeemuseum Enkhuizen erop los deze herfstvakantie. Op de nostalgische kermis geen wilde attracties in schreeuwende kleuren, maar vermaak uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Sla met volle kracht op de kop van Jut en zwier eindeloos mee in de luchtschommel. Kinderen vliegen mee in sierlijke zwanen in de mooie zwanenschommel en kijken ademloos toe bij de poppenkastvoorstellingen van de bekende poppenspeler Egon Adel van de Poppenkast op de Dam. In de herfstvakantie staan er elke doordeweekse dag meerdere voorstellingen op het programma. Van een speciale Zuiderzeemuseum-voorstelling over Marretje de meeuw tot een traditioneel verhaal van Jan Klááássen en Katrijn. En bij een bezoekje aan de kermis hoort natuurlijk een lekkere suikerspin of een zak popcorn, heerli

Naar de bioscoop voor Cinekid

LANDELIJK - Het Cinekid Festival vult de herfstvakantie ieder jaar met de mooiste films, tv-producties, apps, games en interactieve kunst. En die kun je door het hele land bekijken! Naast de hoofdlocatie Pathé Amsterdam Noord, kun je op 30 locaties door het land genieten van het Cinekid Festival. Bekijk de indrukwekkende openingsfilm Captain Nova en reis door de tijd naar het jaar 2050 of geniet van een gloednieuwe animatieserie over de spin Anansi die keer op keer zijn tegenstanders te slim af is. Het programma zit vol kleurrijke en avontuurlijke films, die je in de gewone programmering van bioscopen niet snel tegenkomt. En er is aan elke leeftijdscategorie gedacht; zelfs voor kleuters zit er veel moois tussen. En is er geen festivallocatie in de buurt? Kijk dan mee via Cinekid Play en maak van je eigen woonkamer een festivalterrein.

Ambachtslieden in actie

ARNHEM - In het Nederlands Openluchtmuseum kijk je niet alleen toe, maar je maakt de geschiedenis van Nederland echt mee. Loop door oude straatjes en gluur naar binnen in de huisjes. Kijk hoe de bakker brood bakt in de bakkerij, bezoek de bierbrouwerij en bewonder de smid in de smederij. Je hoort hem al van ver op het aambeeld slaan! In de papiermakerij kun je zelf papier scheppen en bedrukken. Dit jaar staan de oude ambachten centraal in het museum en wie de ambachtenroute volgt komt ze allemaal tegen. Op het Zaanse plein kunnen kinderen oud-Hollandse spelletjes spelen en op het Kindererf wachten ouderwetse klusjes. En wie helpt er even mee in de stal? Genoeg te doen in dit leerzame en leuke museum!

Exclusief via DagjeWeg.NL Tickets: bestel tickets met 25% korting voor het Nederlands Openluchtmuseum.

Festijn van Bouwsteentjes

SNEEK - Legofans haasten zich deze herfstvakantie naar Sneek voor het Festijn van Bouwsteentjes in Bowling- en Partycentrum De Stolp! Hier vind je de mooiste creaties van Lego, met als klap op de vuurpijl Lego showmodellen van Lego Masters Ernesto Lemke en Marco ten Hoff. Deze Lego Masters zijn op vrijdagmiddag 22 oktober zelf aanwezig om hun kunsten te laten zien. Verder staan er nog veel meer demonstraties en nieuwe technieken op het programma en er is een bouwhoek voor de kinderen. Het grote festijn wordt georganiseerd door het Modelspoor Museum, waar je de mooiste treinen kunt bewonderen. Let op: reserveren is verplicht, dit kan via de website van het Modelspoor Museum.

Nog meer leuke uitjes

Foto 2. Pak je zwaard op voor een potje echt zwaardvechten. Foto: Archeon
Foto 3. Zweef mee met de zwanen in deze mooie zweefmolen op de Oudhollandse kermis. Foto: Madelon Dielen / Zuiderzeemuseum
Foto 4. Zelf aan de slag in De Uitvinderij. Foto: De Spelerij - De Uitvinderij
Vind alle grappige details in de miniatuurwereld. Foto: Miniworld Rotterdam
Een klimavontuur voor het hele gezin. Super leuk voor de herfstvakantie. Foto: Adventure City Rotterdam
Reis naar het jaar 2050 in de spannende openingsfilm Captain Nova. Foto: Cinekid Festival

Laatst gewijzigd: 2021-10-15 09:46:58 · Gepubliceerd: 2021-10-05 14:45:08 - 4032