Deze bijzondere zomerse evenementen wil je niet missen

Originele zomerse uitjes en evenementen door het hele land!

Wat te doen deze zomer? Redactioneel door
Foto 1. Heel Deventer staat letterlijk op stelten! Foto: Bart Ros

6 juli 2024 bijgewerkt: 8 juli 2024 Toerisme Landelijk Op zoek naar een origineel uitje deze zomer? Deze bijzondere evenementen in de zomervakantie zullen je gegarandeerd nog lang bijblijven! Van kunstschaatsen tot klassieke muziek in kasteeltuinen en van straattheater tot een filmvakantie: hier moet je deze zomer zijn voor een bijzonder uitstapje.

Fantasy on Ice

Alkmaar, Noord-Holland Deen Figure Skating organiseert de betoverende ijsshow ‘Fantasy on Ice ’ op 13 en 14 juli 2024 op ijsbaan De Meent in Alkmaar. Van sprookjesachtige verhalen en figuren, bijzondere fantasiewerelden tot fantasieën over ons leven: van alles komt voorbij tijdens Fantasy on Ice. Beginnende schaatsers en schaatsers van NK wedstrijdniveau vertonen spectaculaire choreografieën aangevuld met bijzondere gastoptredens tijdens deze theatershow op het ijs. Dat is eens wat anders, een ijsshow zo middenin de zomer!

Foto 2. Een sprookje op het ijs. Foto: Deen Figure Skating

Deventer op Stelten

Deventer, Overijssel - Van 12 tot en met 14 juli verblijdt festival Deventer op Stelten weer de stad van Deventer! Dit gezellige buitentheaterfestival brengt maar liefst 26 gezelschappen uit België, Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal en natuurlijk Nederland. Optredens vinden plaats door de hele stad op verschillende welbekende maar ook nieuwe locaties, zoals de Raambuurt en op de Beestenmarkt. Het is dit jaar de 10e jaar dat er acts plaatsvinden van 'Hoogtevrees' in het Worpplantsoen, maar wel met een nieuwe vormgeving. Verwacht naast theatervoorstellingen ook een mix van psychedelische cumbia tot disco grooves met jazz- en funkinvloeden, tot traditionele West-Afrikaanse en Indonesische muziek. Tijdens 'Poolshoogte' in het Havenkwartier bewonder je performances van jonge podiumkunstenaars van de toekomst.

Foto 3. Dans, theater muziek en gezelligheid tijdens Deventer op Stelten. Foto: Bart Ros

Concerten in prachtige kasteeltuinen

Bunnik/Roozendaal/Olst/Overveen - Festival Klaterklanken is een rondtrekkend klassiek muziekfestival dat op meerdere dagen neerstrijkt op prachtige buitenplaatsen en in fraaie kasteeltuinen. Of je nu een doorgewinterde klassieke muziekfan bent of voor het eerst in contact komt met deze prachtige muziek: Klaterklanken is voor iedereen. Er zijn geen podia en de musici spelen dichtbij het publiek. Wat dit evenement zo uniek maakt zijn de concertwandelingen, waarbij je door de schitterende landgoederen en kasteeltuinen loopt en wordt verrast door 5 korte concerten met jonge topmusici. Hun muziek is geïnspireerd door de natuur om hen heen, erg bijzonder! Met kids is een familiewandeling ideaal, waarbij je 3 miniconcerten bezoekt.

Op 7 juli strijkt dit buitenfestival neer op Fort bij Rijnauwen in Bunnik, op 13 juli bij Kasteel Rosendael in Rozendaal, op 14 juli bij landgoed De Haere in Olst en op 21 juli op buitenplaats Elswout in Overveen.

Foto 4. Tijdens Festival Klaterklanken aanschouw je jonge topmusici en geniet van de prachtige klassieke muziek, in combinatie met één van de concertwandelingen. Foto: Klaterklanken

Kamperen en films kijken

Utrecht, Utrecht - Tijdens het nieuwe Utrechtse filmfestival Travelling Light - mag je deze zomer komen kamperen en films kijken! Op zaterdag 10 en zondag 11 augustus kun je bij sleepover cinema Utrecht bij Fort aan de Klop op heuse filmvakantie. Alternatieve filmprogrammeurs hebben de handen ineen geslagen om underground cinema te vieren en hier een festival van te maken, waaronder Opgedoekt, Kult Kino, Cappukino en Café Domkop. Zij brengen een breed palet van verschillende genres, landen en makers naar het festival. Welke filmtitels het precies zijn, dat blijft nog tot het laatste moment geheim! Je bent welkom om te komen kamperen maar je mag natuurlijk ook naar huis na het filmprogramma.

Op bezoek bij de imkerij

Landelijk - Altijd al benieuwd geweest hoe het eraan toegaat bij een imkerij? De Nederlandse Bijenhoudersvereniging nodigt iedereen uit op 13 en 14 juli! op verschillende locaties tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen. Tijdens dit gratis evenement word je meegenomen in de wereld van de bijen en leer je wat een imker precies doet. Ook leer je hoe je bij kunt dragen aan een betere omgeving voor bijen, vlinders en andere insecten. Want bijen zijn ontzettend belangrijk: met name omdat zij als bestuivers van belang zijn voor de productie van vele soorten groenten en fruit, maar ook voor bloemen, planten en bomen in onze natuur. Ook is het bijenvolk een complex sociaal systeem met soms wel meer dan 60.000 bijen!

Foto 5. Leer over alles wat de imker doet en waarom bijen zo belangrijk zijn. Foto: Nederlandse Bijenhoudersvereniging
Nog meer ideeën voor een origineel uitje deze zomer:
Foto 6. De imkers nemen je mee in de wereld van bijen en honing tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen. Foto: Nederlandse Bijenhoudersvereniging

Laatst gewijzigd: 2024-07-08 18:28:19 · Gepubliceerd: 6 juli 2024 - 573

Activiteiten Fort aan de Klop

Nu te bezoeken

Vestingfeesten op woensdag


Deze zomer iedere woensdag Vestingfeest in Steenwijk

Vanaf volgende week te bezoeken

Fortenwandeling fort aan de Klop


Fort de klopWandel met een gids op dit mooie Utrechtse fort aan de noordkant van Utrecht

Langs de Kromme Rijn


Maak met een gildegids een wandeling langs de oevers van de Kromme Rijn.

Binnen enkele weken te bezoeken

Wandelen op Fort Waver-Amstel


Wandel op zondag 11 augustus een ommetje op Fort Waver-Amstel en ontdek het verhaal van dit imposante gebouw en de Hollandse Waterlinies.

Wobbelyoga (4-7 jaar)


Wobbelyoga (4-7 jaar)