Dagje uit met je puber? Dit vinden ze wél leuk!

Achtbanen, social media en dance muziek

Meer leuke dagjes uit voor jongeren Redactioneel door
Foto 1. Een dagje pretpark is altijd een goed idee als dagje uit met je puber. Foto: Attractiepark Toverland

11 september 2023 Toerisme Landelijk Een dagje weg met het gezin? 'Saaaaaai!' Een uitje vinden waarvan je puber z'n telefoon in de hoek smijt en meteen van opspringt van de bank is een hele opgave. Maar waarmee prikkel je de tegendraadse jongens en meisjes nou wél? Dit zijn de leukste dagjes uit met je puber.

Dagje naar een attractiepark

Misschien een voor de hand liggende keuze, maar voor een dagje achtbanen afvinken kun je je luie zoon of dochter zeker zijn of haar bed uit schoppen. Een attractiepark is daarom altijd een goed idee. Wil je naar een pretpark dat niet op voorhand al 'kinderachtig' wordt genoemd? Dan zijn de Efteling, Walibi Holland en Toverland de plekken waar je moet zijn. Deze parken hebben meerdere toffe rollercoasters die de puberharten stiekem een beetje doen overslaan. Wie weet tover je zelfs wel een voorzichtige glimlach op het gezicht van je puber. Snaai tussendoor een grote bak friet, met een dikke hamburger en een milkshake. Succes gegarandeerd! Oh en ook als volwassene heb je een leuke dag...

Foto 2. De boosterbike in Toverland. Foto: Attractiepark Toverland

Maak vette foto's en video's voor de socials

Sociale media is onmisbaar in het leven van de jongeren van nu. Combineer het maken van toffe plaatjes en video's voor voor Instagram, TikTok of Snapchat met een dagje uit. In een zogenaamd Instagram museum vind je heel waanzinnige decors waarmee je je socials helemaal vol kunt gooien. In Amsterdam sta je ondersteboven in The Upside Down of neem een knalroze mashmellowbad in WONDR Experience. Maar ook bij Akwart Experience in Elst, Remastered in Rotterdam blend je samen met kunstwerken. En Museum Voorlinden in Wassenaar wordt ook wel eens het meest Instagrammable museum van Nederland genoemd. Hier vind je behalve de beroemde Swimming Pool nog veel meer hedendaagse kunst. Zo pakt je puber ook nog wat extra cultuur mee. Mooi meegenomen!

Foto 3. Klik, weer een toffe plaat voor je Insta! Foto: The Upside Down © Michiel Ton

Blokarten op het strand

Even een frisse neus halen is goed voor je puber, maar voor een lange boswandeling krijg je de handen in de meeste gevallen niet op elkaar. Zoek je een leuke en tegelijkertijd een stoere activiteit in de buitenlucht? Ga dan blokarten (ook wel strandzeilen genoemd) bij Natural High aan de kust van Ouddorp op de grens van Zuid-Holland en Zeeland. Scheer over het strand in een pijlsnelle wagen. Je wordt vooruit geblazen door de wind. De slag heb je zo te pakken. Deze spectaculaire sport staat garant voor spanning en adrenaline. De professionele crew helpt jullie graag een eindje op weg. Ook gaaf is kitebuggyen, waarbij je zelf de vlieger vasthoudt. Zoef, daar gaan jullie! Drink na afloop samen een koud colaatje in het zonnetje op het terras.

Foto 4. Ga een dagje samen blokarten en snuif de zilte zeelucht op. Foto: Natural High

The Park Playground: gamen in virtual reality

Gamen, dat doen veel pubers sowieso al veel. Maar wat nou als je zelf onderdeel wordt van de game die je speelt. Bij The Park Playground krijg je een VR-bril op en een geweer in de handen, waarna je jezelf vrij door de arena beweegt. Met virtual reality is het net alsof je écht even in een andere wereld bent. Verlies jezelf in het spel. In de meeste games ga je als team te werk in de jacht op zombies of terwijl je probeert te ontsnappen uit de escaperoom van een kwaadaardige komiek. Ook spannend is The Plank, waarbij je boven een hoge afgrond balanceert op een plankje. Durf je te springen? Voor ouders ook wel eens leuk om die stoere puber een beetje te zien bibberen. The Park Playground vind je in Nederland in Eindhoven, Den Haag en Amsterdam.

We probeerden VR-gaming bij The Park Playground alvast voor je uit.

Foto 5. Een origineel dagje uit met je puber? Ga VR-gamen bij The Park Playground. Foto: DagjeWeg.NL

ONSTAGE: stap in het leven van een dj

Nog iets dat tot de verbeelding spreekt bij jongeren is het leven van een dj. Stap voor stap ervaar je bij ONSTAGE in Breda wat er allemaal komt kijken bij het artiestenleven. Zeven ruimtes geven je een zetje in de juiste richting. Met alleen een koptelefoon en draaitafels ben je er nog niet. Want als top-dj heb je natuurlijk ook je eigen monsterhit nodig. En wat dacht je van een artiestennaam en promotiefoto's? Nadat je bent klaargestoomd bereik je uiteindelijk je ultieme doel: optreden op de mainstage van een groot festival. De videoclip en de speciaal voor jou gemaakte aftermovie kun je na afloop bekijken. En als wereldberoemde artiest krijg je ook toegang tot de speciale Backstage Lounge voor een hapje en een drankje. Put your hands up in the air!

Foto 6. Stap in het leven van een dj bij ONSTAGE. Foto: ONSTAGE Experience

Prison Island: samen de cel in

Een team vormen met je puber? Dat kan in Prison Island bij NondeJeu in Tilburg. Je stapt binnen in een cellencomplex met 30 cellen waarin je uiteenlopende games speelt. Iedere cel ziet er anders uit en vraag weer heel andere kwaliteiten. Terwijl je in de ene cel een puzzel oplost, gaat het in de volgende om vingervlugheid of tactisch inzicht. Speel samen zoveel mogelijk punten bij elkaar om andere teams die zich in het complex ophouden te verslaan. Gaan jullie voor de high score? Dat kan alleen als je goed samenwerkt. Perfect dus voor wat quality time. Uitgespeeld, neem dan nog een drankje en speel een van de 65 bordspellen die ze achter de bar hebben staan. Wie is er fanatieker. Jij of je zoon of dochter?

Foto 7. Speel gave games in het cellencomplex Prison Island. Foto: NondeJeu

Ook leuk

Foto 8. Expeditie Zork in Toverland levert je een nat pak op. Foto: Attractiepark Toverland

Laatst gewijzigd: 2023-09-08 15:00:59 · Gepubliceerd: 11 september 2023 - 2678

Activiteiten Attractiepark Toverland

Binnen enkele weken te bezoeken

YouTubersxToverland


Over een maand is het alweer zover: YOUTUBERSxTOVERLAND. Tijdens YOUTUBERSxTOVERLAND serveren we je de unieke foodspecial: Frikandonut Speciaal. Je hoort het goed: een combinatie van een kleurrijke...