1

Met deze dagjes uit wordt Pasen onvergetelijk!

Ga eieren zoeken, kuikentjes kijken en maak kleurrijke bloembommetjes

Dagjes uit met Pasen Redactioneel door
Foto 1. Tijdens het Paasweekend kun je in het Nederlands Watermuseum bloembommetjes maken! Foto: Nederlands Watermuseum © Tanja Messemaker - Mathijssen

archief oud artikel 6 april 2022 Toerisme Landelijk De vogeltjes fluiten weer volop en de krokussen kruipen langzaam uit de grond. Dat betekent dat de vrolijkste periode van het jaar is aangebroken: de lente. En wie komt daar al stiekem om de hoek kijken? De Paashaas! Tijdens een lang weekend vrij, geniet je van heel veel toffe activiteiten. Dit zijn de leukste dagjes uit met Pasen.

Bloembommetjes maken in het Nederlands Watermuseum

ARNHEM, GELDERLAND - Geen kleurrijker feest als Pasen, zo vindt het Nederlands Watermuseum. Het hele weekend ga je in de Waterwerkplaats, op de bovenverdieping van het museum, aan de slag met het maken van bloembommetjes. Deze balletjes, gemaakt van grond en zaadjes, zorgen voor een explosie aan nieuwe bloemen op de plek waar je ze neergooit. Kies je favoriete bloemen, kneed het tot een bommetje en versier de verpakking. Natuurlijk mag je je creatie mee naar huis nemen. Laat de bommetjes een paar dagen drogen en gooi ze uit op een plek waarvan je vindt dat het wel wat extra kleur kan gebruiken. Doe mee met deze activiteit van 15 tot en met 18 april, tussen 10:15 uur en 16:00 uur.

Het Grote Paasevent bij De Flierefluiter

RAALTE, OVERIJSSEL - Op Speelboerderij De Flierefluiter is het volop feest tijdens Het Grote Paasevent. Naast gave speeltoestellen, vind je hier op zowel eerste als tweede paasdag alles wat kinderen leuk vinden aan dit typische lentefeest. Zoek eieren op de boerderij en win leuke prijzen, maak een rondje op een pony en ga gratis mee in de fuifkar. Maar pas echt schattig zijn de honderd pasgeboren kuikentjes die je kunt bewonderen. Sommige mag je zelfs aaien. Ahhhhw.... En ook de Paashaas himself huppelt vrolijk met zijn mandje rond over het terrein. Ren achter 'm aan en ga op de foto!

Eieren zoeken in het doolhof van Kasteel de Haar

HAARZUILENS, UTRECHT - Ook op Kasteel de Haar liggen heel veel eieren verstopt, in het doolhof! Tijdens de puzzeltocht 'Op jacht naar het gouden ei' duiken jonge speurneusjes het labyrint in om ze allemaal te vinden. Terwijl je op zoek gaat naar de uitgang, kom je onderweg overal eieren tegen. Er staan letters op geschilderd die samen een woord vormen, maar welke? Als je de oplossing hebt gevonden, kun je die bij het Tuynhuys inleveren. Heb je het antwoord goed? Wie weet heeft de Paashaas dan wel een leuke verrassing voor je achtergelaten. Doe mee van 15 tot en met 18 april. De puzzeltocht is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud.

Paasbrunch aan boord van de FutureLand Ferry

ROTTERDAM, ZUID-HOLLAND - Op zoek naar een bijzondere locatie voor een Paasbrunch? Stap dan op zondag 17 april om 11:15 uur aan boord van de FutureLand Ferry! Geniet, tussen je soepje, sandwich en verse jus d'orange door, van het schitterende uitzicht over de Rotterdamse haven. Beleef het havengebied tijdens een extra lange rondvaart van twee uur. Vaar langs gigantische terminals en containerschepen die worden gelost in de Europahaven. Kosten voor deze unieke brunch bedragen €36,50 voor volwassenen en €21,50 voor kinderen van 3 tot en met 11 jaar.

Speel een potje Paasei Golf met de hele familie

ALMERE, FLEVOLAND - Bij Outdoorpark SEC Almere ben je tijdens het Paasweekend aan het juiste adres voor een actief uitje met de hele familie. Speel een gezellig rondje Paasei Golf, een combinatie van boerengolf en eieren zoeken! Probeer de bal in zo min mogelijk slagen in de hole te mikken en ga ondertussen op zoek naar de eieren die verstopt liggen op de route. Volg het parcours en voer onderweg allerlei toffe opdrachten uit. En hoe verleidelijk ook, het is niet de bedoeling om de eieren meteen op te eten. Die kun je nog wel eens nodig hebben. In totaal ben je ongeveer een uurtje onderweg. Ga langs op zondag 17 of maandag 18 april en start tussen 10:00 uur en 15:00 uur. Kosten zijn €5,- per persoon.

Lammetjesdag op de Brunssummerheide

HEERLEN, LIMBURG - Pasen is behalve kuikentjes en paashazen ook een periode waarin traditioneel heel veel lammetjes worden geboren. Zo ook op de Brunssummerheide! De deuren van de schaapskooi staan tijdens de lammetjesdag op tweede paasdag wagenwijd open voor iedereen die dol is op wollige, kleine babyschaapjes. Rond de schaapskooi worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Kosten: €2,50 per persoon. Leuk te combineren met een mooie paaswandeling over de heide.

Ook leuk

Foto 2. Tijdens Het Grote Paasevent op Speelboerderij De Flierefluiter is het een en al lente. Foto: Speelboerderij De Flierefluiter © Rick Meinen

Laatst gewijzigd: 2023-04-05 13:44:06 · Gepubliceerd: 6 april 2022 - 1278

Activiteiten Outdoorpark SEC Almere

Later dit jaar

Kanovaren Open Inschrijving


Leer kanovaren in deze leuke open inschrijving bij Outdoorpark SEC Almere! Een uitje vol sport, spel en plezier!

Internationale Modderdag


Kom naar Outdoorpark SEC Almere om Internationale ModderDag te vieren op 29 juni. Klim, ren, kruip en glijd over een extra modderig parcours. Let op: je wordt ont-zet-tend vies!

Ga op avontuur in de zomervakantie


In de zomervakantie beleef je de mooiste avonturen bij Outdoorpark SEC Almere. Je hebt volop keus: survivallen, boogschieten, kanovaren en nog veel meer. Iedere vakantiedag een nieuw avontuur!

Kruisboog schieten Open Inschrijving


In een groepje, samengesteld uit meerdere inschrijvers en een ervaren instructeur, leer je op ontspannen wijze schieten met de kruisboog en speel je leuke wedstrijdjes.

Outdoor Vakantieweek


Vijf dagen lang is er iedere dag een nieuw avontuur bij Outdoorpark SEC Almere: survival, bushcraft, kanovaren, high-rope klimmen, teambuilding, vlotvaren… Plezier gegarandeerd!

Zomerkamp Outdoor


Ga lekker op kamp deze zomer bij Outdoorpark SEC Almere. Survivallen, hut bouwen, boogschieten – en natuurlijk heel veel gezelligheid en plezier!

Expeditie Dierendag voor hond en baasje


Hondenbaasjes opgelet. Kom van de bank en ga naar Outdoorpark SEC Almere om Dierendag te vieren. Hier is een heus hondenparcours uitgezet met leuke hindernissen en uitdagingen. Ook leuk voor baasjes!

Halloween Spookwandeling


Met Halloween vult het bos van Almeerderhout met spookachtige wezens, enge geluiden en onverwachte gebeurtenissen. Ga griezelen en gillen tijdens de Halloween Spookwandeling op zaterdag 25 oktober!...

Actieve uitjes in de herfstvakantie


Outdoorpark SEC Almere biedt Survival, Boogschieten, Expeditie Outdoor, en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je...

Luchtbuks schieten Open Inschrijving


Bij Outdoorpark SEC Almere leer je alles over de techniek van het schieten, en oefen je met buksen van verschillende kalibers. Tot slot is er een speelse wedstrijd.

Kruisboog Schieten Open Inschrijving


In een groepje, samengesteld uit meerdere inschrijvers en een ervaren instructeur, leer je op ontspannen wijze schieten met de kruisboog en speel je leuke wedstrijdjes.

Workshop Boogschieten Open Inschrijving


Boogschieten is een toegankelijke sport voor jong en oud. Bij Outdoorpark SEC Almere kan je in een open inschrijving kennismaken met de techniek van het handboogschieten. De workshop sluit af met...

Pietentraining met Survival Piet


Doe mee met de pietentraining van Survival Piet en ontvang een echte Pietendiploma! Een superleuk uitje met Sinterklaas-thema

Avontuurlijke uitjes in de voorjaarsvakantie


Survival, Boogschieten, Treasure Hunt, en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je sowieso!

Treasure Hunt


Ergens in boswachterij Almeerderhout ligt een schat verborgen. Het hele gezin kan helpen om de schat te vinden! Kom jij helpen?