Strike! De leukste bowlingbanen van Nederland

Avondje uit met vrienden of familie: ga samen bowlen!

Bowlingbanen Redactioneel door
Foto 1. Wie gooit de eerste strike? Foto: Pexels

22 mei 2024 Toerisme Landelijk Het leuke aan bowlen: je hoeft er niet sportief voor te zijn, je kunt zelf kiezen met welke bal je gooit (de roze!) en tussendoor praat je bij met je vrienden onder het genot van een hapje en drankje. En mocht je er nou echt niets van bakken, dan kun je vragen of de 'bumpers' aan de zijkanten omhoog mogen. Dus trek die kekke gladde schoenen aan, zet je vingers in zo’n bal en gooien maar: dit zijn de leukste bowlingbanen.

Bowlen als groepsuitje

Met de komst van jeu de boules-banen, klimhallen en tafeltennisbars kwam bowlen als groepsuitje opeens laag op de lijst te staan. Maar wat ons betreft is bowlen terug van nooit weggeweest. De balsport staat ook niet stil: sinds een paar jaar kun je hyperbowlen op sommige bowlingbanen. Hyperbowlen is een mix tussen bowlen en een videogame: op de baan kun je kleurrijke, bewegende doelen raken om punten te verdienen. Spannend!

Bijzondere bowlingbanen

De meeste bowlingbanen hebben alle ingrediënten voor een gezellig avondje uit met vrienden of familie: gekleurde lichten, upbeat-muziek en een bar om je hapjes en drankjes te halen. Sommige bowlingbanen zijn éxtra speciaal.

  • Bij Claus Bowling in Hoofddorp kun je terecht voor een avondje hyperbowlen. Raak de lichtgevende targets langs de baan voordat je de pins omvergooit en krik zo je score een beetje op. Een drankje haal je bij de American bar in de stijl van de jaren vijftig.
  • Een bowlingbaan heeft vaak al iets mysterieus, en in The City Food & Fun in 's-Gravenzande is dat al helemáál zo: hier voelt het alsof je staat te bowlen in een metrostation, compleet met tunnel en wachtruimte.
  • In Limburg kun je een balletje gooien op een wel heel bijzondere locatie: in een kasteel! Tussen de oude kasteelmuren van Kasteel Limbricht ligt een moderne bowlingbaan. Daarna kun je met z’n allen het kasteelterrein verkennen.
  • De bowlingbaan ZERO55 Apeldoorn maakt de bowl-ervaring nog flitsender met special effects. Zo lijkt het op de VIP-banen alsof je bal door het water rolt en speel je met je eigen avatar.
  • In plaats van in een donkere ruimte kun je bij Jeu de Boer in Hazerswoude in de buitenlucht een potje bowlen! Je rolt de bal door een boomgaard en probeert geen kegels, maar boerenklompen omver te gooien. Wie gooit als eerste een Kalf (spare) of een Koe (strike)?

Foto 2. Een potje bowlen in een metrostation. Foto: The City

Bowlingbanen per provincie

In het hele land zijn bowlingbanen te vinden! Ontdek een baan bij jou in de buurt.

Ontdek meer indoor groepsuitjes.
Foto 3. Bowlen is een ideaal groepsuitje. Foto: Pexels

Laatst gewijzigd: 2024-05-21 14:54:28 · Gepubliceerd: 22 mei 2024 - 544

Dit past bij 'Strike! De leukste bowlingbanen van Nederland'