Top 25 dagjes uit van 2022

Waar gingen we met zijn allen naar toe in 2022?

Wat is er vandaag te doen? Nieuws door
Foto 1. Op onderzoek in het menselijk lichaam bij CORPUS. Foto: CORPUS

archief oud artikel 31 december 2022 Toerisme Landelijk Waar gingen we heen in 2022, toen alles weer open was en we weer overal heen konden? Dat blijkt heel divers, van rondvaarten tot mysterieuze doolhoven. Dit waren de populairste dagjes uit van 2022 op DagjeWeg.NL.

Het elk jaar weer populaire CORPUS is terug op nummer 1! in het reusachtige 35 meter hoge lijf van CORPUS maak je een bijzondere reis door het menselijke lichaam. Hier zie je hoe alles er bij jezelf van binnen uitziet en werkt en word je je bewust van je eigen lijf en brein. Daarmee werd de nummer 1 van vorig jaar de nummer 2 van dit jaar. We hebben het over interactieve instagram experience The Upside Down in Amsterdam met zijn bijzondere stijlkamers die perfect zijn om prachtige foto's te maken. En met stip op nummer 3 een nieuwkomer in de lijst: het subtropische waterparadijs van Landal vakantiepark Het Vennenbos met zijn golfslagbad, spannende wildwaterbaan, glijbanen en waterspeeltuin.

Benieuwd naar de complete Top 25 van 2022? Bekijk ze hier allemaal! Misschien zit er wel iets tussen voor op je bucketlist van 2023!

Top 25 dagjes uit van 2022

 1. CORPUS

  laat je zien hoe het menselijk lichaam er van binnen uitziet. Begin bij de knie en ga helemaal omhoog naar de hersenen in het ingenieuze CORPUS in Oegstgeest.
 2. The Upside Down

  in Amsterdam zet de Nederlandse cultuur op z'n kop in een groot Instagramparadijs. Dompel je onder in interactieve droomkamers en maak spectaculaire selfies.
 3. Subtropisch Waterparadijs Landal Het Vennenbos

  is een heerlijk zwemparadijs om in rond te spetteren. Roetsj van één van de spectaculaire glijbanen of maak een spannende tocht door de wildwaterbaan.
 4. Oude Ambachten & Speelgoed Museum

  Hier ga je terug naar het dagelijks leven van vroeger, met oude ambachten als manden vlechten en klompen maken. Je kunt er oud-Hollandse spelletjes spelen en op bezoek in een ouderwetse drogisterij.
 5. Kinderpretpark Julianatoren

  heeft met Jul en Julia en 60 te gekke attracties veel aantrekkingskracht op gezinnen met (jonge) kinderen. Test alle attracties en geniet van de verschillende shows in dit gezellige kinderpretpark.
 6. Doloris' Meta Maze

  daagt je uit om in het onbekende te duiken. Stap geblinddoekt en alleen in een doolhof met om elke hoek weer een nieuwe droomwereld. Als een ware Alice in Wonderland!
 7. De historische vaartocht door de grachten van Den Bosch

  is ieder jaar populair. Een dagje Den Bosch is niet compleet zonder deze tocht over de Binnendieze.
 8. De Orchideeën Hoeve

  herbergt duizenden bloeiende orchideeën en er fladderen prachtige vlinders en papegaaien rond. Het park in Luttelgeest heeft een grote tropische tuin en een zwevende bloementuin.
 9. GeoFort

  is een themapark waar alles draait om navigatie. Kom naar het spannende forteiland en dwaal door tunnels en het doolhof, of speur naar vleermuizen.
 10. Kasteel de Haar

  Baad in weelde op Kasteel de Haar, het meest luxe kasteel van ons land. Een bezoek aan dit imposante kasteel is een sprookje voor zowel volwassenen als kinderen.
 11. De Spelerij

  brengt kinderen in beweging met creatieve speeltoestellen en een Uitvinderij waar ze zelf de mooiste dingen maken.
 12. BillyBird Park Hemelrijk

  biedt eindeloos speelplezier voor kinderen van alle leeftijden. Van een mooi strandbad voor zomerse dagen tot een grote binnenspeeltuin.
 13. Kasteeltuinen Arcen

  Dwaal rond in de prachtige tuinen rondom Kasteel Arcen, waan je in Italië en Azië en wandel tussen duizenden rozen.
 14. Motion Imagination Experience

  Stap in een verbeeldingswereld van licht en geluid. Laat je verrassen door lichtspektakels met meeslepende muziek en enorme vloerprojecties.

 15. Zwembad De Scheg

  is een heerlijk subtropische zwemparadijs met spectaculaire waterattracties als de LavaSlide, de Northern Light Slide en wildwaterbaan de Gletsjer Slide. Wie durft?
 16. Play-in Utrecht

  maakt het onmogelijk om stil te zitten. Hier kun je spelen in een indoor speelparadijs, jumpen in een trampolinepark en klimmen in een klimpark.
 17. Nederlands Openluchtmuseum

  Bezoekers van het Openluchtmuseum reizen door de tijd, van het Nederland van nu tot twee eeuwen geleden.
 18. 't Veluws Zandsculpturenfestijn

  Zandkunstenaars uit de hele wereld maken in Garderen de mooiste voorstellingen van zand, dit keer over onze vaderlandse geschiedenis. Nieuw: tot en met 4 maart 2023 zijn er ook gave ijsbeelden te zien.
 19. VR4play

  neemt je mee naar nieuwe werelden in virtual reality. Reis af naar Rotterdam en voor je het weet sta je op de rand van een wolkenkrabber of oog in oog met Vincent van Gogh.
 20. Pannenkoekenhuis Hans & Grietje

  Knibbel knabbel knuisje… in dit wonderlijke pannenkoekenhuis smul je in sprookjessferen van de lekkerste pannenkoeken. Een magische belevenis voor het hele gezin.
 21. Speelparadijs SchatEiland Zeumeren

  is het grootste overdekte speelparadijs van Nederland. Kinderen, ouders en grootouders genieten hier van een avontuurlijk dagje uit tussen de piraten.
 22. Natuurmuseum Fryslân

  neemt je mee op avontuur door het Friese landschap. Er zijn vier verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en spannende proefjes om te ontdekken. Vooral de OnderWaterSafari is geliefd.
 23. Kids Wonderland

  Kinderen raken niet uitgespeeld in de indoor en outdoor speeltuinen. Ze beleven er avontuur na avontuur als piraat of prinses op de Bubbelbaan en in het Vlinderslot.
 24. FutureLand

  is leuk voor jong en oud, voor landrotten en waterratten, voor havenliefhebbers en gamers, voor gezinnen en groepen. Beleef op deze bijzondere plek de toekomst!
 25. Autospeurtocht.nl

  Een populair en voordelig dagje uit. Je kiest een mooie route in de omgeving en gaat samen met vrienden en familie op pad om foto's op te sporen en codes te kraken.

Meer dagjes uit

Wil je juist niet naar de populaire dagjes uit? Iedere dag vind je op DagjeWeg.NL nieuwe artikelen vol inspiratie over wat er te doen is in Nederland. En heb je al eens goed in je eigen omgeving gekeken? Hier vind je alle uitjes in de buurt.
Foto 2. Geen tulpen en molens, maar dancemuziek, mode en Mondriaan in The Upside Down. Foto: The Upside Down © Michiel Ton

Laatst gewijzigd: 2023-12-21 17:31:39 · Gepubliceerd: 31 december 2022 - 4220