1

Pasen 2022: dit kun je doen met de kinderen

De leukste kinderactiviteiten tijdens de paasdagen

Doen met Pasen Nieuws door
Foto 1. Niet speuren naar eieren, maar naar vogels tijdens Pasen! Een avontuurlijke tocht door de wildernis voor kinderen. Foto: House of Bird

archief oud artikel 13 april 2022 Toerisme Landelijk Vogels zoeken in het bos, naar de dino's of een paasstok maken : dit kun je allemaal doen met de kinderen tijdens de paasdagen! DagjeWeg.NL zet de leukste kinderactiviteiten tijdens Pasen op een rij. Daaronder ook een paasbrunch tussen de aapjes.

Pasen in het Scheepvaartmuseum

AMSTERDAM - Het is voor kinderen altijd feest in het Scheepvaartmuseum, waar ze een zeventiende-eeuws schip kunnen bezoeken, prachtige scheepsmodellen zien, door het verhaal van de walvis lopen en met een kijk- en doewaaier allemaal leuke opdrachten doen in het museum. Daar komt op Eerste en Tweede Paasdag de leuke paasactiviteit Schilder-ei-en zoeken bij! Op het Open Plein kunnen ze zoekopdrachten halen voor de exposities, waarmee ze op zoek gaat naar een detail die daar ergens te vinden is. Gevonden? En ze kunnen de bijbehorende vraag beantwoorden? Dan mogen ze lekker ouderwets grabbelen in de grabbelton!

Speuren naar paaseieren

Dé klassieker onder de paasactiviteiten blijft toch het speuren naar eieren. Wij hebben de 10 leukste plekken om naar paaseieren te zoeken tijdens dit paasweekend voor je op een rij gezet.

Paasstok maken en eieren versieren

ROTTERDAM - Bezoek de Superstraat in het Wereldmuseum, waar achter elke deur een andere cultuur verstopt zit! Kinderen kunnen echt aankloppen bij de buurtbewoners in deze museumstraat en een kijkje in hun leven nemen. Best spannend, want je ziet van tevoren niet wat er achter de deur allemaal gebeurt. Daarnaast kunnen ze op Eerste en Tweede Paasdag tussen 12:00 uur en 16:00 uur een paasstok maken en paaseieren versieren. Gewoon naar binnen lopen in de knutselruimte als er plek is en meedoen. Want naar huis gaan met je zelfgemaakte paasstok en paasei is natuurlijk wel heel leuk.

Pasen in een fort

DOORNENBURG - In Fort Pannerden is altijd wel wat te beleven en dat geldt helemaal voor de Eerste en Tweede Paasdag. Dan staan er extra luchtafweer voertuigen op het terrein van het fort, met de soldaten erbij. Die vertellen graag hoe alles werkt. Je kunt deze bijzondere luchtverdedigingsmiddelen gratis komen bekijken en daarna de - ook gratis - Belevenisroute door de ruige natuur rondom het fort. Doe de opdrachten en probeer de sporen van bevers en van de Geuzen te vinden. Het fort bezoeken is niet gratis maar wel heel erg leuk, want er is van alles te doen. Ga op een spannende speurtocht, ontsnap uit de escaperoom, luister naar de fortverhalen en ontdek hoe je met het grootste kanon van het fort moet schieten. Bestel makkelijk en snel je tickets voor het fort.

Paasbrunch tussen de aapjes

APELDOORN - Op Eerste Paasdag kun je je paasbrunch eten op een wel heel bijzondere plek: tussen de aapjes van Apenheul. In restaurant de Apegaap staan de broodjes, croissants, suikerbrood, verse jus d'orange, muesli en natuurlijk eieren in alle soorten en maten op jullie te wachten. Kinderen hoeven niet stilletjes op een stoel te zitten, zij kunnen eieren zoeken in de speeltuin van de Apegaap. Het ontbijt is van 9:00 uur tot 10:00 uur, daarna lopen jullie als eersten het park in! Er zijn nog plaatsen, maar wees wel snel met boeken.

Paasdag met de koning

SCHINVELD - Ben jij wel eens nieuwsgierig hoe een koning nu eigenlijk Pasen viert? En welke speurtechnieken een Paashaas gebruikt om de paaseieren te tellen en te verstoppen? Dat kan allemaal op Tweede Paasdag tijdens De Koning viert Pasen: een spannende rondleiding van ongeveer een uur waarin van alles gebeurt. Je leert hoe je een koning hoort te groeten, wat de beste ei-speurtechtnieken zijn en je krijgt een dapperheidstraining door een drakenridder. Na een ontmoeting met de koning is er nog alle tijd om de verstopte paaseieren te tellen op de binnenplaats van de historische woonplek van de koning: De Schinvelderhoeve.

Op blote voeten jagen naar hazen

BRUNSSUM - Het wordt zo langzamerhand warm genoeg om met blote voeten door de natuur te banjeren, dus het Blotevoetenpark in Brunssum is open. Trek op paaszondag en paasmaandag je schoenen en sokken uit en kom hier jagen op hazen, die zich hebben verstopt langs het blotevoetenpad. Elke haas die je vindt kun je afstrepen op je eigen bingokaart. Wie heeft het eerst alle hazen gezien? Kinderen krijgen bij de start ook een eierdoosje om mooie dingetjes uit de natuur in te stoppen voor extra napret thuis. En na afloop liggen er grote eieren klaar om te verven. Je kunt deze activiteiten ook nog eens combineren met een lekkere paasbrunch, wat wil je nog meer? Wel van tevoren reserveren!

Tussen de dino's

NUENEN - Hebben jullie thuis al een paasbrunch gegeten en paaseieren gezocht en willen jullie daarna graag iets heel anders doen? Ga dan naar Dierenrijk. Een leuke dierentuin waar vanaf 15 april niet alleen de dierentuindieren van heel dichtbij kunt zien, maar je ook dinosaurussen tegenkomt. Ze torenen hoog boven de andere dieren uit, bewegen en kunnen angstaanjagend brullen. Dan vergeet je toch even de Paashaas! Kinderen kunnen verder op reis met mascotte Pico. Samen met de verzorgers legt hij uit hoe dieren reizen over de hele wereld. En tijdens de voederpresentaties kun je de dieren van nâg dichterbij zien.

Vind de vogels op de Birdroute

DIEMEN - In het Diemerbos loopt een Birdroute voor kinderen. Hier speuren ze niet naar eieren, maar wel naar metalen vogels. In het Proeflokaal op het vertrekpunt kunnen ze een knapzak halen met wat lekkers en een mooi getekende routekaart. Reserveren kan niet, maar er zijn er genoeg voor iedereen, ook op beide paasdagen. En dan op stap langs struiken, bomen, riet en water. Let extra goed op bij de routepaaltjes, want daar zit misschien zo'n leuke metalen vogel verstopt. Kinderen die ook de echte vogels willen ontdekken kunnen bij de knapzak een verrekijker huren. Op de routekaart zien ze welke vogels waar leven en hoe ze eruit zien. Alle metalen vogels gevonden? Dan hebben de kleine natuurliefhebbers een heus vogeldiploma verdiend, met medaille! En de knapzak mogen ze ook houden.

Zoek digitale eieren in je eigen buurt

THUIS - Willen jullie graag thuis blijven met de kinderen, maar hebben jullie geen zin om zelf paaseieren te verstoppen? Speel dan de buitengame Help de Paashaas! van TB Events. Daarmee ga je met de kinderen op zoek naar digitale paaseieren, gewoon in je eigen buurt. De slordige paashaas blijkt er in allemaal hoekjes en gaatjes eieren te hebben verloren, dus hij heeft dringend hulp nodig om ze weer terug in zijn mandje te krijgen. Tijdens de zoektocht ontvangen jullie via de app ook nog eens allemaal leuke opdrachten. Reken maar dat de kinderen steeds fanatieker worden, hoe meer eieren ze ontdekken. En: je kunt de game nu al makkelijk en snel bestellen voor maar 5 euro!

Foto 2. Bijzonder bezoek bij Fort Pannerden tijdens het paasweekend. Foto: Fort Pannerden © Jolande van den Bos
Foto 3. Brunchen tussen de apen op de Apenheul. Foto: Apenheul

Laatst gewijzigd: 2023-04-01 09:13:48 · Gepubliceerd: 13 april 2022 - 3622