Vrolijk Pasen! De 8 leukste dagjes uit tijdens de paasdagen 2024

Deze leuke dingen kun je doen op Eerste of Tweede Paasdag

Dagje uit met Pasen Redactioneel door
Foto 1. Met Pasen is er weer van alles te doen! Zoals botten onderzoeken in Universiteitsmuseum Utrecht. Foto: Universiteitsmuseum Utrecht

archief oud artikel 21 maart 2024 Toerisme Landelijk Het seizoen van de extra vrije dagen is begonnen! Geniet van een lang weekend met Pasen en ga lekker op stap. Nog geen idee wat te doen deze paasdagen? We hebben de 8 leukste dagjes uit voor Pasen 2024 voor je uitgezocht.

Smakelijk paasweekend in Bakkerijmuseum

HATTEM - De geur van versgebakken paasbroodjes en koekjes komt je al tegemoet als je in het paasweekend de deuren opent van het Nederlands Bakkerijmuseum. De vrolijke familievoorstellingen staan in het teken van paasbrood maken, kinderen kunnen paashaasjes van koek bakken en natuurlijk chocolade eitjes (en paashaasjes) zoeken. Er zijn paashaasjes vol amandelspijs voor bij je kopje koffie of thee. En natuurlijk ga je niet naar huis voor je poffertjes hebt gegeten in de nostalgische poffertjessalon. Een feestje voor je smaakpapillen én je neus op 28, 29 en 30 maart en op 1 april. Op Eerste Paasdag is het museum gesloten.

Foto 2. Voor een letterlijk heerlijk paasuitje ga je naar het Nederlands Bakkerijmuseum, waar ze heel veel eetbare paashaasjes hebben. En versgebakken poffertjes! Foto: Nederlands Bakkerijmuseum
Mis ook het grootste paasevenement van Nederland niet: Sail Kampen.

Word onderzoeker in het UMU

UTRECHT - Wie houdt van experimenteren en leuke proefjes doen voelt zich meteen thuis in Universiteitsmuseum Utrecht. Daar kom je aan de start van je bezoek al meteen een mysterybox tegen. Je kunt hem niet open maken, hoe kom je er dan toch achter wat er inzit? En dat is nog maar het begin van de vele onderzoeken die je in dit museum kunt doen. Zeker in het Paasweekend, want van 29 maart tot en met 1 april hebben ze ook nog eens allemaal leuke onderzoeksworkshops! Ga aan de slag met heel veel verschillende kleine onderzoekjes, vind alles uit over botten en kom erachter wat je allemaal kunt doen met een microscoop. Een uitje waar je elk nieuwsgierig Aagje hartstikke blij mee maakt!

Foto 3. Wat zit er in de mysterybox? Tijdens Pasen valt er van alles te onderzoeken in het Universiteitsmuseum en kun je leuke workshops volgen. Foto: Universiteitsmuseum Utrecht

Klim tot grote hoogte bij Coronel

HUIZEN - Liever lekker fysiek actief tijdens Pasen? En ook in voor het verleggen van je grenzen? Ga dan op Eerste Paasdag naar Coronel Adventure Indoor Klimpark. Klim over zigzagbruggen, swingende balken en nog veel meer hindernissen (wel 40 in totaal) naar een hoogte van 10 meter - als je durft! Gelukkig kun je zelf je moeilijkheidsgraad kiezen, want het ene parcours is makkelijker dan het andere. De echte durfals proberen het zwarte parcours! Voor wie liever dicht bij de grond blijft is er ook genoeg te doen. Zoals lasergamen, Fun Bowlen (ook voor kinderen heel leuk), een spannende escaperoom of karten - ook allemaal lekker actief en avontuurlijk. En de laatste drie kun je ook op Tweede Paasdag doen.

Oerweekend tussen de hunebedden

BORGER - Een bijzondere Eerste Paasdag beleef je in het Hunebedcentrum, want daar is het op 30 en 31 maart Oerweekend! Alsof onze tijd en de prehistorie even overlappen, want het park zit vol mensen uit de oertijd. Ze leven in de huisjes, koken hun eten boven een vuurtje en laten je graag zien hoe ze hun pijlpunten, bijlen en andere werktuigen maken. In de oertijd blijken ze zelfs al kaas te maken. Het spectaculairst is misschien wel het bronsgieten op de bronstijdboerderij. Een groot vuur, blaasbalgen, smeltend metaal en natuurlijk het hameren van de smid: meer bronstijd wordt het niet. Of gaat het maken van een boomstamkano het winnen als bijzonderste activiteit? Met op Paaszondag de feestelijke ter water lating! Het Hunebedcentrum is ook open op Tweede Paasdag.

Foto 4. Vuursteenbewerker aan het werk tijden het Oerweekend. Foto: Hunebedcentrum

Verken nieuwe werelden bij VR4play

ROTTERDAM - Duiken met walvissen, vechten als een ninja of toch liever racen door de ruimte? Beleef samen een totaal nieuwe wereld met virtual reality bij VR4play. Je hebt hier keuze uit 40 virtual reality games! Er zijn meerdere categorieën, zoals pretpark, ontdekken, schieten en vechten, sport, horror, ritme & dance en games speciaal geschikt voor kinderen. Bij VR4play boek je een cube waarin je met vier personen samen de wondere wereld van virtual reality kunt ontdekken. Ben je met meer personen? Dan boek je er gewoon nog een cube bij! Leuk: je kunt dan ook tegen elkaar spelen in VR multiplayer of een VR battle game. En er zijn ook VR escaperooms die je met het hele gezin kunt spelen. Gewoon op beide Paasdagen.

Foto 5. Ontdek de wondere wereld van virtual reality bij VR4play. Ook geschikt voor kinderen! Foto: VR4play

Paasspeurtocht bij Binky

APELDOORN - Zoek je een gezellig paasuitje speciaal voor de kids, dan zit je helemaal goed bij Speelboerderij Binky. Terwijl je zelf tot rust komt op het terras of bij de theeschenkerij, gaat je kroost lekker spelen, geitjes knuffelen en avonturen beleven op het verborgen junglepad. Grote kans dat ze de paashaas tegenkomen, want die huppelt ook rond over het park. Helemaal leuk is de paasspeurtocht, waarbij ze op zoek gaan naar eieren met letters. Die vormen samen de oplossing van de speurtocht, dus een beetje hulp van een volwassene vinden ze vast fijn. Hebben jullie de oplossing gevonden, dan mogen ze een zaadje in een potje planten en natuurlijk mee naar huis nemen. De paasactiviteiten zijn van 29 maart tot en met 1 april.

Levensgrote dieren van steentjes

OVERLOON - Een expeditie door ZooParc Overloon is met Pasen extra bijzonder, want Expeditie Bricks is terug. Overal in de dierentuin staan levensgrote dieren, maar dan gemaakt van allemaal steentjes. En toch prachtig levensecht! Het zijn er meer dan 60 en bij allemaal staat interessante informatie over het gebouwde dier. En dan zijn er nog de 7 expeditiegebieden waar je met je eigen dierengids op onderzoek gaat. Je ontdekkingsreis begint midden tussen de pinguïns. Letterlijk. Zelf blijf je op het pad, maar daar kan opeens een pinguïn oversteken! Hier kom je wel heel dicht bij de dieren, want je wandelt ook tussen aapjes, kangoeroes en emoes en zelfs tussen gieren, kraanvogels en schattig kleine antilopen. Wauw... Expeditie Bricks is van 23 maart tot en met 9 juni, dus ook op beide paasdagen.

De tekst gaat verder onder de video.

Ga ondergronds in Mergelrijk

VALKENBURG - Ga voor een spannend uitstapje onder de grond naar MergelRijk. In deze sprookjesachte grot kom je allerlei verrassingen tegen. Een enorme Nachtwacht, uitgehouwen in het Mergel. Prachtige zandsculpturen die het leven van vroeger uitbeelden en gave houtskooltekeningen die hele muren vullen. Ai, rijdt daar een graafmachine de grot in? Het blijkt een enorme 3D-grotschildering te zijn. Op de wanden, de vloer en het plafond kun je nog meer levensechte afbeeldingen bewonderen. Er is ook genoeg te doen. Maak van een stukje mergel een uniek souvenirtje voor thuis, zoek naar fossielen in de fossielengroeve en laat je naam achter op de wand van de groeve. Maar deze grot is wel héél donker! Wie durft naar binnen? Voor kinderen is er een uitdagende speurtocht langs de kaak van een mosasaurus naar een DinoRijk vol levensgrote dino's. Mergelrijk is het hele paasweekend open.

Foto 6. Er is van alles te zien en te beleven in Mergelrijk. Foto: Mergelrijk © J.J. Spuisers

Ook leuk met Pasen

Foto 7. Hoe hoog durf jij? Waag je aan een uitdagend klimavontuur met Pasen. Foto: Coronel Adventure Indoor Klimpark

Laatst gewijzigd: 2024-03-28 00:00:32 · Gepubliceerd: 21 maart 2024 - 5529