Hoe is het om te werken als redacteur bij DagjeWeg.NL?

Wat we doen? We ontdekken Nederland!

Vacature: Redacteur bij DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. De redactie van DagjeWeg.NL gaat regelmatig op reportage. Foto: DagjeWeg.NL

archief oud artikel 9 november 2022 Toerisme Ede, Gelderland Hoe het is om te werken als redacteur bij DagjeWeg.NL? Die vraag krijgen we vaak en daar geven we natuurlijk maar al te graag antwoord op. Want wat is er nou leuker dan om voor je werk Nederland te ontdekken? Daarom zetten we de vijf meest gestelde vragen voor je op een rijtje.

1. Mag je de uitstapjes dan ook zelf uitproberen?

We beginnen maar meteen met de meest gestelde vraag. En het antwoord is eigenlijk heel simpel: ja! We gaan regelmatig op reportage. Voor onze bezoekers is het namelijk het allerleukste om persoonlijke ervaringen en nieuwe informatie te lezen. Ons valt toch vaak nét iets anders op dan hetgeen je op de website van het uitstapje of in een persbericht leest. We schrijven onze verhalen daarom ook alsof we 'gewoon' een dagje uit zijn. Zo kom je het dichtst bij de bezoekerservaring.

Foto 2. We proberen de uitstapjes in Nederland graag voor je uit. Foto: DagjeWeg.NL
Werken als redacteur bij DagjeWeg.NL? Dat kan! Bekijk direct de vacature.

2. Wie bepaalt waarover je schrijft?

Dat bepaal je grotendeels zelf! Het leuke aan het redactieteam van DagjeWeg.NL is dat we allemaal heel verschillende interesses hebben. De één houdt van lange stukken fietsen en musea, de volgende vind je vaak op festivals en weer een ander gaat graag dagjes uit met het hele gezin. Schrijven over wat je zelf leuk vindt levert de beste verhalen op. Natuurlijk zorgen we er wel voor dat er voor iedereen en in elke provincie iets te vinden is op de website. En behalve redactionele artikelen, zitten we ook bovenop het dagje uit-nieuws. Als de Efteling een nieuw themagebied opent, dan besteden we daar natuurlijk aandacht aan. En ook schoolvakanties en feestdagen zijn belangrijke piekmomenten in het jaar.

Foto 3. De redactie van DagjeWeg.NL ontdekt Nederland voor je. Foto: DagjeWeg.NL

3. Schrijf je dan alleen maar artikelen?

Nee, hoor. Voor sommige uitjes kunnen bezoekers van DagjeWeg.NL ook direct tickets kopen op ons ticketplatform DagjeWeg.Tickets, daar schrijven we meer wervende teksten voor. We zetten leuke winacties op en we houden onze socials bij. Voor verschillende uitjes maken we mooie inhoudelijke campagnepagina's. En ook beeld speelt een steeds prominentere rol. We hebben een klein filmcameraatje die je eenvoudig meeneemt naar een uitstapje. Dus wil je een videoreportage maken? Graag! Als bewakers van de inhoud, weten we ook hoe we onze content het beste kunnen presenteren. Daarover overleggen we veel met elkaar op de redactie, maar ook rechtstreeks met de programmeur die het moet maken.

Foto 4. Musea, attractieparken, dierenparken? We weten er alles van! Foto: DagjeWeg.NL

4. Welke technische kennis heb je nodig?

Het is wel handig dat je als redacteur interesse hebt in de online wereld. Schrijven voor een website werkt net iets anders dan voor een krant of een magazine. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de teksten inhoudelijk, prettig lezen en dat lezers de informatie vinden die ze zoeken. Maar als je een verhaal schrijft, is het ook wel fijn als het door iemand gelezen wordt. Daarom is basiskennis van (of interesse in) SEO wel een must. Verder werken we met een eigen CMS, waarin we wat basis HTML-codes gebruiken. Maar dat heb je heel snel door! Hier lees je hoe we DagjeWeg.NL inhoudelijk sterk maken.

Foto 5. De nieuwste uitstapjes proberen we graag zelf uit! Foto: DagjeWeg.NL

5. Wat is DagjeWeg.NL eigenlijk voor bedrijf?

We hebben bij DagjeWeg.Group (waar DagjeWeg.NL onder valt) wel afzonderlijke afdelingen, maar zo voelt dat eigenlijk helemaal niet. Alles gaat informeel en laagdrempelig. We tippen elkaar constant over de leuke nieuwe uitjes, potentiële adverteerders, mogelijke verbeteringen en technische mogelijkheden. Voor de team building lunchen we iedere dag samen of lopen we een rondje door het centrum. Als hecht team vinden we het ook gezellig om een dagje uit te gaan met elkaar of om ergens iets te eten. Het team bestaat uit twaalf medewerkers en dan is er ook nog een groep studenten die de informatie van alle 8000 uitjes bijwerkt, de UITagenda vult of op een andere manier helpt bij het up-to-date houden van de website.

DagjeWeg.Group is gevestigd in de multifunctionele Noorderkerk, vlak bij het centrum van Ede. Op zaterdag zijn er concerten van de Edesche Concertzaal, op zondagochtend zijn er kerkdiensten en doordeweeks zijn wij dus met z'n allen aan het werk!
Foto 6. Op reportage in STRAAT Museum. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2023-02-22 11:45:02 · Gepubliceerd: 9 november 2022 - 710